26 Март, 2018 14:01 5 439 4

Лазерна акустична пушка от Пентагона

  • акустична лазерна пушка-
  • пентагон

Инженери от Пентагона показаха прототип на оръжие, наречено LRAD. Иновацията не представлява смъртоносно оръжие, излъчва лазерен лъч, който генерира много висок звук.

Силата на звука е изчислена така, че временно да извади човек от строя, но не и да го убие. Предназначението му ще е да бъдат защитавани различните военни бази на Щатите по света.

Оръжието създава т.нар. плазмен балон и лазерен лъч. Два генератора се грижат за плазмената топка и за лазера. При взаимодействието им се получава много силен звук и ярка светлина. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    10 16 Отговор
    Такива свръхтехнологични оръжия империята на злото и лъжата може да види само в американските филми. Е, скоро и зелените човечета и ихтамнетците ще ги изпитат на собствен гръб де!
  • 2 mediator37

    14 2 Отговор
    Чудо голямо. Отдавна китайците имат на куполите на танковете си квантов (лазерен) генератор, който намира, самонасочва се и ослепява противниковия оператор с лазерно насочване на ПТУРС или изважда оптиката му от строя.
    Големият проблем на лазерите е мъгла, дъжд, димки и всякакъв вид запрашеност. Нищо не могат да свършат ако няма кристална видимост.
  • 3 Един мармот

    13 2 Отговор
    Епилираните джендърчета от чалготеките ще бъдат желани бойци! На тях това не може да им подейства.
  • 4 мънфич

    1 0 Отговор
    това ще да е неква нова мудерна джендар технологиа. Ще са забременяват гейовете снея