4 Октомври, 2018 17:30 5 223 15

Руската армия демонстрира боен робот

  • нерехта-
  • боен робот-
  • верижна машина

По случай Деня на сухопътните войски руското Министерство на отбраната публикува видео от първите изпитания на верижен боен робот. Бронираната машина "Нерехта" (град в Централния федерален окръг на РФ) ще се произвежда в три модификации - транспортна, разузнавателна и ударна.

Последната версия е въоръжена с танкова картечница "Калашников" калибър 7.62 мм или едрокалибрена картечница "Корд". Възможен е и монтажът на гранатометен комплекс или противотанкови ракети. Заедно с въоръжението на борда има също оптично-електронна апаратура, благодарение на която операторът може да се прицелва и да води стрелба.

Версията за артилерийско разузнаване ще бъде снабдена със специален агрегат, който позволява проследяването на цел на разстояние 5 км през светлата част от денонощието и на 4 км през нощта. В транспортната модификация пък на верижното шаси ще се монтира товарна платформа, механизъм за товарене, теглич и лебедка.

"Нерехта" има товароносимост 500 кг и развива максимална скорост 32 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Реалист

    17 36 Отговор
    Хахахахаха - 500 кг максимална товароносимост, че то асансьора в блока е по-мощен, а за максималната скорост няма и да коментирам - 30км/ч, циганска каруца е по-бърза. На орките работата стана като на жабата дето видяла че подковават вола и тя вдигнала крак... Хахахаха - отново поразително иДЖенерство на орките. Могат да ги продават само на пуйките...

    Коментиран от #3

  • 3 Kaniba

    19 11 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    хахаха
    с 500 кила патрони ще избие всиките велики, полски воини например!!!
    при това, е с по малки размери от мини купъра да речем!!!
    Сороснята чупи тъпомера евридей!!!

    Коментиран от #6

  • 4 а може и да не се срещнат

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "999":

    МОЖЕ да се срещнат.......
  • 5 ха ха ха

    18 3 Отговор
    Да не дава Господ да има война, че с наш'те армейски тумбаци, начело с идиота със синята каска, т. е. баш тумбака... жална ни майка!
  • 6 Реалист

    12 17 Отговор

    До коментар #3 от "Kaniba":

    Тая ламарина на снимките и на някоя баба козите не може да избие бе. Ще трябва да и ги вържат щото бягат с над 30 км/час. Това роблоробите сте наказани от еволюцията да си спрете мозъчното развитие около 1960г и от тогава гледате ама не виждате, четете ама не разбирате, имате български паспорти ама не сте българи...

    Коментиран от #10

  • 7 Войвода

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "999":

    Що не са ме викнали на тая среща тия турци, кат са толкова знаещи?
  • 8 грамотен критик

    8 6 Отговор
    демонстрирайте един телефон или една кола закакво ми е тоя робот с марсианци ли ще се бия
  • 9 нервен

    10 7 Отговор
    абе тия тъпаци няма ли разберат най-накрая че за да имат силна и модерна армия ПЪРВО трябва да имат ИКОНОМИКА .....
  • 10 куку руку ку

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    Нали ти е ясно, че ламарината от снимката няма нищо общо с описаното съоръжение в текста?

    Коментиран от #12

  • 11 рашка с прашка

    11 3 Отговор
    Никъде не пише колко дърва на час гори, колко джуджета го карат. Колко е общата дължина на ластиците, с които изстрелват снарядите/камъните?
  • 12 Реалист

    8 5 Отговор

    До коментар #10 от "куку руку ку":

    "russian military robot nerehta" - действителноста е още по-зле от снимката. Напиши в търсачката това което съм ти написал и ще видиш един железен сандък който всеки снайпер ще го пробие от край до край. Как може да са толкова зле и да продължават да забаламосват маса народ? Явно русоробите са наивни до откат. Тея оптични прибори изкарани извън корпуса в реален бой няма да оцелеят и 30 минути. Даже и албански снайперист от ИДИЛ ще го опушка това желязо с 2 изстрела. ВОЕНЕН МОСКВИЧ
  • 13 СТАРОТО

    6 1 Отговор
    ще бъде ,ли захранван този "робот" със самагон както е обичайно в цяла Русия ?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ГАЛЕВ

    3 0 Отговор
    Краварите треперят и вият от страх-Русия ако иска ще смаже сащ и ес само с катюшите от 1944г.защото нато е една престъпна група създадена да убива мирни жители и деца по целия свят.примери колкото искаш.Смърт за убииците на мирни хора.