Last news in Fakti

16 Януари, 2019 12:56 8 387 15

iOS vs. Android

  • ios-
  • android-
  • операционни системи

iOS 12 е по-лесно възприеман от потребителите отколкото Android Pie

iOS vs. Android - 1

Apple или Android? Докато дебатът бушуваше през годините, аргументите на всяка страна ставаха по-слаби. Изборът на операционна система е въпрос на предпочитание. Въпреки това, все още има плюсове и минуси и при двете системи. След неотдавнашно изявление, потребителите от доминиращата страна бързо се пренасочиха.

Наскоро Apple представи процента на приемане на последната си мобилна операционна система. След по-малко от месец от стартирането, iOS 12 вече е в 50% от всички устройства на Apple. Освен това актуализацията вече е в 53% от устройствата от последните четири години.

В същото време, процентът на iOS 11 непрекъснато намалява. Старата актуализация сега заема само 39 до 40% от устройствата. И накрая, само 7 до 11% от всички устройства използват по-старите версии на операционната система на Apple.

iOS vs. Android

Традиционно нивата на приемане на Apple винаги са надминавали очакванията. Поради спецификата на екосистемата на Apple, компанията може лесно да разпространява нови актуализации по-бързо от своите конкуренти. Обновленията на Apple говорят за доверието в марката повече, отколкото за продуктовото разпространение. Увеличава се броят на потребителите на Apple, които си актуализират софтуера на мобилните устройства.

Освен това основните актуализации на Apple имат ясни функции. Една от най-новите на iOS 12 е Memojis. Макар че функцията не беше по вкуса на всички, беше добър начин да се направи разлика между актуализациита на другите.

За съжаление, противоположната страна - Android, не се радва на същото разпространение на актуализации като на Apple. За времето нужно да прочетете тази статия, последният Android Pie е надстроил само оскъдна част от Android устройствата. Дори по-старият Android Oreo е само на около 19% от устройствата, доста далеч от нивата на Apple. Можем да кажем за Apple, че поне техните софтуерни актуализации стартират по-добре.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    18 7 Отговор
    демек отвореното linux kernel срещу краденото навремето mach kernel :) омазани с java :) и двете хич ги няма, ама ни ги натрисат зорлен :)
  • 2 BRABUS

    19 37 Отговор
    iOS естествено !
  • 3 Townboy

    51 9 Отговор
    Статията трябва да има подзаглавие "1500лв. срещу 400лв." за еквивалентно устройство.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Jack Bauer

    16 30 Отговор
    Само iOS, другото е компромис, но като няма пари и Android-a става. Макар че и "Ябълката" не е това което беше до преди 4-5 години.
  • 5 kottakoa

    15 6 Отговор

    До коментар #3 от "Townboy":

    Townboy, ти скоро виждал ли си как вървят цените на китайските марки с андроид?

    Коментиран от #7, #14

  • 6 гост

    30 8 Отговор

    До коментар #3 от "Townboy":

    Това е само за НАЧАЛО !!!! Я тука фенчетата на Епъл да се опитат да преброят колко безплатни приложения и съдържание имат !!! Щото андроидските не могат да се преброят и за месец !!!
  • 7 гост

    5 6 Отговор

    До коментар #5 от "kottakoa":

    Ми ти си гледай китайските марки , пък ние ще гледаме примерно Нокия !!

    Коментиран от #10, #12

  • 8 мутра

    25 2 Отговор
    фенджендърчетата на епъл ако може да си архивират мнението и да го пратят на имейл ама няма да могат защото иос 12 не го може това нещо
  • 9 649

    3 0 Отговор
    Все таа си е
  • 10 Android

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    NOKIA'та си беше NOKIA до 2013г. Докато тъпата Microsoft ги прецака.
  • 11 Христо

    14 1 Отговор
    Авторе гледам те си голям разбирач, проценти пишеш, мисли някви влагаш... стигаш до извод, че продуктите на епъл били по-добри заради по-добрите актуализации.
    Я ся да те питам аз тебе що преди година айфона ми 7+ стоя два месеца без читав калкулатор? Траях ги, траях ги и накрая не ги дотраях да си замажат бакиите...
  • 12 диноас

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Ам Нокия къде е правена ... А сигурно в Китай , ама в другата им част не където са правени ябълките.... Дори ще допълня едно- и двете марки( Нокия и Айфон ) са правени от една и съща фирма , но с две различни подразделения. Аз самият съм с Нокия , не съм фен на ябълки.
  • 13 ГОРАЗД

    14 0 Отговор
    Каква невероятна футболна драма!Пък от друга стана ако живееш цял ден в телефона си сигурно е важно!
  • 14 Townboy

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "kottakoa":

    Да виж Ксиоми а2 например.
  • 15 Един

    2 4 Отговор
    Лично мнение: Гледам повечето критикувате Apple, но може би не сте съвсем прави. Първо - Apple е скъпа марка, хубава е, има визия, качество, лесна работа, но не всички можем да си я позволим, а най вероятно ни се иска. Второ - в България Apple не е масовият бранд и оттам знанието и разработките за него са недостатъчни. Не така стоят нещата в държави като САЩ, Великобритания, Китай, Австралия. Трето - много от приложенията разработени както за Apple iphone, така и за Android при iOS работят по добре, но това може би не всеки е усетил; този, който ползва и двете операционни системи би могъл да каже. И нека не се стесняваме да си го кажем, че ако ти поднесат подарък iphone или android би се радвал повече на първия, но за съжаление е скъпо удоволствие. Аз лично ползвам Android, но ми се иска iOS.