Last news in Fakti

11 Септември, 2012 17:21 1 034 1

Ще сътрудничим с Израел в информационните технологии

  • сътрудничество-
  • информационните технологии-
  • израел
Ще сътрудничим с Израел в информационните технологии - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът на съобщенията на Държавата Израел Моше Кахлон подписаха днес Споразумение за сътрудничество в областта на информационните технологии и съобщенията.

Документът регламентира отношенията между двете страни в областта на развитието на информационните технологии и съобщенията. В него са отразени приоритетните области, които ще бъдат предмет на сътрудничество в този сектор. Очакванията са споразумението да доведе до развитие на двустранните отношения в направленията – електронно управление, информационна сигурност, политики за развитие на информационното общество, съвместни научни проекти, подпомагане на развитието на бизнес отношенията, управление на радиочестотния спектър, нормативна уредба на сектора. Споразумението предоставя нормативната основа за по-нататъшното развитие и задълбочаване на отношенията между двете държави в областта на информационните технологии в духа на съвременните изисквания.

По време на второто междуправителствено заседание с Държавата Израел министър Ивайло Московски се срещна с министъра на транспорта, националната инфраструктура и пътната безопасност на Държавата Израел Израел Катц. Двамата министри обсъдиха въпроси в областта на сигурността в транспорта, пътната безопасност и транспортната инфраструктура. Министър Московски изрази отново съжалението си по повод трагичните събития през м. юли т.г. в Бургас, като подчерта твърдостта и готовността на българската страна да полага всички необходими усилия за предотвратяването на подобни събития. В тази връзка, продължаването на вече установените контакти с израелската страна по линия на сигурността в транспорта следва да бъдат активно развивани с оглед недопускане на подобни инциденти в бъдеще.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.