13 Януари, 2020 11:22 2 967 4

Нов материал за шумоизолация от Nissan

  • nissan-
  • ariya-
  • meta-material-
  • акустика-
  • шумоизолация

На изложението CES 2020 Nissan представи иновационно шумопоглъщащо покритие на автомобили, което инженерите на компанията разработват от 12 години. Новата изолация се нарича акустичен мета-материал и е много по-лека от традиционно използваните в автомобилостроенето панели на гумена основа.

Нов материал за шумоизолация от Nissan

Акустичният мета-материал има решетъчна структура с кутийки, наподобяващи пчелна пита. В комбинация пластмасовия филм, на който са разположени гасят вибрациите на въздуха и ограничават широк спектър от шумовете с честота между 500 и 1 200 херца, което покрива практически целия акустичен диапазон на двигателя и контакта на гумите с пътя.

Нов материал за шумоизолация от Nissan

Новата изолация тежи със 75% по-малко от сега използваните материали, което означава повече мощност на единица тегло и по-нисък разход на гориво. Освен това акустичният мета-материал е евтин и лесен за масово производство, така че скоро най-вероятно ще намери място в някой от следващите серийни модели на Nissan.

Нов материал за шумоизолация от Nissan

Нов материал за шумоизолация от Nissan


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Flyzepp

    25 2 Отговор
    Е днес като го отворих този сайт, за първи път от сума ти време и... не мога да се въздържа да не коментирам :)

    Та от по-малкото тегло, надали ще последва увеличение на мощноста, за да може авторът (злощастният преписвач), да заблуждава четателя, че това означава "повече мощност на единица тегло". По-скоро по-лекият автомобил би довел до твърдение от типа на "по-малко тегло на единица мощност" :) :) :)

    Коментиран от #2

  • 2 Komapak

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Flyzepp":

    Изкефи ме максимално! Не мога да ти дам повече от един плюс😁
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ти да видиш

    1 0 Отговор
    Очаквах тази новина да е от Русия , а то от Япония.