Last news in Fakti

22 Януари, 2012 13:33 2 462 6

Смартфон с дебелина 6.68 мм

  • huawei-
  • samsung-
  • apple-
  • ascend p1 s-
  • смартфони

 

Докато Samsung и Apple се надпреварват за това кой ще извади най-тънък смартфон, компанията Huawei представи най-тънкия смартфон с операционна система Android. Устройството се казва Ascend P1 S и беше демонстрирано по време на отминалото изложение  CES 2012.
 
Дебелината на Huawei Ascend P1 S е само 6.68 милиметра, а иначе смартфонът е снабден с 4.3 инчов сензорен дисплей Super AMOLED, който е с разширение 960х540 пиксела. Останалите технически иновации на Ascend P1 S обаче не са толкова впечатляващи.
 
Смартфонът е оборудван с 1.6 гигахерцов двуядрен процесор OMAP 4460 Cortext-A9 с графичен ускорител Imagination Technologies PowerVR SGX 540. В корпуса е интегрирана и осем мегапикселова камера с двойна светкавица. 
 
Основната камера може да снима и видео с разширение 1 080 пиксела, а на лицевата част е монтирана и втора, допълнителна 1.3 мегапикселова камера за видео разговори. Батерията е с капацитет 1 800 мАч, а вградената памет е четири гигабайта.
 
Апаратът ще започне да се продава през втората четвърт на 2012 година, като продажбите му ще стартират едновременно в Америка, Европа, Австралия, Китай и страните от Близкия Изток. Цената на този етап не е известна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pesho

    0 0 Отговор
    Вие добре ли сте? Останалите характеристики не били толкова впечатляващи...има ли телефон с по-добри характеристики в момента? Или просто авторите ви не са достатъчно осведомени, КАКТО винаги.
  • 2 ридер

    0 0 Отговор
    Процесор 1.6 ghz и то двуядрен е слаб ????
  • 3 инж.Григоров

    0 0 Отговор
    Не е слаб, но не е нещо невиждано. В този телефон няма нищо невиждано освен дебелината му. Така че не виждам за какво недоволствате.
  • 4 Симо

    0 0 Отговор
    инженера е абсолютно прав. какво толкова му се прехласвате на тоз смартфон,не ми е ясно.Не е лош,ама освен,че е тънък, нищо впечатляващо.
  • 5 bla

    0 0 Отговор
    Батерията е 1670 мАч
    Вече има четриядрени телефони, които всеки момент ще излязат на пзара, затова споменават, че процесорът не е нищо невиждано.
  • 6 ............

    0 0 Отговор
    Имах телефон на тази марка и бях доста доволен, и най-важното - беше изключително евтин - около 230 лева, за които получих всичко: андройд, gps (напълно безплатно ползване без да се свърза през мрежите и да трупа трафик), добра камера със светкавица, и процесорче на което вървяха повечето приложения, като изключим игрите