Last news in Fakti

13 Февруари, 2012 12:18 1 229 0

Стийв Джобс спечели "Грами"

  • стийв джобс-
  • apple-
  • грами

Покойният Стийв Джобс бе награден с почетна награда "Грами" за изключителния си принос за развитието на музиката. Компанията му Apple вече получавала ценната статуетка през 2002-ра, но тазгодишният приз Trustees Award е запазен само за Джобс.

Наградата на управителния съвет се връчва на "личности, които са допринесли за звукозаписната индустрия с дейности, различни от музикалните". Този приз се смята за еквивалент на "Грами" за цялостно творчество, но за хора с различна професия от музикантската.
 
Сред досегашните носители на наградата са Лес Пол, Клайв Дейвис, Томас Едисон, Уолт Дисни и "Бийтълс", до които Стийв Джобс несъмнено би бил особено горд да се нареди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА