Last news in Fakti

2 Юни, 2019 11:32 3 758 17

Черен китайски списък за щатски компании

  • черен списък-
  • huawei-
  • китай

Китайското Министерство на търговията обяви, че подготвя списък с "ненадеждни" чуждестранни партньори, които ще трябва да ограничат или прекратят сътрудничеството си с местни производители, съобщава TechCrunch.

"В списъка ще бъдат включени компании, организации и отделни лица, които не спазват пазарните правила, нарушават договори, блокират или възпрепятстват доставки за китайски предприятия с нетърговска цел и нанасят щети на законните права и интереси на китайски фирми", гласи съобщението на Гао Фен, говорител на китайското търговско министерство.

Имената на компаниите, които ще попаднат в черния списък, не се съобщават. Според повечето западни анализатори обаче първи ще пострадат онези, които са прекратили сътрудничеството си с Huawei. Сред тях са гиганти като Google, Intel и Qualcomm.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    49 4 Отговор
    Китай ще им прати малко инфлация на америте по море!

    Коментиран от #3

  • 2 Супер Марио

    26 5 Отговор
    От утре след тези китайски санкции на различни компании джапанките няма да са вече 20$ а ще са 50$!

    Коментиран от #17

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бесен Язовец

    25 1 Отговор

    До коментар #3 от "Рошко":

    Те вече плащат от 2 години само който не е пазарувал през еBey не знае че стоките скочиха с 30% в САЩ!
  • 5 Huawei са номер 1

    34 4 Отговор
    Номер 1 : Забрана на Apple .....
  • 6 Китайците ще им cипят да ядат

    42 2 Отговор
    Американците в момента разчитат на патентите си, но съвсем скоро време китайците ще им сипят да ядат, като ще ги бият с техните камъни по техните глави. От няколко години, китайците са тези които влагат най-много средства за иновации. Вече са привлекли най-добрите специалисти или направо са закупили организациите в които работят. Вече предлагат конкурентни технологии без да нарушават патентни права, а само след няколко години те ще държат патентите на най-новите технологии. Apple може да имат милиарди, но това са пари за семки в сравнение с китайските възможности.

    Коментиран от #7

  • 7 Бачо Киро

    14 4 Отговор

    До коментар #6 от "Китайците ще им cипят да ядат":

    Ми патентите им действат само на американска територия. Такова е естеството на патентите. След като не развиват дейност със съответните фирми, демек тези фирми няма да работят на американска територия, патентите автоматично стават просто лист хартия. Можеш да приложиш патента, когато Хуауей продава телефони в САЩ, но като си ги изгонил, тях вече ги боли кОра де факто. Няма такова нещо като патент валиден в целият свят така или иначе. Китайците тъкмо бяха почнали да правят нещата съобразявайки се със западните страни, сега мисля, че се направиха няколко стъпки назад.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Именно де

    21 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бачо Киро":

    Догодина ще се върнат със свои собствени патенти, които ще регистрират в САЩ. Тогава никой няма да има право да им забранява да продават, но и американските производители ще трябва да си плащат за или могат да бъдат блокирани да ползват китайските компоненти или решения. Китайците засега се задоволяваха да произвеждат в Китай хардуерът на почти цял свят под чужди марки. Сега вече си създават собствено ноу-хау, което да продават на чужди компании или да произвеждат направо готови продукти. Погрешно (остаряло) е схващането, че китайците са просто едни копирвачи, произвеждащи продукти с по-ниско качество от оригинала.
  • 9 Име

    13 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бачо Киро":

    Едва ли само на американска територия, по-вероятно е да са и на територията на ЕС. А това са най-големите и богати пазари. Китайците може и да вкарат свои разработки, обаче съм сигурен, че тръмпи ще вкара нови мита и не е ясно до кога така. Не вярвам в САЩ скоро време да почнат да произвеждат електроника, че да не зависят от Китай. От такива търговски войни и ембаргота май не печели никой.
  • 10 На хакерите започна да им

    5 1 Отговор
    Влиза бавно...
  • 11 с2н5он

    23 2 Отговор
    От няколко години ходя в Китай, по точно в Шанхай на международния мострен панаир като изложител на моята фирма. Само едно нещо разбрах първият път : че митът за купичката ориз е само мит, поне там където е индустрията на Китай. Може някъде в закътаните райони да е така, но там компании тип хуавей и подобни няма! Китай ще измете Америка и нейните сателити подгъзурковци, жалното е че ние и ЕС сме в общия кюп!
  • 12 вебер

    8 18 Отговор
    Какви патенти балнувате?Много сте тъпи.Точни китай не спазва условията.Играй си с курса на юана и др. Без търговията с САЩ, няма парички и работни места.
  • 13 Bubbles

    17 3 Отговор
    Ся Айфоня ще чукне 10 бона ако изобщо краварите знаят как да си го сглобяват сами хахахахахах.
  • 14 ASD

    8 0 Отговор
    Явно отворените американски компютърни компании ще имат затруднения с намирането на редкоземни метали и други суровини за производство на чипове и дисплеи. ARM Intel Google
  • 15 ASD

    14 1 Отговор
    САЩ си мислеха че могат да заличат високотехнологичното производство на Китай, но май ще стане точно обратното. Китай ще занули производството на процесори в САЩ до две три години.
  • 16 гостенин

    2 1 Отговор
    Абсолютни политически проститутки , спряха иранския нефт от солидарност към САЩ сега пък черни списъци за братушките-американци.
  • 17 Jacques Yves Moineau

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Супер Марио":

    Ако въобще има джапанки на магазина....щото може и да им спрат вноса:)