Last news in Fakti

20 Декември, 2017 10:39 4 875 8

Нов смъртен случай заради еърбег на Takata

  • takata-
  • honda-
  • nhtsa
Нов смъртен случай заради еърбег на Takata - 1

Американската Национална служба за безопасност на пътното движение (NHTSA) обяви, че смъртта на шофьор на Honda Civic в катастрофа на 10 юли се дължи на разкъсана въздушна възглавница, произведена от японската компания Takata. Инцидентът от Батън Руж, Луизиана, предизвика разследване, което установи, че автомобилът е подлежал на отзоваване, а издуващият патрон е бил втора ръка.

В опит да предпази клиентите си Honda изкупи над 100 000 издуващи патрони от автоморгите в Щатите и призова онлайн магазините да престанат да предлагат такива въздушни възглавници.

До момента еърбеговете на Takata, които станаха причина за най-мащабната сервизна кампания в историята на автомобилостроенето, доказано са причинили смъртта на 18 души. 12 от тях са карали Honda.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    7 8 Отговор
    След прочетеното се отказах да си купувам новия сивик

    Коментиран от #3

  • 2 Петър

    5 40 Отговор
    Ами копувайте още тия японски боклуци и умирайте

    Коментиран от #7

  • 3 zpa

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Не е само при Сивик, всички производители, които са купували Таката в този период. Става въпрос само за Америка. Има много сайтове, където са публикувани засегнатите марки и модели. Таката файлира вече.
  • 4 ДДД

    9 3 Отговор
    малии 18 души в света
    БМВ убиват 18 годишно в българия
    ама нищо не казваме
  • 5 😀😀😀

    7 0 Отговор
    18 годишно!!! пробвай на месец
  • 6 незнайко

    6 0 Отговор
    Въздушните възглавници не УБИВАТ БЕЗ КАТАСТРОФА !!! Колата е трябвало да и сменят патрона !!! Написано е ясно в статията ! В БЪЛГАРИЯ, колко от колите втора употреба, са с изправни патрони ???
  • 7 нагазаки

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    Ако не са Японите сега щеше да гледаш половин тонен телевизор "Електрон"714 и да пишеш на баба си на пишещата машина ида ни ги разпращаш по пощата неадекватните си коментари

    Коментиран от #8

  • 8 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "нагазаки":

    Японците ли са измислили компютъра келеш.