Last news in Fakti

29 Март, 2012 12:54 1 633 0

Тренажор на галактически изтребител

  • бойна звезда галактика-
  • тренажор

 

Студенти от университета в Калифорния разработват уникален тренажор за симулиране на полети, предаде БГНЕС. Устройството е вдъхновено от хитовия научно-фантастичен сериал "Бойна звезда Галактика" и пресъздава доста точно галактическия изтребител.
 
Авторите на този проект Джон Бойър, Джоузеф Дероуз, Сам Редоуз, Сам Франк и Алекс Джейкъбсън се надяват да завършат тренажора до края на април тази година и да го представят за първи път на събитието Bay Area Maker, което ще се проведе на 19 и 20 май.
 
Устройството е изработено от корпуса на малък самолет и е монтирано върху подвижна платформа, която може да се върти около оста си на 360 градуса. В скоро време то ще притежава собствена пилотска кабина, хидропневматични тласкащи устройства, компютърни монитори и редица други джаджи.
 
Според предварителните сметки на младежите, тренажорът ще струва $17 000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА