Last news in Fakti

10 Декември, 2019 11:30 24 614 31

Стана ясно откъде е крал Мъск

  • tesla-
  • cybertruck

Снимка на възможен първообраз на Cybertruck бе публикувана в Reddit от потребител с прякор mtroiani29 и веднага предизвика бурни дискусии дали Илон Мъск не е черпил идеи за дизайна на електрическия си пикап от непознатото возило.

Масло в огъня на подозренията налива обстоятелството, че сребристото камионче е заснето точно пред шоурум на Tesla. Не липсват и предположения, че се касае за ранен тестов прототип на Cybertruck.

Стана ясно откъде е крал Мъск

В конспиративните теории, разбира се, няма нищо вярно. Неизвестен зевзек е решил да се подиграе с истерията по най-обсъждания автомобил през последните две седмици, маскирайки стария си Ford F-150 като киберпикапа с помощта на кашони, тиксо и сребрист спрей.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въглеводородораст

    96 108 Отговор
    Мъск е наркоман и мошеник,а тесла ше фалира секи момент!

    Коментиран от #3, #4, #7, #8, #16, #23, #28, #29

  • 2 Гост

    46 37 Отговор
    Не разбирам каква шега/ Камиона е станал супер як макар и с кашони и тиксо. трябва да пуснат тези панели като опция за оптичен тунинг. Ще натрупат милиони. Не разбрахте ли че това е върха на дизайнерските творения и постижение. в този стил е събрана цялата креативност на която е способно човечеството. Всичките тези векове хилядолетия на еволюция са били само с една едничка цел, да стигнем до концепцията предложена от великият - Илон Мъск. Творците от изминалите епохи се кланят до земя пред неговият гений.

    Коментиран от #11, #14, #31

  • 3 асдадса

    99 66 Отговор

    До коментар #1 от "Въглеводородораст":

    Мъск е най-важната личност в наше време.Няма друг човек по света който да дърпа технологиите толкова напред.Не съм сигурен,че знаеш какво е значението на думата "измамник"..Направи PayPal,повторно използащи се ракети,най-технологичните ел автомобили на нашето време които никоя друга марка неможе да настигне,отделно и SpaceX която компания е по-технологична от всяка една космическа държава на тоя свят.Това ли е измамник за тебе ? Този случай е доказателство, че колкото и един човек да помага за развитието на света,винаги ще има такива неблагодарни нисши същества като тебе,които си баят тяхното !

    Коментиран от #5, #10

  • 4 Емил

    29 29 Отговор

    До коментар #1 от "Въглеводородораст":

    Руско-турски мечти!!!
  • 5 Не е лошо

    20 11 Отговор

    До коментар #3 от "асдадса":

    и ти и Емил да имате и чувство за хумор.Иначе това,което пишеш е вярно и очевидно и само много ограничени хора могат да не се съгласят.
  • 6 Въглеводородораст

    28 14 Отговор
    Емиле,прочети руските форуми на тази тема и ще разбереш,че те са много по-умерени от инженер Ганев-изобретателя на чушкопека и шопската салата!

    Коментиран от #9

  • 7 Hellish

    42 14 Отговор

    До коментар #1 от "Въглеводородораст":

    Защо всички го бутат,че в наркоман.Беше на гости при Джо Роган, Джо си сви един блънт и го пита искаш ли.Мъск пита, това законно ли е, Роган му отговори напълно.Мъск взв масура дръпна си явно некадърно и дори не глътна дима. И това беше.Тоя човек не знае една трева как да пуши, но навсякъде наркоман
  • 8 pepy

    27 7 Отговор

    До коментар #1 от "Въглеводородораст":

    Един прави интернета дотъпен до всяка точка на земята, а друг иска да си капсулова интернета... Кой е мошеникът в случая?
  • 9 гост

    18 15 Отговор

    До коментар #6 от "Въглеводородораст":

    А ти не бъркай руските форуми на обикновените хора , които виждат реалните качества и предимства на Тесла със мнението на групичката дружки на вожда и свързаните с тях гъ..лизци !!! Ако можеше без последици да си каже мнението , джуджето щеше да е пуснал поне десет ракети по централата на Тесла и то задължително когато Мъск е в нея !!! Всеки ден чакам някой турист да се опита да предложи от специалния руски чай на Мъск !!!
  • 10 гост

    27 7 Отговор

    До коментар #3 от "асдадса":

    Ето един пример как мислят от Спейс Х и как мислят останалите компании:
    - Спейс Х смята, че е налудничаво да използваш бустър за 40млн. долара само веднъж и да го разбиеш в океана. Също смята, че използването на метан е наложително, защото първо той е евтино гориво и второ може да се произвежда и на други планети, затова направи двигателите си затворен тип да рабоят на метан. Капсулата на Спейс Х е най-добрата от този тип, вижте на Блу Ориджин или на Бойнг каква скръб е в реални условия на полет.
    Останалите компании смятат, че е нормално да направиш ракета за 300млн. долара и да я унищожиш, не че е било толкова сложно да се работи по ракети за многократна употреба, но не са искали, както и не са искали да разработват собствени двигатели,а купуват руските, които макар и добри, са силно остарели като дизайн. Ето, Спейс Х прави по 1 двигател на седмица, след година ще правеят по двигател на ден и този двигател е с 98% кпд. Единствен друг интересен конкурент не е някоя голяма корпорация с много възможности, а малката Електрон, която изпозлва нов тип двигатели с електрически помпи и планира да улавя бустерите с хеликоптер във въздуха, първите реални тестове минават по план и много добре. Старите лисици с милиарди зад гърба използват стари технологии и постоянно отлагат разработките, което коства много милиони загуби. Точно за това на НАСА й писна да е зависима и пуска на конкурс мисиите си, така тя има възможност да избере най-добрата технология на най-ниска
  • 11 гост

    18 7 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Майтап , не майтам , ама на стогодишните само след 2 седмици наистина ще им е нужно да крадат , за да оцелеят !!!
    От 1 януари 2020 г. за автомобилните производители в Европа настъпват тежки времена. В сила влизат новите екологични стандарти, като глобите за тези, които не ги покрият, са огромни. Те могат да достигнат общо 32 млрд. евро, което превишава със 100% приходите, които компаниите ще реализират от продажба на нови автомобили (!!!!!) . Според новия стандарт, произведените на територията на ЕС модели трябва да отделят до 95 грама на километър (гр/км) въглероден диоксид, което принуждава производителите да ускорят разработката на нови технологии и да се насочат към електрификация на автомобилите си. Това обаче оказва огромно негативно влияние, тъй като тези разработки струват много пари. И съответно, за да бъдат осигурени ти, се налага намаляване на разходите. На свой ред то става най-вече с премахване на работни места. Audi, например, вече обяви, че ще съкрати около 9500 човека. Подобни намерения имат и в Daimler, а също така и в Nissan.
    Повечето държави вече обявиха, че ще заложат забрана на моделите с двигатели с вътрешно горене, като тя ще влезе в сила от 2040 г.

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Тъпото

    13 4 Отговор
    Да и има 4 колела с гумите, как ли му е дошла тази идея???
    Оставете човека да се развива.
    Ако можете и вие,, измислете"нещо измисленно и го направете
  • 14 РЗС

    17 8 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    само ако е нещо предложено от култува личност като Мъск може да се продава. Той и кола с формата на ла'но да пусне пак ще се продава в хиляди. Същото беше и със стив джобс и простоватите айфони. В маркетинга е истината санчо

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ако баба ти беше мъжка

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Въглеводородораст":

    Тесла я фалира,я финтира.А ти не давай фира.Успех в мътновидството
  • 17 Баш дизайнер

    17 10 Отговор
    По грозно и недодялано нещо от пикапа на Илън няма и няма да се види. Това е подигравка с човешкия вкус към красивото. Пълен шит. Този луд е спал накриво и събуждайки се е изср.л това лай.о. Вижте дизайна на Лотус Есприт и тогава пак ще говорим. То бива плагиатство.. То бива леващина. Тесла. Откъде накъде ще кръщава колите с това име? Какво общо има Никола Тесла с тези тесли?
  • 18 Ха ха ха

    7 5 Отговор
    Бай Илън или бай Стиви? Кой е по-голям крадец? That's thé question?
  • 19 Ккк

    14 2 Отговор
    Много стилистично издържано заглавие.
    Вече и редакторите умирате от злоба !
  • 20 Каросел

    7 9 Отговор
    Musk е авангарда на съвременните технологии що се отнася за космоса и неговото покоряване. В елекричките не съм толкова сигурен, защото соларните автомобили и апарати са бъдещето. Извънземните как се предвижват мислите?
  • 21 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "До джендъра":

    От "твоите" няма да дойдат , не се надявай , хаххаха !!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 детето гост и боре каскета

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Въглеводородораст":

    Ние сме по известни хейтъри от теб, а сме и по големи джендъри
  • 24 ппп

    7 7 Отговор
    Пикапа на мъск е пълна отврат като дизайн. Нечупливите стъкла се чупят като вафли. Параметрите са съмнителни и недоказани, освен че издърпа пикап на форд, пак от видеото.
  • 25 Дознател

    5 7 Отговор
    Мъск краде яко, но не и по тоя начин. Дори не краде в истинският смисъл на думата. Той ползва измама и то успешно. Банда балъци от цял свят инвестират в бъдещата продукция на Мъск и после чакат да си получат модерната играчка.
    Положението е точно като с нашите Ф-16. Внасяш парите в брой, авансово и чакаш да построят завода в който, евентулано ще се правят тия самолети, които пак така, евентулано ще получиш някога във времето.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Джуджето Путин

    8 6 Отговор
    В Москва беснеят и ненавиждат Мъск. Скапа им бизнеса с ракети. Лека полека, ще намалеят и приходите им от петрол и газ. Как няма да го мразят и проруските подлоги тук?! :)
  • 28 дедов

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Въглеводородораст":

    абе ти болен ли си? сериозмюно те питам...
  • 29 Hansolo

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Въглеводородораст":

    50/50 си познал.
  • 30 Иван

    8 2 Отговор
    Говорете си, не ми пречи! Ако имам възможност, в следващите 5 години бих си взел "Тесла". Това първо. Второ, дотолкова съм убеден в пазарния успех на "Тесла", че ще си купя няколко акции на компанията, защото не бих се учудил, ако те изведнъж и с много поскъпнат. И не, не съм теслараст, наркоман, както и не съм от илъносектата, но аз също със собствените си очи видях как Мъск създаде ПейПал, продаде го за солидна сума, направи "Тесла", когато всички останали не виждаха светлина в тунела, закупи "Солар систъмс", видя пробиви в традиционната технология и така се появи "Спейс екс", пръв се сети за тунелите за скоростно придвижване с автомобили и платформи под градовете и дори пусна кратка отсечка за тестове... Извинете ме, но човекът е страхотен и новатор, каквито бихме могли да бъдем и ние, ако не беше глупавото ни поведение да се сочим един друг с пръст и подиграваме на идеите си. Апропо, у нас даже идеи няма, защото цялата ни държава е на етапа оцеляване, докато в голямата си част Западът си е надвил над ежедневните нужди и може да си позволи да мечтае.
  • 31 Така е

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Иронията ти е напълно уместна.