23 Април, 2019 14:25 4 455 14

Samsung отлага гъвкавия Galaxy Fold заради дисплея

  • samsung-
  • galaxy-
  • fold-
  • дисплей
Samsung отлага гъвкавия Galaxy Fold заради дисплея - 1

През последното десетилетие смартфоните имат практически един и същ дизайн: правоъгълен дисплей със сензорен екран. Ето защо ентусиастите на притурки с нетърпение очакват пускането тази седмица на Samsung Galaxy Fold, смартфон, който може да бъде сгънат или разгънат, за да намали или увеличи размера на екрана си.

Но след като миналата седмица няколко американски медии тестваха устройството и съобщиха, че техните устройства Galaxy Fold не функционират правилно, Samsung обяви в понеделник, че ще отложи пускането му, което беше определено за петък. Фирмата производител съобщи, че през следващите седмици ще бъде обявена нова дата за пускането на пазара.

„Докато много рецензенти споделиха с нас огромния потенциал, който виждат, някои от тях ни показаха как устройството се нуждае от допълнителни подобрения, които биха могли да гарантират възможно най-доброто потребителско изживяване“, се казва в изявление на Samsung.

Проблемите с Galaxy Fold, който е първокласен телефон на цена от близо 2 000 долара, е още една черна точка за Samsung, който е с репутация да бъде пръв с иновациите, рискувайки при гарантирането на качеството. Преди няколко години, компанията пак имаше проблеми с водещ телефон, Galaxy Note 7, който беше спрян, след като няколко от устройствата изгоряха след десетки съобщения за прегряване на батерията в Съединените щати.

Samsung отлага гъвкавия Galaxy Fold заради дисплея

След като Galaxy Fold беше изпратен на няколко рецензенти на смарт технологии миналата седмица, един от тях съобщи, че цялата страна на екрана на устройството не е работела, докато друг каза, че в екрана се е появила необичайна издатина.

Samsung планираше да пусне Galaxy Fold на пазара още тази седмица, а в Европа в началото на май. Но в понеделник, след задълбочена проверка на дефектните устройства, компанията заяви, че някои от проблемите може да са свързани с участъци, които позволяват на устройството да се сгъне като книга.

Samsung обяви, че е отложила две медийни събития, предназначени за популяризиране на Galaxy Fold в Шанхай и Хонг Конг.

Кайл Виенс, главен изпълнителен директор на iFixit, компания, която предлага инструкции за ремонт на устройства, заяви, че Galaxy Fold е поредното доказателство как Samsung продължава да тласка към по-тънки, гъвкави екранни технологии, които обаче не са с подобрена издръжливост. В сравнение с iPhone на Apple, последните телефони на Galaxy са не само по-крехки, но и по-трудни и скъпи за ремонт, каза той.

Този проблем със сгъваемия телефон на Samsung отваря вратата за Huawei, които сега имат шанс да изпреварят корейците и да пуснат своя вариант на сгъваем смартфон на пазара. Китайската компания обаче не бърза със старта на продажбите и засега е обявила, че Mate X ще бъде по магазините най-рано в средата на 2019-а, а у нас се очаква да видим това устройство края на лятото.

Samsung отлага гъвкавия Galaxy Fold заради дисплея


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мне

    12 2 Отговор
    Супер нефункционално ще е ако се прегъва. не виждам смисъл
  • 2 Batushka

    17 1 Отговор
    Това няма бъдеще ама ще издоят фейс идиотите с по 2-3 хилядарки в $...

    Коментиран от #3

  • 3 Никой

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Batushka":

    Можеш да си сигурен, че няма да си възвърнат инвестицията с този модел. Това е инвестиция в интересна и вероятно полезна технология, дали има бъдеще или не не си ти, който решава. От гледната точка на Самсунг има добра причина да инвестират в разработки на различни видове екрани и винаги да седят пред останалите, като производител. Дано да продължат и като нищо 3тото или 4то поколение да е истинска алтернатива на останалите скучни мобифони.

    Коментиран от #4

  • 4 Batushka

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Никой":

    Верно си никой ....главанак ...смартфона вече е като телефона с шайба ...просто ползваш свърши тая всяка година супер дупер седемнайсто поколение ...чудят се каква простотия ненужна да измислят та да приберат парите на такива загубеняци като тебе....
  • 5 Huawei са номер 1

    8 8 Отговор
    Ми какво да ви кажа за Galaxy Fold ли ?! Еми Huawei mate X е най добрия гъвкав смартфон А Huawei не случайно са номер 1

    Коментиран от #8

  • 6 хуявееца

    10 7 Отговор
    С какво хуавей са най-добри? С батерия, с дисплей или с камера която няма автофокус? хуЯвей е просто една голяма компания която копира от самсунг и ябълката...

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 В грешка си

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Huawei са номер 1":

    Номер едно са OnePlus цена параметри нямат равни.Почти два пъти по евтини от самсинга и хуйнята.А параметрите къртят за телефон за 1200 лв а не 2 бона.а за ипофоните дисплея е на самсинг.по добре да ги прекръстят Iphone display samsung

    Коментиран от #12

  • 9 Tervel bitcoin

    7 0 Отговор
    Е голяма излагация е да изтеглиш юбилейното творение от пазаря заради фабричен дефект
  • 10 Tervel bitcoin

    7 0 Отговор
    При това на цена от 2000$ се изисква качество а не пластмаса която изгаря за 2 дни
  • 11 Tervel bitcoin

    7 2 Отговор
    Така че май Huawei mate x найстина е най добрия гъвкав фаблет за 2019
  • 12 Tervel bitcoin

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "В грешка си":

    Huawei са номер 1 обаче веднага след Samsung 🤣🤣🤣🤣
  • 13 Хахаха

    0 0 Отговор
    Незнам къде ги видяхте тия сгаваеми хуавеи и самсунги?🤣 сънувате може би?
  • 14 Xiaomi mi mix ALPHA

    1 0 Отговор
    Xiaomi mix alpha с 5G и 108 mp камера