Last news in Fakti

4 Май, 2020 16:30 3 178 3

Втори живот за 45-годишна играчка пикап (ВИДЕО)

  • w restoration-
  • tonka-
  • играчка-
  • реставрация

Германският YouTube-канал MW Restoration показа трудоемкия процес на възстановяване на рядко пикапче Tonka от 1975 г. Играчката е в плачевно състояние - покрита е с ръжда, а много от детайлите са изпочупени и разкривени, но това не отказва немския реставратор от мисията.

Автомобилчето е разглобено на части и всички повърхности са обработени педантично с песъкоструйка, с помощта на която са премахнати остатъците от оригиналната жълта боя и ръждата. Огънатите ламарини са изпънати до първоначалната им форма с помощта да чук и наковалня, след която са боядисани прахово и запечатани в специална пещ.

Спуканото и помътняло стъкло е изработено наново във вакуумна преса. Пикапът получава нов волан, фарове и тасове за колелата. Оригиналните бели седалки са спасени след почистване с химически разтвор и полиране с водна шкурка. Дългите часове работа се отплащат с фантастичен краен резултат и 45-годишната Tonka се превръща в мечта за всеки колекционер.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МИКРО 67

    4 2 Отговор
    Колко бройки ви са необходими? Имаме ги на склад,но без бранда. Произвеждахме ги през осемдесетте години.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 мир разград

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "МИКРО 67":

    Бранда е важен