31 Юли, 2019 14:50 5 034 13

Ново 20: В електромобилите Tesla ще се гледат онлайн сериали

  • tesla-
  • netflix-
  • youtube
Ново 20: В електромобилите Tesla ще се гледат онлайн сериали - 1

Ексцентрикът Илон Мъск продължава да привлича внимание към своите електромобили, като последното му изявление по темата е, че колите Tesla ще получат възможност за онлайн гледане на филми и сериали.

Мъск казва, че това ще стане съвсем скоро и всеки от пътниците ще може да се наслаждава на сервизи, като Netflix и даже Youtube. Мъск твърди, че колите му са отлични за целта - разполагат с голям дисплей, обемен звук и удобни кресла.

Но докато изявленията на Мъск все така звучат убедително, ситуацията в компанията става все по-тежка. Последните загуби се изчисляват на $408 млн, а работници се оплакват от ужасните условия на труд.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям Слон

    11 3 Отговор
    С тия темпове скоро ще си имаме Терминатор 1 и 2 на живо :-) Честито!
    Ще си търси един ден нормалните автомобили и обикновените неща от живота wall-e нацията, но ще е късно.
  • 2 Димов

    5 5 Отговор
    А вниманието на пътя? Или животът на хората ще се крепи на "дано не стане някое късо съединение"? Мързеливите всячески мислят, как друг да им поеме отговорностите и задълженията. Като не ставаш за шофьор - не ставаш и толкова. Какво си тръгнал да прехвърляш отговорността за шофирането на машина?

    Коментиран от #3

  • 3 Никой

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Димов":

    Игрите и гледането на филми става само, когато колата е на неутрална. Мислиш ли че някой не се е сетил преди тебе.

    Коментиран от #6

  • 4 Васил

    6 1 Отговор
    Ако не могат да се гледат Турски сапунки не я ща.............
  • 5 гост

    5 5 Отговор
    Страхотно, колата ще се движи на автопилот а от задната седалка може да си гледаме джендърски любовни филми
  • 6 Димов

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Никой":

    Я се разберете с гост от #5, на неутрална ли ще е само или в движение.
  • 7 Motion

    3 3 Отговор
    Електромобилите нямат неутрална. Те имат само една предавка, която винаги остава постоянно зацепена към електродвигателя и диференциала.

    Коментиран от #10

  • 8 Motion

    6 0 Отговор
    А между другото, автомобилите не служеха ли за транспорт последно когато проверих? Не че оспорвам новите технологии, но не е ли далеч по-комфортно да се излегнеш вкъщи пред домашното кино и Oled телевизора, отколкото да го гледаш в колата? А ако колата е на автопилот, телевизия може да си гледаш и на лаптоп, и даже ще е по-удобно и ще може да си свършиш и малко работа през него. Та при всичко това, телевизия на мултимедията на колата изглежда малко като излишен кич, просто за тарикатене...
  • 9 Един

    1 0 Отговор
    А порно ще има ли?
  • 10 Голям Слон

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Motion":

    Ела да видиш електричката на сестра ми дали няма неутрална...

    Коментиран от #11

  • 11 Motion

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Голям Слон":

    Няма истинска неутрална. Има режим "N", на който като превключиш, електродвигателя не рекуперира никаква енергия и не работи като електромагнитна спирачка. Но това не означава, че ротора му отцепва от зъбното предаване. Ротор, редуктор, диференциал, полувалове и др. винаги са постоянно зацепени. В момента ZF, Antonov и още няколко фирми за редуктори и кутии подготвят многостепенни предавателни кутии за електромобили, където ще има съединители и селекторни механизми, които ще увеличат ефикасността, но още не са готови. До момента всички масови електромобили използват single speed two-staged gear drive unit (едностепенен двустъпален редуктор).

    Коментиран от #12

  • 12 Голям Слон

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Motion":

    :-) Истинска или не - N позицията на скоростният лост съществува. Сега как е устроено чисто технически, мен в случая малко ме касае. Електрички не смятам да карам. Признавам, че ми се налага от време на време. Безразличието ми към тях е пълно :-)

    Коментиран от #13

  • 13 Motion

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Голям Слон":

    Аз какво казвам - електрическите нямат неутрална. Просто имат такава позиция на лоста/кнобката с което Control unit-a отваря електрическата верига на електромотора. Даже лоста/кнобката нямат никаква механична връзка със задвижването. Колкото до електрическите - не виждам защо може някой да предяви безразличие - те доставят удоволствие по свой начин. От ускорение, от тиха работа, от непрекъсната двигателна тяга. Така както ДВГ-то доставя удоволствие от форсиране и вкарване в обороти, смяна на скорости, ръмженето на мотора и т.н. Просто два различни начина за удоволствие от шофирането. Защо хората винаги са с нагласата, че "едното трябва да е за сметка на другото"? Можем просто да се наслаждаваме и на двете.