Last news in Fakti

13 Февруари, 2019 10:59 6 813 7

Турчин направи верижно Renault (ВИДЕО)

  • renault-
  • 12-
  • верижна машина
Турчин направи верижно Renault (ВИДЕО) - 1

Става дума за един стар модел на Renault, обозначен с индекс 12. Румънците от Dacia също правеха копия на този модел, но тук говорим за една съвсем различна доработка - превръщането на класическото Renault 12 във верижна машина. Комбито Renault 12 Wagon се е появило на бял свят през 1977 година, но преди да се захване с него турският гражданин, то е било в сравнително добро състояние.

Въпросният турчин прави всички подобрения абсолютно сам. Окачването е изцяло преработено и е изключително твърдо, а движението става посредством педали за газ и спирачка, както и два лоста за промяна на посоките на движение. След като проекта е завършен, публикува видео в YouTube, но за съжаление няма технически подробности към него. Въпреки това е интересно. Вижте го.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    5 6 Отговор
    Турците така право!
  • 2 Meganoob BG

    13 5 Отговор
    Трябва да намери начин да го пусне в серийно производство, със нашите пътища тука в България ще стане абсолютен хит.
  • 3 Миризлив пор

    5 0 Отговор
    Обикновено за да се изработи това нещо човек му е нужна основателна причина. Руснаците имат територии през дългата зима покрити със сняг а след това блата, за това са направили "Метелница" и "ТСН74", "Егоза" основно за руски атомобили НО при интерес може да е и за друг.
  • 4 Синан

    10 4 Отговор
    Велик е бай Хасан, велик! Те от рено 19 правят хеликоптери, а от Меган изстребители.
  • 5 Ицо Багера

    7 1 Отговор
    Боже, връщам се в детските години. Баща ми имаше Dacia 1310, което е 1:1 с въпросното Рено. Хубави спомени!
  • 6 И Га си и БОКЛУКА

    4 9 Отговор
    То ПО ДОБРЕ ПЕША ДА ВЪРВИШ.ТОА КИТЮК С 1 КМ. ЧАС НЕ МОЙ ДА ВЭРВИ А ТО НЯМА И 5 САНТА СНЯГ. АКО СА ПОЛОВИН МЕТЪР И НАГОРЕ ПРЕСПИТЕ ТРЯА ДА ВИКЪТ РУСКА КАМИЛА ДА ГО ДЪРПА.
  • 7 Рязан фес

    5 2 Отговор
    Фантазия на аллах