Last news in Fakti

10 Юни, 2020 10:05 4 180 3

Работеща CVT скоростна кутия от конструктор Lego (ВИДЕО)

  • lego-
  • скоростна кутия-
  • вариатор-
  • cvt

Трансмисията дори беше инсталирана на платформа с колела

Работеща CVT скоростна кутия от конструктор Lego (ВИДЕО) - 1

На канала на Lego Workshop в YoyTube беше публикувано видео, в което блогърите решиха да демонстрират как работи новото им творение - безстепенната трансмисия CVT, направена от конструктор Lego.

За да създадат работещ вариант, специалистите използват само части от конструктора Lego. За да създадат миниатюрната безстепенна скоростна кутия, блогърите използват два елемента с конусна форма, действащи като задвижващ механизъм. В резултат на това те успяват да построят работещ вариатор, който за да бъде тестван е инсталиран на платформа с колела, също изградена от Lego.

При демонстрацията на работата на вариатора Lego показа една от основните слабости на тази скоростна кутия: тя не може да издържи висок въртящ момент поради фрикционния си дизайн, тъй като цялата мощност на двигателя се изпраща през една точка.

Ето защо платформата на колела не може самостоятелно да изкачи наклон, който блогърите изграждат с помощта на кухненска дъска. Механизмът CVT се различава от механичните или автоматичните трансмисии с различна структура и с плавна смяна на предавката и отсъствие на определен брой фиксирани. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kvy

    11 0 Отговор
    Само дето видеото е за слгобяване на Ламборгини!
  • 2 ТОДОР СТОЯНОВ

    9 0 Отговор
    ВИЕ ВИДЯХТЕ ЛИ КВО СТЕ ПУБЛИКУВАЛИ ВЕ???
  • 3 Ники

    7 0 Отговор
    Видеото не отговаря на .. статията .. вие сте просто топ !!