Last news in Fakti

14 Май, 2012 14:26 9 868 6

Град-призрак за безпилотни автомобили

  • опити-
  • безпилотни автомобили

 

Неотдавна американските власти избраха едно безлюдно място в югоизточната част на щата Ню Мексико, където ще бъде построен призрачен град. В него ще бъдат интегрирани огромен брой нови технологии, като по този начин мястото ще представлява реалистична градска среда, но без живи хора в нея.
 
Прототип на града е градчето Рок Хил, намиращо се в Южна Каролина. Безлюдното високотехнологично градче ще е на площ от 40 квадратни километра, а инвестицията за него е $1 млрд. Сумата е огромна, защото за там са предвидени електричество, ВиК, телекомуникации и задължителното програмно обезпечение за пълен контрол над града.
 
Строителството започва на 30 юни, а градчето ще се използва за мащабни изследвания, като голяма част от тях ще са свързани с т.нар. безпилотни автомобили. Щатските експерти, занимаващи се с проекта уверяват, че в този град-призрак няма да се правят ядрени опити.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 асд

    1 1 Отговор
    Колко ли други полезни неща могат да се направят с тези пари ? Да се нахранят толкова хора, да се купят къщи на бездомни и да им се осигури работа и много други полезни неща !

    Коментиран от #4

  • 2 aha

    1 1 Отговор
    da be vednaj ,kato im pomognat sled tova moje i koli i qhti da poiskat,a pitai maslarova kato q nau4iha drugarite da razpolaga s darjavna para sega kolko i e zle - nau4i6 li 1 svinq na l..na ne moje6 da q otkaje6 :D
  • 3 кръстан

    3 0 Отговор
    ама елате тука бе американци тука има цяла държава призрак..дайте н абоко тоз 1млрд и ни е продал кат стой та гледай даже може и ядрени опити да прайте, и секви други биологични експерименти с останалите зомбита тука
  • 4 001

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "асд":

    @ 1 Хубаво мислиш за милионите загиващи всяка година от глад, но помисли и за милионите загинали и осакатени от катастрофи в света. Като основна причина за това са човешки „грешки” (по-често човешка глупост). Автоматизирането на транспорта примерно (частично или пълно) може да намали до минимум тези жертви. За това е нужно ефективна работеща технология, а докато се стигне до нея огромен труд, инвестиции и изследвания. Как да имаме технологиите които утре могат да ни решат проблемите в транспорта, енергетиката, здравето и т.н., ако днес не инвестираме в това. Гладните ще хапнат, но пак ще огладнеят, защото подаянието не е решение. Хайде да не даваме пари за наука, изкуство, спорт, а само благотворителност….
  • 5 МРАЗИМ СЕ ЧЕ СЪМ ОТЪ ТУКА :)

    3 0 Отговор
    кръстан --- ЕВАЛА БРАТЛЕ ТОВА КОЕТО СИ НАПИСАЛ СИ Е ЖИВАТА ИСТИНА НАПРАВО ДА ДОЙДАТ И ДА НИ ЗАВЗЕМАТ ТО ТУКА САМО ПРИЗРАЦИ ОСТАНАХМЕ
  • 6 Цветелина Георгиева

    0 1 Отговор
    аиде стига с тая благотворителсност, а какво ще кажее? Ние сме жив пример, че такова животно не трябва да има. От толкова помощи и благотворителност се заринахме с м..гаУи, който неможеш да накараш да работят, защотот я има "програмата" и тя го храни. Ти го храни пък го чакай да се интегрира. А едно време казваха: "Който не работи не трябва да яде" ама вече е който не работи ще го храни програмата (П.С само ако е от братята иначе не)