Last news in Fakti

22 Май, 2020 15:12 12 999 11

Основен ремонт на двигателя на Mercedes-Benz Actros в 9 минути (ВИДЕО)

  • mercedes-benz-
  • actros-
  • autowelt gmbh-
  • двигател-
  • основен ремонт

Германската компания Autowelt GmbH публикува впечатляващо филмче, в което е документиран целият процес на основен ремонт на двигателя на Mercedes-Benz Actros. Немците са използвали техниката "стоп моушън", за да покажат в най-дребни подробности сложната и трудоемка процедура.

Шестцилиндровият турбодизел OM471LA с горивна система Common rail има работен обем 12 809 см3 и степен на сгъстяване 17.0:1. Мощността варира от 310 до 375 кВт (421-510 к.с.) при 1 800 об/мин, а максималният въртящ момент е между 2 100 и 2 500 Нм при 1 100 об/мин.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анти

    5 31 Отговор
    Повече никога двг.

    Коментиран от #2

  • 2 ПАПУА НОВА ГВИНЕЯ

    17 5 Отговор

    До коментар #1 от "анти":

    Ми хубУ - продължавай да вървиш пеш а аз ще си карам моят мерцедес бенц
  • 3 Японеца

    14 17 Отговор
    И всичко това ще изчезне при появата на ел.двигател в камионите!
  • 4 Али баба

    11 3 Отговор
    Както видяхме и с колите не стана точно така. Електромобилите са сред нас вече 10 години.
  • 5 mediator37

    19 10 Отговор
    Благодарение на автомобилите с ДВГ механиката, металолеенето, химията и много други области на човешкото познание достигнаха съвършенство. Луксозният ни бит до голяма степен е резултат на разработки направени най-напред от производителите на автомобили с ДВГ. ДВГ никога няма да умре, по простата причина, че никой електродвигател не може да достигне оборотите и мощността на ДВГ. Винаги, когато става дума за ускорение, скорост и мощност, насреща ще застава машината с ДВГ. Без конкуренция.

    Коментиран от #6, #9

  • 6 моториста

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "mediator37":

    Много си далече от истината! Когато правиш подобни твърдения, поне си пущай търсачката, за да не ставаш смешен, както в случаая!
  • 7 ертъу

    3 7 Отговор
    Антиреклама на двигателите с вътрешно горене. Замърсяващи, скъпи, сложни и чупливи. Мъск трябва да е много доволен от видеото, а немците не се усещат, че това е антиреклама.
  • 8 qwerty

    3 1 Отговор
    Поне го правят като хората, при нас в кварталния гараж няма да ти сложат нови дюзи, за ще ти прочистят с ултразвук старите милионници, може и вместо гарнитура да намажат с червен силикон. Е все пак зависи на какъв майстор ще попаднеш.
  • 9 Ако знаеш колко си далеч от истината

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "mediator37":

    Колко да са мощни ДВГ, като камионът на Tesla бие и по мощност и по-ускорение почти всички дизелови камиони. А задвижването е с 4 най-обикновени електродвигателя, същите които задвижват най-малкият им автомобил - Тесла модел 3. първото предвидено техническо обслужване на тези двигатели е след един милион километра, като цялото обслужване се състои в смяна на двата лагера на оста на ротора. Целият двигател струва около 700 долара - за толкова дори буталата от ремонтния комплект не можеш да купиш на камиона от клипа, да не говорим за всичко останало.

    Освен това, най-мощните кариерни самосвали са задвижвани от електрически двигатели, защото дизеловите не могат да доставят достатъчно висок въртящ момент.

    Коментиран от #10

  • 10 Рто

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ако знаеш колко си далеч от истината":

    А от къде идва енергията за ел. двигателите на кариерните самосвали бре приятелю?
  • 11 Ивайло

    4 0 Отговор
    Много готино клипче, показващо какво означава основен ремонт на ДВГ и как се прави!!! Браво на хората за старанието, направили са го един път!!!