Last news in Fakti

18 Юли, 2012 13:41 2 996 3

Русия се отправя към Луната през 2018 г.

  • роскосмос-
  • космическа програма-
  • космически кораб-
  • русия-
  • луна

Роскосмос стартира програма за създаването на нов пилотиран космически кораб. Неговите изпитания могат да започнат най-рано през 2018 г., съобщава РИА Новости. По-рано началникът на пилотираните програми на руската космическа агенция Алексей Краснов насрочи тестовете на перспективната транспортна система за 2015-2016 г.

"Стремим се към по-високи орбити в сравнение с Международната космическа станция, за полети до Луната и полагането на основите на технологии за достигане на Марс", разказва началникът на Роскосмос Владимир Поповкин.

Според него се разглеждат различни варианти за използване на шестместния кораб. "Апаратът ще може да превозва екипажи по време на дълги мисии, да извършва полети до Луната и до междинни станции. Едва ли обаче ще стане веднага пълноценна транспортна система за многократно използване".

Поповкин добавя, че в началото изпитанията на новия кораб ще бъде извеждан в орбита от ракетата-носител "Зенит", а изстрелванията ще се извършват от Байконур. Така ще могат да се избегнат забавяния в случай, че новата тежка ракета, която трябва да бъде построена през 2015 г. в Амурска област, няма готовност да излети от космодрума "Восточный".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comment

    0 0 Отговор
    Ще сключват договори с луняните за прокарване на газопровода "Сепуко", за газифициране на луната!!!
  • 2 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Няма да им стигнат въглищата до Луната.
  • 3 Захарче

    0 0 Отговор
    Да ми запазят един парцел и да му ударят коловете , че тук е нетърпимо ! Нотариалния акт ще си го напиша сам !