Last news in Fakti

18 Януари, 2020 11:30 3 449 30

Apple вече оценява по-ниско употребяваните си устройства

  • apple-
  • iphone-
  • трейд-ин

iPhone отдавна имат славата на устройства, който запазват стойността си при препродажба през годините, а самият Apple обикновено плаща доста, винаги когато стартира така наречената трейд-ин програма - връщането и оценяването на стар модел при закупването на нов, което води до намаление в цената. Сега обаче компанията очевидно промени тази концепция. Apple внезапно намали стойностите, на които оценява своите употребявани устройства както в САЩ, така и по целия свят.

Когато става въпрос за iPhone, например, ако имате iPhone XS Max, Apple вече не плаща до 600 долара, а максимум 500 долара, ако смартфонът е в отлично състояние. По-малкият размер на същото устройство вече е оценявано от технологичният гигант на 420 долара в най-добрия случай, а не на 500 долара. За IPhone X Apple също плаща с 80 долара по-малко или по-точно 400 долара.

Изненадващо, в други страни има много по-големи спадове в оценяването на употребявани устройства от технологичния гигант.

Германският сайт iFun разкрива, че във Федералната република Apple намали максималната търговска стойност на MacBook Pro от 1200 евро до не повече от 690 евро. Също така за американската компания MacBook Air вече не струва 450 евро, а само 320 евро. На свой ред, търговската стойност на iPhone XS Max в Германия е спаднала от 500 евро на 430 евро.

Apple не предостави причина за тези намаления в оценяването на употребяваните си устройства при трейд-ин, така че те определено изненадват много хора, особено като се има предвид, че тези стойностите отдавна се считат за ключов катализатор на новите продажби на iPhone.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спец

    19 5 Отговор
    И тея са на пързалката!

    Коментиран от #14

  • 2 Японеца

    38 7 Отговор
    Apple са измамници, но маркетингово водят много балъци за носа! Телефона струва макс. 200$ със всичките съпътстващи разходи. Затова и печалбите и пазарната стойност на компанията е огромна

    Коментиран от #4, #29

  • 3 5ко

    32 10 Отговор
    Те китайците ги слагат в джоба си.Техните стоки са мнго по - добри и евтини.

    Коментиран от #5

  • 4 гост

    21 16 Отговор

    До коментар #2 от "Японеца":

    Този модел е две годишен !!!! Можеш ли да ми посочиш поне един производител , който въобще изкупува собствените си телефони след 2 (две ) ГОДИНИ ежедневна експлоатация ???? Да не говорим да ти даде 50% от цената на нов ?? Има само да мечтаете от любимите си китайци дори една десета от това да получите !!

    Коментиран от #7

  • 5 гост

    14 4 Отговор

    До коментар #3 от "5ко":

    И за тебе коментар 4 !! Иди се пробвай да продадеш 2 годишен китаец !!! Ще получиш пари колкото за нова батерия , ако въобще някой го поиска !!!

    Коментиран от #8, #11, #13

  • 6 Гост

    12 3 Отговор
    Вече съм сигурен че на Александър му плащат от Apple за реклама !
  • 7 Японеца

    12 5 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Изкупуват го, но цената ти я включват в новия. Пък вие се мислете за много хитри. Къде сте тръгнали да вечеряте с лъва бе смешници!

    Коментиран от #23

  • 8 Втора ръка

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Телефон, както и друга потребителска стока, се купува за да върши работа за определено време. После е планирано да отиде за рециклиране. Препродава се когато се купува по-скъпа вещ, отколкото би трябвало да си позволи човек
  • 9 гост

    22 3 Отговор
    Ей всеки ден новина за Apple ! Това не е нормално ! Apple са на 4 то място по направа на телефони , и са на 7 дмо място в света от Top 10 най големи технологични фирми правещи продукти . Защо няма всеки ден новини за Samsung , Asus , HP , TSMC , Huawei , Xiaomi, intel , AMD , Toshiba , SONY , Panasonic , Nvidia ......

    Коментиран от #17

  • 10 Самсунг

    23 0 Отговор
    Наивници, кълвящи на кука без стръв, всичко си плащате с лихвите, за да сте модерни и "успели", демек с кредит или на изплащане!
  • 11 Хахото

    23 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Ако китаеца струва 300 долара нов, след 2 години ще го хвърлиш и ще си вземеш нов и няма да ходиш да ти го оценяват, та после пак да се набълбукаш с още 1000 долара.
  • 12 FOXCOMM 🇨🇳🇨🇳🇨🇳

    21 5 Отговор
    Поредната изгнила и нахапана ябълка с бъгавия IOS и дефектните части от FOXCONN
  • 13 5ко

    16 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Съгласен. Но 1 нов китайски с цена и качества обезмисля всяко връщане.
  • 14 Borislav Popov

    2 12 Отговор

    До коментар #1 от "Спец":

    Каква парзалка те гони бе умньо ? - https://fakti.bg/technozone/436166-apple-veche-struva-133-triliona-dolara

    Коментиран от #18

  • 15 НОВИНА !

    15 1 Отговор
    Samsung Galaxy S20 Ultra ще бъде с 1TB памет , 108 Мега пиксела резолюция , 6.9 инча дисплей 3200 на 1440 пиксела , 5G .... И прави 570.000 точки в бенчмарка Antutu
  • 16 Факт

    24 1 Отговор
    Цената за направа на Ipxone X беше точно 115 долара. А се продаваше за 1000 долара .

    Коментиран от #19

  • 17 Сливи за смет

    20 3 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Отговорът е лесен. Защото епъл шарят яко за реклама, но спят на стари лаври, а цените са им безсрамно високи. Китовците не вдигат шум, но действат умно и здраво.
  • 18 Спец

    12 2 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    Да свалим шапки и си спомним за Нокия!И за нея чичаци като тебе даваха линкове!

    Коментиран от #20, #21, #22

  • 19 Borislav Popov

    11 9 Отговор

    До коментар #16 от "Факт":

    Ми това е бизнес, направи и ти някаква продукция за 100 долара и я продавай за 2000 ако искаш ! Някой пречи ли ти, или може би Apple, насила е карала хората да купуват айфони за по 1000 долара ??
  • 20 Borislav Popov

    3 5 Отговор

    До коментар #18 от "Спец":

    Ти недей сега да сравняваш муя със среден пръст, Нокия си е едно, а
    Apple си е съвсем друга бира - https://fakti.bg/technozone/437302-airpods-pravat-poveche-pari-ot-spotify-twitter-i-snapchat
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Спец":

    Хаха, направо го съсипа! Ама пак дава линкове
  • 23 Жълтурко

    4 6 Отговор

    До коментар #7 от "Японеца":

    Тихо мишко недодялана,цъкай си на китайчето и плюй,то това ти остана
  • 24 Дават ама ако е от по новите модели

    0 0 Отговор
    iPhone XS Max hasta 500 euros
    iPhone XS hasta 420 euros
    iPhone XR hasta 310 euro
    iPhone X hasta 340 euros
    iPhone 8 Plus hasta 270 euros
    iPhone 8 hasta 190 euros
    iPhone 7 Plus hasta 190 euros
    iPhone 7 hasta 110 euros
    iPhone 6s Plus hasta 100 euros
    iPhone 6s hasta 60 euros
    iPhone 6 Plus hasta 70 euros
    iPhone 6 hasta 40 euros
    iPhone SE hasta 40 euros
  • 25 А може и нищо да не ти дадат, зависи

    0 0 Отговор
    Ти го пращаш и после получаваш отговор че е за рециклиране и няма да ти дадат нищо,преди два дена исках да върна 6s и да взема 11 и накрая се отказах,стария го оставих на детето да си играе
  • 26 Фсе

    1 1 Отговор
    Iphone 11, няма 5g ...понеже нямало още мрежи. Ок, ай да видим как мрежите изведнъж ще се появят и ще се ъпгрейдва за новия им 5g телефон.И знаейки , че повечето хора използват телефона 2-3г. + Маркетинга им действа, понеже не мислите и се оставяте да ви грабят отново и отново, ама нали сте гъзета с айфоня :)
  • 27 Ipad

    6 3 Отговор
    Преди три години купих голям таблет Prestigio Wise. По това време се продаваше от всички тел.оператори в България. Успях да го ползвам цял месец, докато съвсем леко не се опрях на него. Ведната се появиха поне 10-15 едва забележими пукнатини, но спря да работи. Дисплея - черен. Никакъв признак на "живот". Вероятно китайките, които тук се споменават са по-здрави, но аз мисля, че ако имах Ipad, щеше със сигурност да ме издържи още много години. Аз не бех сравнявал несравними неща. Два досга скъпи модела Самсунг са отдавна на боклука със счупени mother board, при това дори стъклата им не са пукнати. Дори трудно се откриват щетите, но въобще не работят. Искат 250-300 лева, за да поправят само единия. Имам и много стар Iphone 4, който много често го изпускам на цимента - все още не само, че рацоги, но и няма нито една драскотина (а е без протектор). Няма да ви кажа колко скъпи Dell и HP компютри съм хвърлил на боклука, докато си купих Apple и сега от много, много години имам работещ компютър. Според мен Apple не е само показател за престиж, както тук някои подхвърлят, Apple за мен е несрав.ним с която и да е друга марка телефони, таблети, компютри и прочее. Затова в Америка почти не използват думата "Cell phone" (моб.телефон), те използват "Iphone", почти не се използва и думата "Tablet". Вместо нея се използва "Ipad". Виждаме, че Самсунг започна да прави модели дори по скъпи от най - новите I phone. Да не говорим за характеристиките, но по качество на изработ
  • 28 ASD

    1 3 Отговор
    Яблъчните телефони се самоунищожават до един месец след прехвърляне на профила в по-нов модел.
  • 29 Шмекер

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Японеца":

    Я кажи като виден разбирач, колко струва ОС IOS, и какво ще го правиш този апарат за 200$ без ОС ????
  • 30 Жожо

    0 0 Отговор
    За сметка на това пък оценява високо новите им модели с нечовешки цени...