Last news in Fakti

24 Юли, 2020 10:30 4 157 22

САЩ: Русия тества "убиец на спътници"

  • спътник-
  • космическо оръжие

Космическото командване на Съединените щати обяви, че Русия е провела орбитални изпитания на ново противосателитно оръжие, съобщава C4ISRNET. На 15 юли спътникът "Космос-2453" е изстрелял неизвестен обект в непосредствена близост до друг руски сателит.

От руското Министерство на отбраната поясняват, че са провеждали обследване на космически апарат от близко разстояние "с помощта на специални инструменти". По време на операцията обаче на радарите се е появил нов обект.

"Космос-2543" е предназначен за наблюдение на други спътници, така че сближаването му с обекти в орбита. Изстрелян е заедно със сателита "Космос-2542" през декември 2019 г. Още през януари САЩ забелязали, че и двата апарата преследват американския шпионски спътник USA 245 и създават потенциално опасни ситуации.

"Руската спътникова система, използвана за провеждането на орбитални изпитания, е същата, за която съобщихме по-рано тази година, когато техните спътници маневрираха с близост до правителствен сателит на Съединените щати", заявява командващия на Космическите сили на САЩ Джон Реймънд.

В същото време американците признават, че не разполагат с достатъчно доказателства, че Русия е провеждала изпитания на оръжия в околоземна орбита. Военните само отбелязват, че сближаването на "Космос-2543" с техен сателит е проведено по друг модел, а изстреляният обект се е движел по-бързо от руския спътник.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Броуст

    71 8 Отговор
    и защо не, не може и космоса и да владеят тези американци
  • 2 Хаджи Хаджи Българин

    61 6 Отговор
    На Страха очите са големи!
  • 3 Гост

    78 6 Отговор
    Значи щом преследват: "американския шпионски спътник USA 245", те са лоши. Те не могат да имат такива спътници само САЩ може ли да имат така ли ? Дано скоро стане гражданска война и се затриете.
  • 4 ха ха

    59 3 Отговор
    Би било глупаво ако не го правеха
  • 5 якоооооооооо

    56 8 Отговор
    цвилииииииииииииииии краварио цвилииииииииии ти терористе долен ще ме санкционираш а целия свят ще тероризираш и мъчиш цвили тираниноооооооооооооооо

    Коментиран от #9

  • 6 реалиста

    11 47 Отговор
    вие спътника го оставете на мен,да попитам джуджето още ли се крие в бункера
  • 7 Шляхтиц

    41 5 Отговор
    Само американците ли искат да имат разрушители на спътници ......?????????
  • 8 Слава на ПУТИН

    37 7 Отговор
    Краварите още ли не са разбрали, че Путин ги е насадил върху буре с барут и за секунди могат да изчезнат от земята.

    Коментиран от #11

  • 9 Борис

    6 19 Отговор

    До коментар #5 от "якоооооооооо":

    Момче, добре ли си бе?
  • 10 Митю

    12 0 Отговор
    Етоо,сега разбрахме за какво е бил тел.разговор
  • 11 руска смрад

    5 32 Отговор

    До коментар #8 от "Слава на ПУТИН":

    Комунде пробито,руската краварска смрад ,само и да си помисли да направи нещо подобно ,ще бъде изтрита от лицето на Земята за секунда !
  • 12 Fena

    20 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    САЩ: Русия тества "убиец на спътници" ... В същото време американците признават, че не разполагат с достатъчно доказателства, че Русия е провеждала изпитания на оръжия в околоземна орбита.
  • 13 Путин да действа

    22 5 Отговор
    Хъмериканчетата сумати милиони хвърлиха докато разработят химикал, който да пише без наличие на гравитеция а другаря по водка си ползвал моливчето от 15 стотинки и хич не му дремело...
    Аман от глупостите и превземките как ще се радвам да сгафите някой ден и Руснаците имат вече причина да ви пуснат една пиратка и да ги заличат от лицето на земята... За 10-тина години ще сме в пъти по-добре целия свят без тез кукловоди...

    Коментиран от #15, #16

  • 14 емо

    12 2 Отговор
    Космосът да не принадлeжи на престъпниците,че руснаците да искат разрешение от тях ?
  • 15 факти

    4 19 Отговор

    До коментар #13 от "Путин да действа":

    Виж, САЩ е най-допринасящата държава за развитието на света,като държи 46% от всички иновации до момента.САЩ имат заслуга за почти всяко откритие на тоя свят.Русопитеците от другата страна са просто една вредна за света държава която НЕ допринася за развитието на света с абсолютно нищо,а единственото което прави е да вреди.Не случайно русия е изолирана от света и е натикана в ъгъла и постоянно яде шамари от санкции и.т.н..Естествено,това една продажна и невежа амеба като теб ,няма как да го знае.Освен това,нали се сещаш ,че руснаците само да си помислят да "метнат една пиратка" към САЩ ,това ознчава моменталното изчезване на русия от картата на света !
  • 16 факти

    4 12 Отговор

    До коментар #13 от "Путин да действа":

    И за моливите и химилката ще ти обясня колко си кух ,а не да се хвалиш с това ! Това,че руснаците ползвали молив от 15 стотинки въобще не ги прави умни и.т.н. а точно обратното ! Необразовани аборигени.И НАСА и Роскосмос от самото начало ползват моливи ,но един американец решава да разработи тези химикалки, защото моливите се чупят постоянно и парчетата от тях могат да направят големи поразии в безтегловност с машините на борда на МКС и отделно моливите са запалими.Първоначално НАСА отказват химикалките ,но в последствие се разбира ,че варианта с тях е много по-добър и ,за да ти обясня колко си неук и ,че чак се смееш на този факт за тази химикалка,ще ти кажа,че руснаците също изкупуват американските химикалки и захвърлят моливите !
  • 17 Алфа Ромео

    9 5 Отговор
    Кравите пак ще трябва да догонват Руснаците, докато следващата технология на руснаците не обезмисли догонването за пореден път.

    Коментиран от #21

  • 18 5316

    10 1 Отговор
    А в САЩ, белите хора тестват ритуално миене на тъмнокожи крака.
    Добре вървят с науката!
  • 19 цецоу

    3 0 Отговор
    Тия вече пълнят памперса от всичко.
  • 20 7789

    2 0 Отговор
    Батко то с печки лансирани навсякъде, какви да ги вършат???
  • 21 руска смрад

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Алфа Ромео":

    Как се догонва изоставащия ? Русия винаги е била догонваща във всичко ,а вече разлиакта в изоставането им е колосално.Руснаците са десетилетия зад Китай откъм космически технологии,военни технологии и.т.н..а какво остава да сравняваш мижитурки като руснаците със единствената суперсила САЩ ?! Недей да пишеш подобни дивотии ,че се излагаш.
  • 22 Юри Армстронг

    2 0 Отговор
    еще 1980 в советские времена такой тоже был секретно разработаний в НПО "Молния" воздушно-космический самолёт "Спираль". гениальным конструктором этой системы был Глеб Евгеньевич Лозино-Лозинский