Last news in Fakti

27 Април, 2020 10:53 4 634 8

В Германия се движат "безжични" ремаркета (ВИДЕО)

  • droiddrive-
  • ducktrain
В Германия се движат "безжични" ремаркета (ВИДЕО) - 1

Германската компания DroidDrive, позиционирана в град Аахен обяви старта на разработването на иновативна технология за доставка на стоки, която се нарича Ducktrain. Принципът на доставка се основава на поведението на патици и пилета, които винаги следват майка си.

Според разработчиците, транспортирането на стоки и доставката на колети може да работи идеално на т.нар. принцип на "патешкото влакче". Пред малка колона от колички ще има „патица”, която може да бъде или обикновена кола, или например велосипедист и дори пешеходец (максималната скорост на количките в момента е 25 км/ч).

След като достигне желаната точка, куриерът ще паркира цялата колона и след това ще може да работи с всяко „пате“ отделно (вижте видеото по-долу). Поради малкия си размер, Ducktrain може да се движи там, където на стандартните бусове е забранено да шофират - например по велоалеи или по тесни улички.

В същото време всяка количка ще може да транспортира по един европалет (тегло - до 300 кг). Първите тестове на "патешките влакчета" в Германия вече започнаха. Интересното е, че самата компания DroidDrive не планира да продава своите „патета“ на други фирми. Техният бизнес модел включва предоставянето на услуги за доставка на стоки. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 русенец

    11 5 Отговор
    Баш в Аахен? Няма друг немски град с такова неорганизирано движение! Колата ми там е стигала до 40 литра на сто при 4 километра пробег!

    Коментиран от #6

  • 4 ТМВ

    14 4 Отговор
    Какво му е на града,чист подреден не е голям.
    Като не ти харесва ходи пеша, полезно е за здравето,има и градски транспорт!!!!!
  • 5 русенец

    8 2 Отговор
    Чист и подреден спрамо София може би. За германски град е абсолютна мизерия и анархия!
  • 6 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    Скоро и всички автомобилни колпании ще вденат , че продажбите на лични автомобили само ще падат в бъдеще и е по-добре да предлагат услугата споделен автомобил !! Особено като всички автомобили станат автономни и вместо да киснат 95% от времето пред блока почнат през това време да работят за собствениците си !! Както тая компания в вденала , че броя на куриерски автомобили за всички фирми е ограничен и услугата доставка на стоки има много повече пари и бъдеще от продажбата на тия колички на куриерски фирми !!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Осама

    2 0 Отговор
    на тия като им забие Виндоуса, пак аз ще съм виновен че "патето" е влезнало и гръмнало където не е разрешено