Last news in Fakti

21 Април, 2020 12:02 2 303 3

Google разработва собствени дебитни карти

  • google-
  • pay-
  • кредитни карти
Google разработва собствени дебитни карти - 1

Платежните системи са все по-интегрирани с интернет технологиите, които позволяват бързи плащания по целия свят. Сега,корпорацията Google, която вече превзема безконтактния пазар на плащания със своята платформа Google Pay, продължава активно да разширява предлаганите услуги в сферата.

Според няколко западни медии Google разработва собствени дебитни карти, които ще се конкурират с подобните Apple Pay карти. Според информация, изтекла в мрежата, ще бъде издадена карта на Google заедно със системата за плащане Visa, а не е изключено и по-широко покритие на финансовите пазари с участието на Mastercard и други платформи.

Твърди се, че Citi, Федералният кредитен съюз на Станфорд и други финансови институции ще действат като банкови партньори за дебитните карти на Google. Предлагат се и двете опции за новата карта - физически и виртуални. Картата ще бъде свързана с акаунта на потребителя в Google и ще позволява плащане на клиентски разходи в интернет, използвайки смартфон или използвайки физическа карта в магазините.

За работа с дебитните карти на Google ще бъде създадено специално приложение, в което собственикът може да се запознае със състоянието на акаунта, да провери баланса, да изтегли пари, да попълни сметката и да прехвърли средства на друг потребител. Предполага се, че Google Card ще стане физическата основа за Google Pay.

Времето на пускането на новия финансов продукт от високотехнологичния гигант все още не е обявено. Представителите на корпорацията намекват само за презентация през следващите месеци.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФЕН

    2 2 Отговор
    повече конкоренция по-добри условия за клиентите!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 АБВ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ФЕН":

    Повече грамотност, повече грамотност!