12 Април, 2019 19:39 2 755 20

Настолно хранилище за 16 терабайта

  • lacie-
  • 2big raid

Френската компания LaCie, собственост на технологичния гигант Seagate, представи външно хранилище с капацитет до 16 TB. 2big RAID съдържа два твърди диска IronWolf Pro от корпоративен клас с повишена надеждност, които могат да се конфигурират в масив JBOD, RAID 0 или RAID 1.

Устройството се свързва с компютър през интерфейс USB 3.1 Gen 2 Type-C, като битрейтът достига 10 гигабита в секунда. Според производителя максималната скорост на обмен на данни е 440 мегабайта в секунда.

2big RAID има корпус от алуминий, който снижава вибрациите и шума. Предлага се само в тъмносив цвят Space Gray и е съвместим с операционни системи Microsoft Windows и Apple macOS.

Производителят дава гаранция от пет години. Купувачите могат да избират между три версии с вместимост 16, 8 или 4 терабайта, които струват съответно $740, $530 и $420 (€654, €469 и €371).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Храбрия Дюлгер

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Random":

    И няма да сбъркате.
  • 3 нервен

    4 9 Отговор

    До коментар #1 от "Random":

    Как ли не съм тръгнал да се занимавам с простотии за някви 700$ ...право поръчвам
  • 4 Пръцко

    7 2 Отговор
    Стига глупости бе, тате! Китайците вече продават терабайтови флашки, значи :))

    Коментиран от #8

  • 5 qwerty

    0 2 Отговор
    Тия са много добри тия, имам NetworкSpace 2 1TB от 100 години и не е мръднал, До него седеше едно LG NAS n1a1, първа му се скапа ОС, купих Зиксел, но гръмна диска от ЛГ-то, а LaCie-то продължава да работи, че и упдейти получава.
  • 6 qwerty

    1 1 Отговор
    Само да допълня по въпроса с цената, не знам от къде сте я видели, но на сайта на производителя за 4ТБ е 450Е за всички държави от ЕС където се предлага?
  • 7 345@62@900

    1 2 Отговор
    Много ба паро 2000 лв ще е тука ,щото трябва се ранят тия фирми и работещите там ,ама с 510лв нема мой да си вземем,ще трябва да мислим българска технологична компания ,ама едн поточна линия с роботи и матрици стрували колкото Бълагрия ,па направо си клекнах и си викам нема стане ще продължаам да си бича на 510лв.
  • 8 Голям Слон

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Пръцко":

    Дай ми твоята флашка и ще ти я форматирам на колкото искаш GB, TB :-) Такива са повечето китайски флашки. Какво ти показва операционната система е едно. Колко памет имаш обаче е съвсем друго.

    Коментиран от #11

  • 9 1944

    6 6 Отговор
    а русия произведе дискета без аналог в света.
  • 10 Bubbles

    5 1 Отговор
    Очаквайте скоро HDD 1КВТБ и всеки филм минимум 700ГБ и игри от по 2-5ТБ.
    Само не знам доставчиците как ще насмогнат.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Голям Слон

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "Пръцко":

    Няма значение кой е производителят. Има си дял от всяка флашка или диск, който "знае" колко капацитет има носителят. Този дял е достъпен за умници, като мен, и може да бъде манипулиран. Много народ по базари и олх-и изгърмяха от такива флашки. Вътре чипът е 1 GB, а те я правят на 16 GB или повече. Естествено чипа няма как да го излъжеш. Той ще пише до своя капацитет и после "бум" - няма място в най-добрия случай. То това е аналогична ситуация с пикселите при цифровите камери. Балъците купуват телефон с 20 мегапикселова камера, а вътре cmos с 5 мегапиксела. Правиш снимка, даваш properties и виждаж, че снимката е 20 мегапиксела. А от 5 до 20 как точно става.... Те това вече го знаят само "умниците", като мен. Достатъчно ти казах. Другото можеш сам да си го прочетеш.

    Коментиран от #15

  • 13 Мост бг

    2 0 Отговор
    В сайта на МОСТ - два хард диск SEAGATE HDD 8TB INT NAS SATA3 3.5'' RPM7200 256MB - са общо 840лв без ДДС. Точно такива са сложили и в сториджа на LeiCa. Така че цена от 1300лв за целият сторидж си е Супер. Който иска са спести малко пари и има настолен комп със свободни два SATA порта - да си вземе само дисковете.

    Коментиран от #14

  • 14 Голям Слон

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Мост бг":

    Добрият хардуер е почти нищо без добър контролер. Това с пълна сила се отнася за твърдите дискове. LaCie не помня някога да са правили собствени дискове. Може и да греша, разбира се. В мазето някъде ми се подмята 1 ТВ мрежови диск от годините, когато хората се радваха на 160 GB, като на нова къща. Точно в онези времена LaCie влага вече несъществуващия производител на дискове IBM. Отварял съм вътре да видя контролерите и изработката. Личи си класата на LaCie. Откровено казано, скоро техни неща не съм купувал. Искрено се надявам да са запазили класата си от онези години. Съдейки по цената, на която и до ден днешен се продават техните изделия - най-вероятно нещата са без промяна. Или с минимална такава.
  • 15 Пръцко

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Голям Слон":

    "Умниците" като теб не виждат по-далеч от носа си, досаждат с поучителни дреболии, които всички ги знаем и повечето ги умеем, нямат грам чувство за хумор и дори не разбират за какво става въпрос - че само докато четем тази статия, глобалната индустрия вече е предложила по-евтини и компактни и практични решения :)

    Коментиран от #16

  • 16 Голям Слон

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "Пръцко":

    Добре, че са разни анонимни попръцковци, които без Гугъл са за НИКЪДЕ, но за сметка на това сипят епитети и мозък. Не се притеснявай. Около мен е пълно с такива интернет герои, които без световната мрежа една клета инсталация на Win7 не могат да направят. Нейсе. Свикнал съм с присъствието на образи, като твоя. Даже няма да споменавам кога за пръв път съм ползвал преносими памети във вид на карти и флаш устройства.

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 deadman1488

    0 0 Отговор
    ПОЛУДЯХ ПО ТВА НЕЩО ИМЪМ МАНГИЗИТЕ КАЖЕТЕ АДРЕСЕЦ И ДА ПРАЩАМ ПАРИЧКИТЕ МИ ЗА 8-ка TB
  • 20 movieman777

    0 0 Отговор
    И МЕ ГРАБНА МЕНЕ ТВА ЗА ХРАНИЛИЩЕТО НА ФИЛМИ МУЗИКА КНИГИ СНИМКИ СТАТИЙКИ.ФАЙТЕ МИ АДРЕС ЗА ДА МОЖЕМ СИ ГО КУПИМ