Last news in Fakti

20 Декември, 2019 18:39 5 525 37

Apple дава $1.5 млн. за хакнат iPhone

  • apple-
  • iphone-
  • награда-
  • хакер

Apple обяви нови условия и изисквания за наградите, които ще получават разработчици, открили сериозни пробиви в сигурността на продуктите и услугите на компанията. Преди за възнаграждение можеха да претендират само избрани от нея хакери, докато сега всеки може да пробва силите си да открие уязвимост в i-устройствата.

От Купертино обещават да платят $100 000 (€90 288) за неупълномощен достъп до iCloud. Толкова е и наградата за отключване на iPhone въпреки защитите като лицево разпознаване, цифров код и т.н.

Най-апетитна обаче е премията за дистанционно проникване в смартфон на Apple без допълнителни действия от страна на жертвата - $1 млн. (€903 хил.). Ако пък пробивът бъде осъществен в стадия на бета-тестове на системата, хакерът ще получи бонус от 50% или общо $1.5 млн. (€1.35 млн.).


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бел хахер

    15 4 Отговор
    Всяка годинс им зимат парите !!!
    По евтино им излиза така
  • 2 AMD threadripper 2990wx

    21 11 Отговор
    Аз го хакнах 10 пъти .... искам си парите !

    Коментиран от #5

  • 3 СссереМ

    14 15 Отговор
    Виж жълтите копия ги хакват за минути.
  • 4 Гост

    32 16 Отговор
    Абе видите ли нахапана и изгнила ябълка като емблема бегайте бързо.

    Коментиран от #6

  • 5 СссереМ

    17 13 Отговор

    До коментар #2 от "AMD threadripper 2990wx":

    Верно са те хакнали .... ама отзад.
  • 6 СссереМ

    12 24 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Кисело е гроздето, киселооо.

    Коментиран от #8, #19, #30

  • 7 Факт

    29 23 Отговор
    IOS е възможно най-лошата и елементарна операционна система
  • 8 Xiaomi mix ALPHA 10.000 лева

    19 5 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    Ха Ха ха Xiaomi mi mix ALPHA струва 10.000 лева 📈
  • 9 FOXCONN 🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳

    27 10 Отговор
    За неадекватните , зомбирани фенове и коментатори ще кажа едно нещо IPHONE се прави от Foxconn КИТАЙ !!!!!! IPHONE СА КИТАЙСКИ ПРОДУКТИ 🇨🇳🇨🇳🇨🇳

    Коментиран от #11, #31

  • 10 Хейтър

    19 12 Отговор
    Apple = гнилата ябълка на технологичната индустрия 🤣🤣🤣🤣
  • 11 Антон

    20 21 Отговор

    До коментар #9 от "FOXCONN 🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳":

    Е какво като се прави в китай. Компанията стои с името си зад продукта който продава, въвела е стандартите си, и съответните системи за качество. За ползвателите на смартфони с марки шу ан май, шай ун ку, кот пер вен, и т.н. остава единствено успооените че и техните телефони се правят в китай. Няма лошо, като сте разбирачи, от епъл ви обешават парички, давайте покажете че не стават. Седнал ганя от дълбокия прованс да обяснява за епъл. Да се смееш ли да плачеш ли.

    Коментиран от #12

  • 12 Samsung ❤

    22 3 Отговор

    До коментар #11 от "Антон":

    60% от частите в айфона са направени от Samsung

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Обективен

    21 5 Отговор

    До коментар #12 от "Samsung ❤":

    60% части от Samsung ..... 20% от LG .... направено в Китай ..... Стив Джобс арабин ... ама американска технологична фирма ... все едно Microsoft да направят клон в BG и да обявим Microsoft за Българска фирма ..... Apple са китайска фирма със седалище в сащ.
  • 14 Антон

    11 15 Отговор

    До коментар #12 от "Samsung ❤":

    Е какво от това че със части от самсунг. Това само показва колко нефелни са самсунг - да им купуш частите, и да ги продадеш на по-висока цена със друга марка. АхахЗначи във епъл са факира а жълтите са пълни кретени. И между другото перфектно работещ телефон с андроид на 5-6 години има ли. Позлвайте какво искате, ама недейте да си мислите че хората можеши да отделят 2-3 бона за телефон са някакви наивнци.

    Коментиран от #15, #20

  • 15 AMD threadripper 2990wx

    16 10 Отговор

    До коментар #14 от "Антон":

    ""Хора с нахапан телефон за 2 бона """ демек кифли и комплексари дето не разбират от техника. За 2300 лв има Samsung с 12 GB RAM , 1 TB памет и 5G ! За същите пари има iphone с 3 GB RAM , 128 GB и 4G !

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Opteron server

    17 6 Отговор

    До коментар #15 от "AMD threadripper 2990wx":

    Ха бе за 2300 лева има Asus ROG лаптоп с 32 GB RAM и 8 ядрен Intel Core I7 на 4.2 GHZ . Тия де предпочитат Апле фона дето губи актуалност за няколко месеца са луди за връзване и трябва ди си пият хапчетата.
  • 17 Opteron Server

    16 5 Отговор

    До коментар #15 от "AMD threadripper 2990wx":

    Пич Foxconn коментара по-горе ясно си го пише, няма смисъл да говориш с неадекватни и болни фенове на огризките защото ако има телефон с 5 TB или 6G за тях това са само цифри , те искат нахапана ябълка отзад , па ако ще да е преребрандиран samsung ..................
  • 18 Азаз

    10 3 Отговор
    Аз го хакнах - в земята
  • 19 Stranger

    6 6 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    И то за много много от жалкия наоредец .Браво много точно казано.Като коне с капаци са българите ни мерцедес видяли ни карали ама го плюят.
  • 20 Умни

    10 0 Отговор

    До коментар #14 от "Антон":

    Винаги ще има умни потребители, да покаже телефон за 2-3 хиляди лева, да му кажеш, браво и като го питаш за някоя функция да ти каже, ами не знам, аз много не го ползвам или нещо подобно. Но като се снима в кенефа, пред огледалото, да има отражение на ябълка.
  • 21 РЗС

    5 4 Отговор
    Искат да минат евтино с тия 1.5 милиона. Аз ако имах знания и възможности да им хакна ОС, щях да им се обадя да им поискам 1 милиард долара, защото иначе като пусна инфото как се хаква iphone и ще им паднат акциите с 20% без време, а с капитализация от над 1 трилион долара, ще загубят към 200 милиарда. Бако знае как да го изтъргува доходоносно.

    Коментиран от #22

  • 22 Антон

    6 5 Отговор

    До коментар #21 от "РЗС":

    С тази тъпотия отиваш директно в графа изнудване, а от там с голяма степен на вероятност се превръщаш в длъжник на епъл за цял живот! И като ти кажат пусни инфото как се хаква айфон, и съвем нищо няма да получиш. Даже и тънко ще минаъ, защото на сшедващия ден ще има пач, а пари няма да ти платят.

    Коментиран от #23, #25

  • 23 ANDROID 10

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "Антон":

    Android 10 е номер 1

    Коментиран от #24

  • 24 Антон

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "ANDROID 10":

    Добре
  • 25 РЗС

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "Антон":

    предполагам си програмист та си толкова "остър", всяка компания би приела такава оферта, пред това да търпят огромни загуби от капитализацията си. А как точно технически се прави не се публикува умнико, а се показва на журналисти и отново, без да се показва как се случва технически. В момента, в който се появи информация във таймс например, че хакер е хакнал тела на интервюиращия го журналист, акциите на апъл скачат в пропастта. Много си ... САШЕ
  • 26 Иван

    3 2 Отговор
    Всички операционни системи са хакнати по рождение.Иначе стават опасни дори и за създателите си.Винаги има заден вход-стига да ти се занимава да го потърсиш.
    Много е скромна наградата!SWIFT is .........общодостъпен и няма индивидуално развиване.Затова техните телефони работят отлично-на основата на простичкият програмен език.
    Добре че за хакерство в Америка дават огромни присъди!Иначе досега да са ги хакнали!
  • 27 Американски пай

    7 7 Отговор
    Кисело е гроздето хора, кисело е. Днес всичко около вас се прави в Китай. Ама операционната система си е американска. И доста стабилна и модерна. Даже някъде четох, че вече и някои БМВ и Мерцедес модели се правят там. Хайде със здраве и не злобейте. Има си фенове за всичко. Дори и за веганството. Дори и пастафарианци.
  • 28 Моя

    4 1 Отговор
    Го хакнах със теслата!
  • 29 Blackthorn

    3 0 Отговор
    Епъл се излагат с тези суми, има други страни/организации/компании, които ще дадат много повече. Желая им успех на Епъл :)
  • 30 минаващ

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    Хах. Що бе? Имам Galaxy Note 10+. Предишният, от който пиша сега, докато гледам телевизия на Note 10+ в камиона в Румъния е Note 8. През 2017 си взех един от първите 4 доставени в България от М-тел Sony Xperia XZ Premium заради 4k HDR дисплея. Той смени Galaxy S6 Edge. И четирите налични в момента. + таблет Samsung Galaxy S2 T815, ако нещо ти говори. Та в тази връзка, дали гроздето е кисело или просто мразя IOS? А също и посредствени телефони на неприлични цени. Така, че не говори глупости.
  • 31 минаващ

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "FOXCONN 🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳":

    Да, и скоро четох, че Foxconn монтирали бракувани процесори чрез някакви машинации. Цяла група меринджеи вече е в ареста.
  • 32 друм

    2 3 Отговор
    Ябълката е супер скъпа,няма българско меню и знаете ли какъв хуавей се купува за 2500лв да речем
  • 33 Гнила ябълка

    0 0 Отговор
    По хубав от huawei няма а и продажбите след санкции го доказват американцие направиха направиха хауей по продаван и си затриха аифона

    Коментиран от #36

  • 34 иво

    0 0 Отговор
    Преди винаги съм мислел че от айфон по добър. Смартфон неможе да има имал съм почти всички модели докъто хуауей не изленаха и си взех че разликата е голяма в полза на китайчетата по евтини по здрави по обхват по камери всичко освен оста сега не заменям п20 про за никъкъв айфон

    Коментиран от #35

  • 35 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "иво":

    Ако щеш и космическа совалка си купи, все същия неграмотник ще останеш. Български не знаеш, тръгнал мозък да ръси.
  • 36 Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Гнила ябълка":

    Мой човек , в Америка , всички са с И-телефон. Боли ги оная работа, за твоето мнение и за нещастния български пазар- по-малък от един китайски град.
  • 37 qwerty

    0 0 Отговор
    Познат намери в магазин в Чикаго Самсунг 10+ (последни модел ако се казва така), забравен от някой негро и заключен с код на дисплея. За 20 $ от ибей си купи някакви инструкции и го отключи, а след това го продаде на някакъв в БГ за 750 лв. Нищо против Андроид устройствата, но са в пъти по-разбиваеми от ябълките или просто им е такава концепцията.
    Весела Нова Година!!!