Last news in Fakti

11 Октомври, 2017 12:38 1 156 1

В САЩ и Великобритания отварят VR-кина

  • виртуална реалност-
  • vr-
  • кино

Американското киностудио Dreamscape, специализирано във VR-филми, ще инвестира $20 млн. в създаването на мрежа малки кинотеатри с виртуална реалност. Първите 6 зали с площ 25 квадратни метра ще заработят в САЩ и Великобритания през 2018 г.

Инвеститор в проекта е AMC Entertainment, холдинг с акционери от ранга на Стивън Спилбърг и Гор Вербински. Идеята поддържат също гиганти като Warner Bros, 21st Century Fox и MGM.

От Dreamscape не смятат, че VR-кината ще изместят традиционните зали, но ще бъдат интересно и печелившо допълнение към тях. На входа зрителите ще получават шлем и специална система с няколко датчика. Те ще позволяват непосредствено участие в прожектирания филм. За усилване на ефекта от виртуалната реалност подът на залата ще бъде подвижен и ще има система за имитация на миризми и вятър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 0 Отговор
    Виртуална реалност след което мозакът става на боза !