Last news in Fakti

29 Януари, 2019 11:20 5 912 7

Първият кемпер-кабриолет в света

  • skydancer-
  • apéro-
  • кемпер-
  • кабриолет-
  • cmt 2019

През 2014 г. полякът Петр Кубински се захваща с проект без аналог сред къщите на колела. Skydancer е първият в света кемпер с подвижен покрив - шофьорската кабина се намира на палуба на "втория етаж" под монтиран на релси купол, който се изтегля назад и позволява на пътниците да се возят под открито небе.

Пет години по-късно пан Кубински представи на изложението CMT 2019 в Щутгарт серийната версия на возилото, което вече носи името Apéro. За разлика от първия прототип с тегло 7.5 тона, построен на шаси Mercedes-Benz Atego, новият кемпер-кабриолет е базиран на Fiat Ducato Maxi с дизелов двигател със 150 к.с.

Skydancer Apéro тежи 3.5 тона, дълъг е 7 и висок 3.05 метра. Всички органи на управлението са изнесени на палуба с четири кресла. За по-добра видимост под предното стъкло и отстрани има допълнителни прозорци.

Куполът, който покрива палубата, се задвижва електрически. Всички седалки се въртят, има и сгъваема масичка, а ако времето е хубаво, за няколко минути може да се разположи двойно легло с дължина 200 и широчина 125 см.

В закритата секция на кемпера има и друг креват с размери 200 на 140 см. До него се стига по сгъваема стълбичка, тъй като отдолу се намира "гаражът" за скутери, велосипеди и инструменти.

Тази секция е отделена с подвижна преграда от жилищната зона, в която има 145-литров хладилник, двоен газов котлон, тоалетна и мивка. Предвидено е и отопление на газ.

Засега Skydancer Apéro съществува в един-единствен екземпляр. Изложбеният експонат е оценен на €128 520. Петр Кубински обаче твърди, че кемпер-кабриолетът има всички необходими сертификати, и компанията, регистрирана в Кьолн, вече приема поръчки.

Прототипът на базата на Mercedes-Benz Atego също се продава. Оригиналният кемпер-кабриолет е изминал 205 000 км, а цената му е €59 000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    9 2 Отговор
    А басейнът и бара къде са?

    Коментиран от #3, #4

  • 2 ссссс

    6 8 Отговор
    Това е пълна простотия и то за около 130 000 долара ?! Трябва да си много луд ,за да си го купиш.Ако искаш нещо качествено от този тип ,се обръщаш към американците.
  • 3 гуньо простия

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "куку руку ку":

    Е, как къде - бара е до морето!
  • 4 Реалист

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "куку руку ку":

    Басейн става като не можеш да му затвориш покрива и те завали дъжда. Само си слагаш бански освен ако не си нудист :)
  • 5 незнайко

    3 2 Отговор
    Голямото чудо, скъсен автобус с подвижен покрив. Дизайна всеки може да си го прави както иска !!!
  • 6 Петър Кубадински

    3 0 Отговор
    Колко са щастливи хипарите от третата снимка - Peace Brother :)))
  • 7 АНТИКОМУНИСТ

    0 0 Отговор
    Абе хубава работа но е за мен, а вие само гледайте оттам.
    Нямате пари за колело , ама гроздето е кисело .
    Айде къш , това не е за комунисти .