Last news in Fakti

19 Януари, 2020 11:30 13 589 12

ФБР хакна iPhone 11 Pro Max

  • apple-
  • iphone-
  • 11 pro max-
  • фбр

Наскоро ФБР изиска от Apple да отключи два "айфона", за които се твърди, че са използвани от стрелеца във военноморската база във Флорида. В крайна сметка се оказва, че разследващите органи може и да не се нуждаят от помощта на компанията, за да извлекат на данни от тези устройства.

Доклад от Forbes разкрива, че от ФБР са се обърнали към хакерски инструменти, за да получат достъп до iPhone 11 Pro Max. Смартфонът също е бил част от криминално разследване.

11 Pro Max е последно поколение iPhone и се смята, че предлага най-модерната система за криптиране. ФБР не потвърди, че устройството е било хакнато с чужда помощ, но адвокатът на собственика на смартфона заяви, че клиентът му никога не е предоставил паролата си, а други методи за отключване като лицево разпознаване не са били възможни. "Айфонът" е бил заключен единствено с парола, потвърди той.

Смартфонът е бил собственост на Барис Али Кох, който е обвинен в това, че е помагал на брат си, осъден на 30 месеца затвор за престъпления от омраза, лъжесвидетелстване пред федералните агенти и опит да избяга от страната, използвайки фалшива шофьорска книжка.

Тъй като ФБР успя да пробие в най-защитените iPhone в момента, може да предполагаме, че разследващият орган вече разполага с необходимите средства, за да нахлуят в устройствата на Apple без никаква помощ от технологичния гигант, базиран в Купертино.

Въпреки това, компанията все още е поставена под натиск да отключи смартфоните си. Самият президент на САЩ Доналд Тръмп призова Apple да се намеси и да помогне на органите на реда да извлекат данни от устройства, участващи в криминални разследвания.

Смартфоните, които ФБР иска Apple да хакне, са част от разследването за саудитския стрелец в американската военна база в Пенсакола. Устройствата са далеч по-стари от iPhone 11 Pro Max, а именно два iPhone 7.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    25 10 Отговор
    Добре де, Апъл предполагам, че са си изработили вратичка за всички специални служби като им потрябва достъп до конкретен телефон/компютър или друга техника. Мисля, че така е на всякъде, без значение какво каза Тим Кук преди години, че отказали на ФБР :)

    Коментиран от #9

  • 2 Глупости

    49 7 Отговор
    и Майкорософт и Епъл и Dell и Cissco работят за и се дотират от ЦРУ и ФБР - това си е американска политика - за това реват срещу Хуауей
  • 3 Гост

    19 8 Отговор
    Кво правиш бе ? Ква са тия новини за Apple всеки ден ?
  • 4 bmw

    34 8 Отговор
    Скрита реклама , все едно системата на епъл е непробиваема.
  • 5 Този

    13 11 Отговор
    Голям пробив са направили от ФБР, налучкали са последователния код от 1 до 6, на някъв, дето до вчера спал с козите.. По-добре си трайте бе господа хакери. Iphone 7 не могат да отключат ама успели с 11, бреей интересно
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Townboy

    8 5 Отговор
    За 250$ малоумните американци могат да си вземат страхотно Ксяо ми а вместо това дават по 1200$ за марка.

    Коментиран от #8

  • 8 Този

    10 5 Отговор

    До коментар #7 от "Townboy":

    Демокрация колега, демокрация. Има от всичко и по много. Избора е лично твой. На американците и на всяка друга нация, никой не им слага въже на шията да си копуват Iphone. Така са решили, така са направили. Пукнете от яд ако щете ваш си е проблема. Не вярвам да има някоя друга държава в която да се води подобен спор. Ама защо си купи еди кое си, като има еди какво си.
  • 9 Иво

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    Статий от този тип са пълна глупост,а шумът ,който се вдига около това е с цел да се накара американския потребител да повярва ,колко сигурен и добър е Apple.За къв ,чеп ще им е на Apple да хакват паролата след като могат просто да я изтрият .
  • 10 Асен Илиев

    14 2 Отговор
    Всички телефони още фабрично са "хакнати" ВСЯКА служба има кодовете, за да включва дистанционно микрофона и камерите, а тези по съвременните, просто си ровят из тях, като във всеки обикновен комп. :)
  • 11 Какво казваш

    8 3 Отговор
    Нищо ново под слънцето,кога ще хакнете и Хуайе.
  • 12 hmhmhm

    3 3 Отговор
    Е па , язе имам един комшия де ги разбива за по 20 лв, изкарва им златото от копчетата и после н'ги фърга ... и не само ябълкови - сичко троши наред он !