Last news in Fakti

5 Ноември, 2019 13:55 1 643 7

Apple Pay идва в България при клиентите на Fibank

  • първа инвестиционна банка-
  • apple pay-
  • fibank

Fibank е първата банка в България, която дава възможност на своите клиенти да плащат с Apple Wallet

Apple Pay идва в България при клиентите на Fibank - 1

Fibank (Първа инвестиционна банка), в сътрудничество с Mastercard, предлага на своите клиенти възможността да ползват услугата Apple Pay. Благодарение на нея всеки клиент на банката, притежаващ дебитна или кредитна карта Mastercard, може да я добави към Apple Wallet и да извършва бързи, удобни и сигурни мобилни плащания.

Сигурността и поверителността са в основата на Apple Pay. Когато използвате кредитна или дебитна карта с Apple Pay, действителните номера на карти не се съхраняват на устройството, нито на сървърите на Apple. Вместо това на картата се присвоява уникален номер, който е криптиран и се съхранява в защитения елемент на устройството ви. Всяка трансакция се оторизира с еднократен уникален динамичен код за сигурност.

Apple Pay се настройва лесно, като клиентите продължават да ползват всички бонуси и предимства, предлагани от кредитните и дебитни карти. Apple Pay се поддържа от iPhone SE, iPhone 6 и по-нови версии, както и от Apple Watch.

Пазаруването в приложения и сайтове, приемащи Apple Pay, е лесно с Touch ID или просто с двукратно натискане на страничния бутон и поглеждане към вашия iPhone X, за да удостоверите плащането с Face ID. С Apple Pay вече не е необходимо да попълвате дълги формуляри, нито многократно да въвеждате информация за плащане и доставка. Когато купувате стоки и услуги чрез приложения или в Safari, Apple Pay работи с iPhone 6 и по-нови версии, iPhone SE, iPad Pro, iPad (5-то поколение), iPad Air 2 и iPad mini 3 и по-нови. Можете също да използвате Apple Pay в Safari на всеки Mac, произведен през 2012 г. и по-късно, работещ с macOS Sierra и да потвърдите плащането с iPhone 6 или по-нова версия, с Apple Watch, или с Touch ID на новия MacBook Pro. Можете да дигитализирате вашата карта през Apple Wallet или през регистрирано мобилно устройство в приложението My Fibank.

За повече информация за Apple Pay посетете: https://www.apple.com/bg/apple-pay/


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    7 10 Отговор
    Изгнили и нахапани ябълки !
  • 2 Емма

    6 2 Отговор
    Къде си бе хейтърче, ако това е изгнилата ябълка и въвежда първа плащане с apple, не знам как ще наречеш другите..

    Коментиран от #3

  • 3 Rado

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Емма":

    Дали ще може да плащат в рубли през Apple Pay, че за една минерална вода им се налага да носят цела пачка рубли, а пък ако купят цяла чанта с продукти, трябва и една чанта с рубли да си носят - 100 рубли = 3 ролки ЕМЕКА.
  • 4 Фоте

    2 2 Отговор
    крайно време беше някоя банка да се заеме с това
  • 5 18+ смартфон

    4 0 Отговор
    Xs ) X ) iPhone XXX за какво ли е предназначен този телефон ?
  • 6 Токин

    2 0 Отговор
    Кой друг, ако не ПИБ?!? Банката за пореден път доказа, че е номер 1 в България по отношение на технологиите и иновативността! Пък кой каквото иска да си пише или говори за нея!
  • 7 Ивелина

    0 0 Отговор
    Банковата шефка Диана Каменова беше уличена в злоупотреба с положението си. И то не за пръв път. Скандалната дама се е оплела яко в далвери, целящи собственото й забогатяване. Името й, макар и да не е известно особено на широката общественост, е добре познато в банковите и финансови институции у нас. И най-вече – в икономическа полиция, където неведнъж са я разследвали.Тя е бивш шеф на звено риск в Министерството на финансите – този особено важен отдел, който преценява на кой потребител да бъде отпуснат кредит и на кой да бъде отказан такъв. Като критерият за това, ако Каменова си вършеше съвестно работата, трябва да е благонадеждност и финансова възможност на кредитоискателя да връща отпуснатата му сума.