5 Февруари, 2020 10:40 12 908 44

Mazda патентова редови шестак

  • mazda-
  • двигател-
  • скоростна кутия-
  • патент
Mazda патентова редови шестак - 1

Патент с номер JP 2020-16189 от 30 януари слага край на спекулациите дали ще има премиум Mazda с шестцилиндров редови двигател и задно задвижване, каквато бе спомената в инвестиционните планове на японската компания през май миналата година. Новият мотор ще има както бензинова, така и дизелова версия.

Повече подробности за агрегата за съжаление не са известни. От Mazda разкриват единствено, че той ще има модулна конструкция, което поражда спекулации дали няма да бъде вариант на четирицилиндровия двулитров SkyActiv-X. При обем от 0.5 литра на цилиндър това би означавало, че новият двигател ще бъде 3.0-литров.

Mazda патентова редови шестак

Заедно с редовия шестак от Mazda са получили патент и за нова автоматична трансмисия с осем предавки. SkyActiv-Drive AT8 е проектирана специално за модели с надлъжни мотори и задно предаване.

Японците не крият, че разработват нова платформа за автомобили със задни задвижващи колела. Mazda Large Architecture ще поддържа 48-волтова хибридизация и възможност за зареждане от битовата мрежа.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    27 3 Отговор
    Ми хубаво.
  • 2 Сектант

    16 101 Отговор
    Сто години след дачия са тия.

    Коментиран от #22, #38

  • 3 Браво

    48 10 Отговор
    Това вече е нещо смислено за разлика от моделите които произвеждаха преди години с техника от Форд облечена в дизайн от Мазда.
  • 4 гост

    19 74 Отговор
    Както винаги безкрайно закъснели !! Такива като Волво и Ягуар- Ланд Ровър до 5 години се отказват напълно от ДВГ , тия тогава ще въвеждат шестаци и 8-степенни автоматици , Боже опази ! Най-вероятно така ще си остане на хартия , даже в Япония не могат да ги продадат , за Европа абсурд !!

    Коментиран от #7, #17, #37, #43

  • 5 Driver

    33 26 Отговор
    Сетиха се Джапонците … те германците са го патентовали тоя редови шестак още преди войната ...

    Коментиран от #6

  • 6 6892

    94 13 Отговор

    До коментар #5 от "Driver":

    Интересното е че дизела на Мазда покрива евро 6 и без добавки. Немците нещо изгърмяха. И работи с компресия около 12 атм.
    Така че немците са си останали на нивото на втората световна.

    Коментиран от #8, #9, #27

  • 7 гост

    10 48 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    За всички петролофилчета с минусите ще напомня , че след 5 години в ЕС влиза норма от 65 гр/ км , а глобите стават двойни на тези от догодина , които ще са милиарди за всички пушилници !! Как ви се връзва със шестаци ?? Хаххахахах !!!

    Коментиран от #15

  • 8 gvdff

    70 0 Отговор

    До коментар #6 от "6892":

    И италианския дизел не се нуждае от ад блу за евро 6 покритие. Иначе маздичката има интересно виждане- във времена на даунсайзинг, те правят 6-так на задно. Кефи ме.
  • 9 до 6892

    18 55 Отговор

    До коментар #6 от "6892":

    Никога не слагай японци и дизел в едно изречение че ще станеш за смях :) А за нивото на немците не се тревожи то е буквално недостижимо .

    Коментиран от #10, #23, #28

  • 10 6892

    28 6 Отговор

    До коментар #9 от "до 6892":

    Освен лозунги нещо смислено няма ли да кажеш?

    Коментиран от #11

  • 11 до 6892

    9 27 Отговор

    До коментар #10 от "6892":

    Сега ще ти кажа нещо много смислено - ходи си удари още 20 зелени палчета на поста че да ти се осмисли деня и да почнеш сам да си вярваш на тъпотиите :) Но това не променя фактите нали знаеш … ;)
  • 12 Сука

    5 33 Отговор
    Бмв минават на предно и 3-4цилиндрови мотори тоз кенеф на задно и 6так ебаси тоя свят се обърна
  • 13 Интересно

    6 21 Отговор
    Мазда е марката с най-високи норми на въглероден двуокис, като ако следващата година са такива ще платят глоби в размер на 3 пъти печалбата им от миналата година. Интересно до кога ще изкарат, ако нямат някакъв план.

    Коментиран от #14

  • 14 гост

    2 22 Отговор

    До коментар #13 от "Интересно":

    Поправка , не следващата , а тази година ! Емисиите се изчисляват на база продадени през предходната , тоест 2020 г !! Така че глобата им е сигурна и то за години напред , щото нямат никакъв шанс с тия модели да влязат в норма ! Или просто трябва да спрат да продават в Европа , ама то и в Китай вече има квоти за електромобили и растат , та небъдна работа , ама нека си мечтаят петрофенчета за шестаци , хаххаха !!
  • 15 Без разлика

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Кой каза,че е за Европа.погледни по-далеч от носа си

    Коментиран от #18

  • 16 Някой си

    3 1 Отговор
    Сега да не ми свалят шестака от баварката :)
  • 17 Този

    37 3 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Само че забравяш, че Мазда в момента има най-добрият бензинов четирицилиндров мотор. Като се сложат още 2 цилиндъра ще има най-добрият бензинов 6 цилиндров мотор. Факти момчета, факти. Четете, образовайте се. Не всичко случващо се около ДВГ е свързано с дизелгейт и немчолята. Има още мноого много хляб да ядат всички докато стигнат Мазда по ефективност.

    Коментиран от #20

  • 18 гост

    1 28 Отговор

    До коментар #15 от "Без разлика":

    А за къде е ?? За Япония ?? Хаххахха !! Или за САЩ , дето май дори не продават , щото нямат местно производство , а вноса за такива бройки е на пълна загуба ?? Ееех , мечти , мечти петролофилски !! Естествено , че е за Европа , ама няма да ги огрее !!! Ако ще чакаш шестак от Мазда , няма да дочакаш , хахха !!

    Коментиран от #19, #29

  • 19 Ввв

    31 0 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Хо хо хо,джендърите яко надигат гласец,но той почти не се чува.Спокойно,ще има миксерчета 1.2 литра с две турбини,100 конски сили,за останалите,които наистина разбират от автомобили,Мазда ще се погрижи!!!

    Коментиран от #42

  • 20 гост

    4 26 Отговор

    До коментар #17 от "Този":

    Ефективен и ДВГ в едно изречение е признак само на пълно невежество , експертен !! Няма и няма да има такова нещо , забрави !! Просто си отчитат парите за разработки , похарчени от глупост , щото после акционерите ще им търсят сметка къде са , не си правете илюзии !! Мазда до 2 години ще бъде изкупена , най- вероятно от Тойота и ще произвежда Приуси и електрички на същата с друга емблема , преживейте го !!

    Коментиран от #21, #36

  • 21 Този

    31 3 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Ха-Ха-Ха. Ти ефективен с ел-недоразуменията ли го свързваш. Оо определено те са много ефективни и най-вече зимата при минусуви температури, където ефективността им пада двойно. Пък и да произвеждаш ел-енергия от въглища и да я използваш да си заредиш еко бръкмата не ми изглежда особено логично.
  • 22 Иво

    19 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сектант":

    Дачия кола ли е? Не се излагай ....
  • 23 Никой

    22 5 Отговор

    До коментар #9 от "до 6892":

    Дизел японци Хонда 2.2 140к.с. В едно изречение и стана двигател на годината пред немските въглищарници. Имай на предвид, че това е първият дизел на Хонда
  • 24 333

    28 3 Отговор
    Страхотна новина! Браво на Мазда! Хубаво е, че има производители,които не вървят с овцете, а имат дупе за собствена визия.
    За зложелателите с електричкичките - Европа не е света и само ние сами се връзваме така. Най-разумно е да отворим завода за електрокари "9-ти Септември" , е който произвеждахме електрички, когато теслата е била блясък в очите на бабата на дрогаджията мъск
  • 25 Julio

    13 3 Отговор
    М/у другото ако европейските производители клекнат безропотно пред зелената джендърия и кретенските еко-норми, със сигурност няма да дам пари за европейска кола оттук насетне. Ей така от инат..
    Оценката на американските клиенти за боклука с батерията иначе е ясна - два седана (евтин и скъп), сув и... 1% пазарен дял след повече от десетилетие на пазара...
  • 26 12345

    18 2 Отговор
    Малее. Какво ли кошмари сънуват от тази прекрасна вест зелените терористи? Сигурно няма да спят тази нощ. Утре направо пред централата на Мазда протести до дупка.
  • 27 Туранага

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "6892":

    Браво. Каза им го на германците
  • 28 Туранага

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "до 6892":

    След проблемите на VW недостижими са
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Лудогорец8

    18 1 Отговор
    Много ме кефи как някои вагаджии се дразнят, че тяхния производите прави 1.0,1.2,1.5 двигатели а в същото време мазда им натрива 2.0 и 2.2 двигатели и успява да ги направи с малко вредни газове без адблу! Нестига че немците правят само даунсайзинг мотори и спестяват огромни пари от това ами, че и на 100 000 хвърлят ремъци и вериги и турбини и мотора в кофата!
  • 31 Inventor

    16 2 Отговор
    Така поднесена тая статия не казва нищо.
    Да патентоваш "шестак" е като да патентоваш топлата вода.
    Шест цилиндрови двигатели се правят от време оно. Виж, ако в тоя двигател има някаква нова, конструктивна особеност е друга бира. Ама тогава се патентова НОВОСТТА, а не броя на цилиндрите (в случая).
    Инак статията е в стил "Аз съм чел-недочел, ама искам да блесна със знания"
  • 32 тренчо

    10 0 Отговор
    Патентът е за по-компактната конструкция за отвеждането на изгорелите газове - три цилиндъра през отвор 10а и три цилиндъра през отвор 10b на първата картинка.
  • 33 Знаещия

    8 0 Отговор
    Тук има много глупави и неподготвени писачи. Напускам!
  • 34 Мацда

    13 1 Отговор
    Чета ви коментарите на всички “специалисти” и се чудя в Мазда как не са ви наели на работа все още ,да им оправите емисиите и глобите?!Ей “тъпи” японци ,направо да им се чудиш!?Голям “разбирко” е това Ганю,голям - нема равен и все реве като българи от старо време ,германците това,германците онова!Постарали са се японците да направят един модерен шестак с помощта на Тойота,двогателя ще се монтира и на Тойота ЛандКрузър и останалите им СУВ,четете -има колкото искате в пресата!Направо даго оплачеш тия “безмозъчни” японци,да бяха почерпили “опит и знания” от купчина бърборковци от хай-тек България!
  • 35 ceco

    1 2 Отговор
    до всички петролофили game over !
  • 36 Витан

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    До 2г Мазда, ще купи Тойота, а не обратното, предстои голямото сливане...Четете, по често световните новини, не пишете свои измислици!
  • 37 Слушай гостче

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Аз на пук на тебе ше си зема, хубав здрав японски автоматик, и също така и шестак, а ти братле си спи по зарядите станции с "екологичните" батерии на Ел. Автомобилчето
  • 38 Пена

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сектант":

    А ти си сто години след маймуните. Как може да изтърсиш такава глупост.
  • 39 Каруцаръ

    3 1 Отговор
    Хм! Що електромоторчетата навсякъде ги субсидират? Нито е пазарно, нито е библейско и е много подозрително.
  • 40 Бахур

    3 1 Отговор
    Те ще си го измислят японците за екологията. Вече започнаха да излизат доста факти за безполезността на даунсайзинга. Предпочитам да карам 2.0 мотор с 120к.с., който ще е здрав на чук, отколкото 1.2 с 200к.с. напомпан до пръсване миксер, с електроника дето след две години умира. А относно екологията в България- дайте ни пари, пък тогава ни казвайте да си копуваме нови коли.
  • 41 Иванов

    0 0 Отговор
    Кви дизелови 6-таци, кви 5 лева. След 7-8 години дизелите ше са забранени в повечето градове по света.Къде ще ги продавате тия дизели? В България,може би? Щото у нас със сигурност дизелите няма да ги збранят и ще продължаваме да дишаме сажди от умрелите изхвърлени тди-та с махнати катализатори и филтри. Не стига ,че сме най-простите ,ами ще сме първата държава ,дето ще изчезне - заради "чистите" въздух,вода и храна.
  • 42 олеееееееее

    0 3 Отговор

    До коментар #19 от "Ввв":

    Заври си я в не-джендърския г.з тая Мазда.
  • 43 Ивака

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Стига дрънка глупости бе момче
  • 44 Красимира

    0 0 Отговор
    Тук можете да видите доказателства на системен психически тормоз по цял свят. Сетелитен терор...

    https://krasimira.webnode.com