Last news in Fakti

24 Юни, 2019 14:18 4 449 15

Направи си сам лаптоп за 500 лв.

  • лаптоп-
  • kano pc
Направи си сам лаптоп за 500 лв. - 1

Съвременните преносими компютри стават все по-достъпни за ползвателите. Последният такъв пример е един съвместен проект на компанията Kano и технологичният гигант Microsoft, които представят компютър, работещ под операционна система Windows 10 и спадащ към категорията "направи си сам".

Направи си сам лаптоп за 500 лв.

Корпусът на Kano PC е аналогичен с този на Computer Kit Touch, но детайлите вътре са различни. Kano PC разполага със сензорен дисплей с диагонал 11.6 инча, с четириядрен процесор Intel Atom x5-Z8350 (1.44 гигахерца) и с оперативна памет от 4 гигабайта. Основната памет е 64 гигабайта.

Направи си сам лаптоп за 500 лв.

Последната може да бъде увеличена за сметка на допълнителна microSD. Компютърът разполага и със стандартен 3.5-милиметров жак, както и с портове USB 2.0, USB 3.0 и HDMI. В "обвивката" на всичко това има вградена клавиатура. И всичко това се предлага за сумата от $300, което се равнява приблизително на 500 лева.

Направи си сам лаптоп за 500 лв.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кос

    24 0 Отговор
    ДЕЛ с 5 г пълна гаранция 489лв и ниско волтов процесор идеален за филми и 52аЧ батерия до 10часа
  • 2 СССР

    27 13 Отговор
    Дрогари и дрогарки някой може ли да ми предложи руска марка лаптол с руски процесор че не ща да им пълня гушите на хамериканските фирми ?

    Коментиран от #5

  • 3 ТАС

    15 2 Отговор
    Само не разбрах какво му е "направи сам" на този компютър.
  • 4 асддса

    16 2 Отговор
    Извинявайте, но 4гб и 64гб памет са характеристики на среен клас телефон. Това си е скапан таблет с уиндоус, такива на пазара има много.
  • 5 Boxer

    15 12 Отговор

    До коментар #2 от "СССР":

    Когато в Русия е имало компутри и интернет,на запад са смятали със сметалата,те дават и началото на правец,елка и имко,соросе неден.

    Коментиран от #6, #9, #11

  • 6 СССР

    17 9 Отговор

    До коментар #5 от "Boxer":

    Вервам ти искрено дрогарио ! А сега би ли ми препоръчал руска марка лаптоп с руски процесор и по възможност да е нещо под 10 килограма ?
    Огромно спасибо предварително !

    Коментиран от #8, #10

  • 7 гост

    10 0 Отговор
    Всеки таблет с калъф и клавиатура е еквивалентен на това, дори за толкова пари ще си вземете и 8 ядрен таблет. Направи си сам ли значи да сложиш таблета в калъф?
  • 8 Реалист

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "СССР":

    Абе има такива модели - около 10 кг е, но това е само таблета. Батерията е отделно, в среден по размер куфар, и тежи само около 25кг, хахахаха....
  • 9 Реалист

    12 6 Отговор

    До коментар #5 от "Boxer":

    тролик, днес не си си пил хапчетата - какъв правец, какви 5 лева бе дрогарио... Това беше преди около 33-34 години. Горе-долу - по времето на Великата Октомврийска Революция, хахахаха... И малоумниците са все още на същото ниво в електрониката... Еееееех, а какви руски телевизори имаше - никой не може да ти го открадне ЩОТО ТРЯБВА ДА ВИКА ХАМАЛИ ДА ГО ИЗНЕСЕ, ХАХАХАХА...
  • 10 Дрогарю полечка с дрогата

    8 6 Отговор

    До коментар #6 от "СССР":

    А ти американски можеш ли да чи препоръчаш? Леново е китайска собственост, Дел, Епъл и ХП само акционерите им зная чия собственост са, по-евтините модели дизайна им се прави в Китай, на по,скъпите го правят японци и всичко се произвежда в Китай. Даже и елиънуеър от как ги купиха Дел преди 10г. Евроком и т.н. са базирани на тайвански (демек пак китайски) разработки и производство... Все пак, дрогарче, кажи един американски калкулатор?

    Коментиран от #14

  • 11 Boxer

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Boxer":

    Алоо, намери си друг ник! Толкоз ли не.ти работи пипетката, че крадеш никове?
  • 12 Boxer

    7 0 Отговор
    Колкото до руските компютри, знам че през 70те години, неккъв голем партиец, е заявил, че американците се занимават с глупости и тва компютрите са бошлав работа. Следва наблягане на аналоговите системи и оттам сегашното им догонващо положение...
  • 13 Boxer

    4 1 Отговор
    И последно, лаптопите се развиват изключително бавно, през последните 10г. Причината е, че се набляга на развитието на смартфоните. От години търся нов лаптоп, да си сменя стария, и май , ще минат още няколко...
  • 14 до Дрогарю полечка с дрогата

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Дрогарю полечка с дрогата":

    Я кажи сега за руските лаптопи и процесори най-вече ?
  • 15 spy

    3 0 Отговор
    500 лв да бяхте събрали за 150 има много фабрични модели и за под 500 лв