6 Януари, 2012 13:08 6 435 4

Стивън Хокинг вещае ядрен Армагедон

  • стивън хокинг-
  • космос-
  • вселена-
  • извънземни

Човешка колония на Марс може да има до 100 години

Възможно е човешката раса да изчезне, но това не е неизбежно. Мисля, че по-скоро бедствие, като ядрена война или глобалното затопляне, ще сполети земята в следващите няколко хиляди години. Мнението е на световноизвестния кембриджски физик и математик проф. Стивън Хокинг, цитиран от „Дейли телеграф“.

Ученият, прочул се с изследванията си върху „черните дупки“, е категоричен, че човечеството трябва да колонизира космоса.

Прогнозата му е, че до 100 години хората ще са създали колония на Марс, както и на други небесни тела.

Хокинг е оптимист, че напредъкът на технологиите и науката ще позволят на хората да стигнат до най-отдалечените точки на Вселената.

Специалистът е известен още с прогнозата си, че срещата на хората с извънземните ще е пагубна за нас. Същото потвърди и днес навръх 70-тия си рожден ден.

„Откритието на интелект където и да е във Вселената ще е най-голямото научно откритие, правено някога. Но ще е и много рисковано да се опита комуникация с извънземна цивилизация. Ако   пришълците поискат да ни посетят, резултатът ще изглежда както когато европейците открили Америка. Това не е било хубаво за коренното население“, метафорично описва страховете си Хокинг.

Най-известният британски учен е скептичен по отношение на опитите на ЦЕРН и Големия адронен колайдер. Наскоро учените там откриха частицата „неутрино“, която се движи по-бързо от светлината. Това противоречи на теорията на относителността на Айнщайн.

„Произходът на Вселената може да бъде обяснен със законите на физиката. Без нуждата от чудеса или божествена намеса“, твърди професорът, който е посветил целия си живот на науката, въпреки тежкото си заболяване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zenit

    0 1 Отговор
    Въпреки моите уважения към Стивън Хокинг, не мога да не изкажа съмнения относно неговите прогнози, особено за колонизирането на Космоса и конкретно на Марс. Ние за 50 години не можахме да отидем на Луната, камо ли да я колонизираме , а как ще стане това с Марс ... не ми е ясно.
  • 2 ого

    0 1 Отговор
    Той тоо вече е иэкукал отвсякъде на 70г.Като е учен от световна величина и ся дай да му вярваме на глупостите.Ако каже че черното е бяло и трябва да му вярваме ли.
  • 3 Станимир Христов

    1 0 Отговор
    на проект,можем да колонизираме какво ли не,така че приказки много,но действия никакви,та ние не си познаваме земята,още и още има неизледвани кътчета от нея,та гледаме извън нея,божееее.Всеки си има мечти,но нека не бъдат пророци.НАСА казали това онова,нали трябва и те да се хранят,правят си проекти ,работят си по тях,въпроса е да се усвояват пари,аз така съм чувал,Кой за каквото и да ти говори,знай че става дума за пари.Много вярна приказка
  • 4 Методи Методиев

    1 0 Отговор
    Много по-вераятно е другите цивилизации да "странят" от нас и да избягват пряк контакт, отколкото да се опитат да ни "колонизират" илинещо такова. Земята е пред изчерпване на полезните изкопаеми и не може да задоволи нуждите на бързо нарастващото население. Т.т ние си имаме животоопасна ситуация и ако се стигне до загиване на съвременната ни цивилизация ще е поради предстоящите барби между хората за оцеляване, а не поради външна намеса. А относно произхода на Вселената нека многоуважавания професор не се прави на "божествен". Познането ни все още е в ембрионален стадии и тепърва науката ще разкрива тайните на живата Вселена.