Last news in Fakti

29 Август, 2012 15:37 1 683 3

LG анонсира монитор със съотношение 21:9

  • lg-
  • ea83-
  • ea93

Малко преди официалното откриване на изложението IFA 2012 корейската компания LG анонсира нови два монитора с IPS-матрици. Иновационните модели са обозначени като EA83 и EA93. Първият от тях представлява напълно обичаен екран с размер 27 инча и резолюция 2560×1440 пиксела.

Много по-интересна е версията EA93, която разполага с дисплей с дължина на диагонала 29 инча. Резолюцията е 2560×1080 пиксела, а съотношението на страните 21:9. Този ултра широк екран е ориентиран най-вече за гледане на филми, но има и още една интересна функция.

Става дума за случаите, когато екранът се разделя на четири еднакви части, които показват различна картина. Иначе и двете устройства са снабдени с DVI, HMDI и Display Port, а така също и с портове USB 3.0. Естествено, поддържа се функцията PIP (картина в картината).

Повече информация относно EA83 и EA93 на този етап не се разкрива. Не е ясна и цената на продуктите. Всичко това ще стане известно по време на стартиращото в Берлин изложение. Продажбите на двете иновации на LG ще стартират само след месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 sinbad0

    0 1 Отговор
    Philips имат такъв телевизор вече 10 години..........по магазините,а не на хартия.........
  • 2 Петър

    0 1 Отговор
    А Филипс знаеш ли с какви панели е ? Или просто ей така си пишеш :)
  • 3 sinbad0

    1 0 Отговор
    Става въпрос за съотношение 21:9,а не кой им доставя панелите.

    Или ти си от хората които винаги обичат да се заяждат?

    Не ми пука нито за Филипс,нито за LG.......