Last news in Fakti

31 Март, 2019 11:30 16 883 52

Устройство на чешките пистолети CZ-75 (ВИДЕО)

  • cz-
  • пистолети-
  • устройство
Устройство на чешките пистолети CZ-75 (ВИДЕО) - 1

Това е едно от най-успешните творения на чешките оръжейници. Пистолетът е създаден през 80-те години на миналия век с калибър 9×19 мм, пише armymedia.bg. Удобство, надеждност и простота на дизайна донася на това оръжие доста голяма популярност на запад. CZ-75 има отлична далекобойност и точна стрелба, а също така и много добра пробивна способност. Поради това броят на продадените копия от него е почти колкото на Colt. Вижте и неговото устройство.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 асът на асовете

    22 3 Отговор

    До коментар #1 от "Луд":

    Всъщност 3 метра са прекалено малко, приеми за по-нормално и разумно разстояние 10 метра. А тоя пищов определено не е конструиран с цел самозащита, ЧЗ 82/83 е много по-удачен за постоянно носене! С Берета 92 е същата работа, голям и тежък за постоянно носене и с цел самозащита, 84 е много по-добър избор за тая цел!

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Batushka

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "нервен":

    А психотеста мина ли ?Или си плати?

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 асът на асовете

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "Луд":

    Да, но има и други разлики освен цевта, например двустранното разположение на предпазител и ключалка на пълнителя са по-практичен вариант, отколкото при Макаров или Байкал 442, който всъщност е аналог на ЧЗ82, чукчето е по-издължено и удобно за ръчно взвеждане. Изобщо чехите са майстори в тая област, и неслучайно стрелбата е един от популярните спортове там!

    Коментиран от #9

  • 8 нервен

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "Batushka":

    Дори не съм се явявал ..за какво ми е
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 селянин 1

    13 3 Отговор
    ..ако искаш нещо качествено и евтино,това е cz-75,аз лично от соц.пистолетите харесвам,,макаров,,но направен преди 1990 год.съгласно СССР-стандарти е тестван от минус 50,до плюс 50 градуса,стрелба без смазка и.т.н.
  • 11 Хитър Петър

    10 3 Отговор
    Глок-17 е идеален за всекидневно носене, лек, непретенциозен към муниции и надежден, носи на мръсотия. Глок-19 е още по - добро, защото е по-компактен, но лично на мен ми е неудобна дръжката. Преди години имах Берета 92 много прецизен, но трябва много да се чисти защото иначе набива комини. А и е прекалено голям и тежи. От соц пистолетите ЧЗ определено е най - доброто.

    Коментиран от #12

  • 12 Гост

    2 7 Отговор

    До коментар #11 от "Хитър Петър":

    Точно Глок пък се скъсва от комини. Глок нито носи на мръсотия, нито е толкова надежден - просто е един евтин служебен пистолет, който има добро тениферено покритие и здрав пълнител.

    Коментиран от #13

  • 13 Зависи

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Имам Glock 32 357 SIG, с по-глям пълнител, стреля и с 9 х19. На около 5000 изстрела и нямам нито един комин или засечка. Удобен, малко по-тежък от ПМ и много по-лек от CZ - 75 Оценявам го за много добра комбинация от контрол, стоп-ефект, пробивност, тежест, мощност, бърза реакция, цена. При почистване забелязах никелиран детайл който се ронеше, махнах никела, полирах, ще го подменя с титанов щом ми остане време. Тренирай китките за по-стабилен захват. Мое мнение.

    Коментиран от #15

  • 14 Имеимеиме

    4 13 Отговор
    Аз живея в Америка и имам законен Bereta 92FS,вие в Бг как ги купувате тези пистолети?Не е ли незаконно там???

    Коментиран от #16

  • 15 Гост

    3 4 Отговор

    До коментар #13 от "Зависи":

    Какъв захват да тренирам като съм сменил десетки пистолети и съм ходил на какви ли не състезания? Аз говоря принципно, че Глок прави много комини. А .40 има толкова стоп ефект, колкото и ТТ - т. е. 0. Пак казвам, че Глок е шир потреба и дори чехите правят в пъти по-добри и качествени пистолети. Виж само какво може и колко струва Czechmate в Open дивизията на IPSC и видиш колко далеч си от истината за псевдо качествата на Глок.

    Коментиран от #17, #18

  • 16 Кольо кварталния

    4 3 Отговор

    До коментар #14 от "Имеимеиме":

    Отивай в някое училище и ги почвай наред,нали така се прави в Хамерика !?
  • 17 Зависи

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Пиша: мое мнение! Структурата, формата, скороста, формата на куршума имат голямо значение. При ТТ са островърхи с голяма пробивност, ако го обработиш на хидрошоков, може но е забранено. Аз избирам от няколко законни дизайна и имам по-голяма сила, около 500-700 джаула. За мен е удобно и практично оръжие на което може да се разчита. Никога не съм получавал "комин" Всеки избира лично за себе си ! Важни са: Поддръжката, приклад, дължина на цевта, силата на възвратната пружина, тежината на спусъкът, износеност на цевта, големината, структурата, силата на ръката, дължината и силата на пръстите и доста други параметри ! Няма най-добро, всеки е строго индивидуален и изборът е личен ! Мое мнение ! Поздрави
  • 18 Зависи

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Сега видях, че пишеш А 40 ! Аз пиша за 357 SIG, очевидно не познаваш калибъра ? Разходи се до някой полигон и питай ! Ще научиш разни неща които очевидно не знаеш ! Поздрави !

    Коментиран от #20

  • 19 Николай Георгиев

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Луд":

    CZ 75 е прекрасен балансиран пистолет. За всекидневно носене (за самоохрана) не става тъй като теглото му е бая. За ежедневно носене хората предпочитат Глок 19. CZ отдавна е на първите места в състезания по стрелба. Това е неговата среда.
  • 20 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "Зависи":

    Хайде само ако обичаш да не ми казваш кой какво да понаучи, защото ми писна под всяка статия за оръжие, да спамите за посредствения Глок! И добре, че си ти да ми кажеш. Аз когато е трябвало съм чел, стрелял и пробвал какво ли не. Пък ти ако беше чел, щеше да знаеш, че .357 SIG е куршум от 9-ка, сложена в гилза от .40-ка. За това и така го написах, да видя колко разбираш. Ами не разбираш от калибри и оръжия, как да ти го обясня? Нагледал съм се на такива като теб, които са си купили Глок и си мислят, че имат най-страшното оръжие на света, пък на най-елементарното упражнение по мишена 4 на 25 метра не могат да вкарат половината от пълнителя си в 8-цата.

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Зависи

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Защо толкова грубо приятелче, писах "мое мнение" ! В началото на 1970 година бях снайперист и старши инструктор ! Тогава стреляхме с прашки ! Браво, че си научил толкова много ! Може да ми покажеш колко си точен с прашка? Е поздрави за последно!

    Коментиран от #24

  • 22 ЛудЛу

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Ти си по-луд и от мен,бе мъжки.Какво се напъваш като костилка на г*з.Човека ти казва ,че за 5000 изстрела няма засечка,ти не та не боклук бил Глок,засечки давал.Ами застани му на 25 метра и се надявай на засечка.А човека културен,нашия Бай Ганя,да си каже неговото.Добре Глог е боклук ,обеди ме.Айде сега опъни шишето с грозданката и отивай да пребиеш жената.Какво е твоето КНО ,че не разбрахме.Моето е ПМ викаш и то ли дава засечки.

    Коментиран от #23, #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Зависи":

    А ти едва ли може да ме впечатлиш с каквото и да било. А това с прашките и снайперите в казармата само затвърждава мнението ми, че е безсмислено да се коментират пистолети с човек, който има Глок, защото се е превърнал във фанатик! Пак казвам, че е супер противно под всяка статия за оръжие да пишете за смешния Глок!

    Коментиран от #28

  • 25 Именно

    0 0 Отговор
    Някой от експертите тук тествал ли е Sig P210?
    Питам защото нали CZ-75 се води на същия принцип, само че по-евтино изпълнение.

    Коментиран от #27

  • 26 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #22 от "ЛудЛу":

    Като се научиш да пишеш правилно думи Глок и Убеди, тогава може и да те взема на сериозно. Така просто изглеждаш нелепо пишейки за бай Ганьо, ракии и биене на жени. С лопата да ги ринеш акива форумни разбирачи, които във всяка тема си хвалят евтините пищови.

    Коментиран от #30

  • 27 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Именно":

    Всички от тези пистолети работят на принципа на Браунинг с подвижен затвор при къс ход на цевта. При ЧЗ обаче затворения блок е в рамата и направляващите релси са от външната страна на затворения блок, а при останалите е обратно. За това слабото място на ЧЗ е затворената задръжка. Зиг нямат такъв пистолет - Джерико е такъв от евтините. Останалите, които ползват системата на ЧЗ са скъпите спортни пистолети на Сфинкс и Танфолио. Там обаче цените са пет цифрени.

    Коментиран от #29

  • 28 Зависи

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Поста е за нормалните форумци ! Мислех, че е безмислено да отговарям но ! Човек който борави с оръжие притежава друг морал и етика ! Никога не съм писал по форумите! Писах "МОЕ МНЕНИЕ", Ти "гост" нямаш профила за оръжие и никой няма да ти даде и въздушен пистолет, сигурно си взел крива краставица от панера на баба си и си викал "бум" на Луната ? Много си гневен ! Първо изкарай тест за пригодност, примерно - MMPI-2. ! Не искам да те дразня или обиждам "стрелецо" , но няма и да те поздравявам! Знаеш ли какво значи "да клатиш махалото", не е свързано със секс, просто за обща култура! Техника 19 век, ЧК, СМЕРШ, КГБ, други и сега спец.части? И после ако толкова ти стиска - ПМ на 50 метра, обратно (цевта долу) един срещу друг. Аз съм на 70+ години

    Коментиран от #31, #33

  • 29 Зависи

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Нищо за казарма ! Писах, че съм инструктор !
  • 30 Луд

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Аз не казвам ,че правописа ми е силна страна и ,че ПМ е добър пистолет.Но това не значи ,че не работя в точно тази област и не съм експерт ,нали така.А за ПМ за личен избор няма сила на света която да ме Убеди ,че до момента не е най-добре вариант за мен.Може да излезе нещо по добро ,но за сега не съм впечатлен от скъпите и пластмасови пистолети въпреки ,че си имат свойте предимства.И все пак Глок си е мнооого добър пистолет приятелю .Какъв е твоят ,кажи де.Аз гордо заявих за евтиния Макаров ти не си обявил още.И на последно ,но не и по значение място ,ако ти си експерт по оръжия значи се познаваме ,ако ли не значи само си четем езиците.Още един въпрос ЧЗ в коя въоръжена структора е на въоръжение.А ПМ и Глок .Отговори ми ,но без Гугъл.

    Коментиран от #32

  • 31 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "Зависи":

    Хахахаха. Аз колкото пистолети съм имал, ти толкова глупости не си изписал. Точно ти ли ще ми кажеш кой е годен за оръжие и кой не?Имам от 20 години разрешително за оръжие и съм сменил сигурно 15 пищова. Пък единствения, който трябва да бъде лишен от оръжие си ти, щом пишеш малоумщини да сме заставали един срещу друг и да сме стреляли по другия. Боже колко мъка има по света!!!

    Коментиран от #36

  • 32 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Луд":

    На теб това ли са ти критериите - колко държави имали на въоръжение Глок? Ами мога веднага да ти отговоря, че в нито една държава няма на въоръжение STI например, значи според теб не става, така ли? А аз колко пистолети съм има едва ли е тук мястото да се хваля, но съм имал няколко Хеклера, Зига, служебни ПМ, ЧЗ и дори Глок 21 - та общо служебни и лични са над 20. За това някой като ми каже колко бил добър Глок, освен да събуди в мен насмешка, друго не прави.
  • 33 Зависи

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Зависи":

    "ЛУД" е абсолютно прав! Стрелях с Марголин и Марго, много години носих Валтер 22, стреляш изключваш крайник и готово! ПМ НЕ Е "евтин" пистолет, а е оръжие на което можеш да разчиташ, много години ползувах ПМ ! Парите не са от никакво значение, събираш с години и купуваш, важно е доверието и сигурноста които може да имаш на своето оръжие ! GLOCK 357 SIG покрива МОИТЕ, М О И Т Е критерии за лично оръжие, прецизен, точен, безотказен, удобен за скрито носене, (звукът) е оглушителен и нападателят се стресира не е нужно да го "повредя" и да ходя по съдебни дела ! На Марголин получих 2-два "комина" от 300-триста изтрела с Б. "насипни" патрони. Подръжката на "моето" оръжие е най-важното ! МОЕ. МНЕНИЕ !
  • 34 Луд

    2 1 Отговор
    Кажи кой с какво ти е харесал и твоя фаворит.Интересни са различни мнения.Още повече но човек с над 20 служебни и лични пистолети във времето.А защо си сменил толкова много лични оръжия.Не можеш ли да вземеш правилното решение.Остави финансовата страна .

    Коментиран от #35

  • 35 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "Луд":

    Ако въпросът ти е към мен, ще ти кажа, че съм сменил толкова лични, защото то си е хоби и краста. Преди 5 години ми мина крастата и сега съм оставил само един Хеклер в .45. Всяко нещо с времето си.

    Коментиран от #37

  • 36 Зависи

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    Да а а затова си "гост" и дотам, много се палиш и си груб, не зачиташ чуждо мнение ! Май само пред монитора се силиш? Можеше да постреляме да побърборим, но е безмислено ТИ си прав, дори и седнал, очевидно си откраднал няколко криви краставици в поече ? Имам няколко домата и магданоз ако те интересува ?
  • 37 Зависи

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "Гост":

    БОЖЕ БОЖЕЕЕЕ. МЪКО "Стрелецо" май не схвасщаш, казах обърни питолета обратно с цевта надолу а ръката е в нормална позиция и стреляй с малкия пръст по мишена 4 от 3-три метра (внимавай да не си гръмнеш кракът, опитай с газов) ако имаш и едно попадение ще те призная! Хоби значи да обменяш опит и знания ! Може да си пишем глупости до второ пришествие, ама ми стана скучно. И НЕ ТЕ КАНЯ НА ГОСТИ. НИТО ИСКАМ ДА ТИ ИДВАМ. Предлагам ти доматите за повече материал към салатката!

    Коментиран от #38

  • 38 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #37 от "Зависи":

    Абе я се скрий някъде. Фатмаци като теб когато е трябвало съм ги строявал и изпитвал. Ти си страшна гротеска. Не не занимавай повече с глупостите си.

    Коментиран от #41

  • 39 ИЖ 55

    2 1 Отговор
    Всяко оръжие се прави за да убива, сега в демократичните години излезе модата да стопира . Кого да стопира престъпника тръгнал срещу вас с брадва или пистолет? защо да го стопира за да го оправдае съдът ли? По принцип оръжията в това число и пистолетите изпитани във войни дават най верният отговор . Това са ТТ и Колт, Валтер,Парабелум и на тех подобни във съвремието.

    Коментиран от #42

  • 40 КЛИЕНТ

    1 0 Отговор
    КОГАА ГО ПУСКАТЕ В ПРОДАЖБА?
  • 41 Сополанко

    2 2 Отговор

    До коментар #38 от "Гост":

    МОКРИ СЪНИЩА "гост". Имаш разрешително да си бъркаш в носа ! Командваш и изпитваш дървениците си. Внимавай с газивия пищов, алкохола и дрогата за да не извадиш на някой окото! Простащина на тъпо тролче, мислещо се за "недосегаемо" ! Или докато не е късно да ти изпратя проверка и да подпишеш предупредителен протокол, профилът ти е безпричинно агресивен както пише някой по-горе ?

    Коментиран от #43

  • 42 Зависи

    2 2 Отговор

    До коментар #39 от "ИЖ 55":

    Абсолютно си прав , но по сега действащия закон за неизбежната отбрана трябва " "адекватен" отговор !? НК чл.12 ал.2 или защитата не съответства на характера и опасноста на нападението ! Това е доста абстрактно тълкувание защото в екстремни обстоятелства е на практика не е възможно да определяш параметри на нападението и да конструираш адекватна отбрана ?!?! На практика ако те нападнат с отверка /много сме го дискутирали, точно този пример/ ако гръмна нападателя, аз изпадам в обяснителен режим и се стига до адвокати и съд . Ако нападателя ме промуши и последва смърт? Имахме и дилема ако ползуваш 45 срещу 22 , как се тълкува ? Трябват някои промени
  • 43 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "Сополанко":

    Писането с различни имена в една тема, само затвърждава мнението ми, че си жалък. Точно на теб нямам никакво намерение да ти давам отчет и за мен са комплимент жалките ти опити за обиди, защото си доста нелеп. Пък само ако можеше да се видиш отстрани колко си смешен със заплахите си от проверки на МВР, щеше да потънеш в земята от срам. Лъскай си смешния Глок и троли под всяка статия за оръжие, тролчо.

    Коментиран от #44

  • 44 Зависи

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "Гост":

    Сънят, че си "някой" и "гостенин"(смяната) ти свърши и пак си избиваш комплексите малкя. С много хора се заяждаш по този и по други сайтове и като нищо ще си изкараш някоя пълна проверка! Комплексарите са опасни за себе си и за другите и не трябва да имат достъп до никакво оръжие, дори и до джобно ножче!! Обидите не са аргумент в спор, всеки си има мнение ! А дали съм бил аз е друг въпрос?

    Коментиран от #45

  • 45 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #44 от "Зависи":

    Абе ти си уникално смешничък. Първо, я виж какво си написал в коментар 28: Публикувано във факти.бг: "И после ако толкова ти стиска - ПМ на 50 метра, обратно (цевта долу) ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ." Ако имаше малко мозък в главата и предположиш, че срещу теб стои някой, който може да направи на теб проверка, щеше поне да си траеш. Второ, разправяй ги на друг, че не пишеш с различни имена - нека модератора покаже от твоя IP адреса, колко ника са писали. Пък и нещо си започнал да халюцинираш, щом ме слагаш в други форуми. Аре накрая се скривай, че ми се подвига от такива заблудени старци като теб - оспами цялата тема с идиотщините си, трол!

    Коментиран от #46

  • 46 Зависи

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "Гост":

    Драги комплексарю: Ако си с 20 годишно разрашително в службите трябва да знаеш, че преди няколко ггодини всички служители бяха задължени да минат теста за изследване личноста и псиоопатологията MMPI-2 както и тестове за изследване на когнитивните функции Ти не знаеш! Ако си стрелец от 20 години, трябва да знаш, че спец. частите транират стрелба точно по този начин и то с ПМ. и ти предожих да застана пред теб на 50 и да се опиташ да стрляш по мен, защото си левчо и нямаш представа какви ги говориш! Ако беше стрелец щеше да знаеш какво значи да "люлееш махалото"! Ако забелязваш никой не се включва вече в нашите дрънканици и познай защо ? Злобата и обидите с които пишеш, само защото някой има различнно от твоето мнение показват, че си опасен за обществото и Администраторите трябва да уведомят службите! Един тест няма да ти е излишен ако боравиш с някакво оръжие или си служител! Натисни бутона и уведоми Администраторите !

    Коментиран от #47

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Зависи

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Гост":

    Комплексарче защо не натиснш бутона ? Или аз да го натисна ?

    Коментиран от #49

  • 49 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Зависи":

    Спри да спамиш! Щял да натисне бутон - ти наистина си по-зле отколкото предполагах. Лекувай се! Повече няма да отговарям на тъпотиите ти, че то луд умора няма - изписа над 20 коментара, които няма абсолютно нищо общо с темата!

    Коментиран от #50

  • 50 Зависи

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Гост":

    "гост" Опасен си за обществото ! На 04.04.2019 . 9.00. 1-во РПУ с оръжието и всичи документи. Саморъчно писмено обяснение за причините. Доброволно явяване на тестовете !

    Коментиран от #51

  • 51 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Зависи":

    Предпочитам направо в СДВР, тъкмо от там ще те съпроводим до 4-ти километър!
  • 52 Зависи

    0 0 Отговор
    ОК. 04.04.2019. 9.00. с документи