Last news in Fakti

25 Август, 2020 11:41 2 401 3

Радиоуправляема количка в мащаб 1:150 (ВИДЕО)

  • радиоуправляема кола-
  • миниатюра

Японски ентусиаст построи напълно функционален радиоуправляем модел на Toyota Crown в мащаб 1:150. Количката не само може да се придвижва самостоятелно, а и запазва всички черти на оригинала.

За донор за миниатюрата е използвана Toyota Crown от колекцията на японския производител Tomytec. Основният проблем пред осъществяването на проекта се оказало намирането на достатъчно компактен електромотор, който да задвижва автомобилчето.

Всички компоненти на ходовата част са изработени на ръка. Захранването е поверено на 3.7-волтова йон-литиева батерия с капацитет 40 mAh, а дистанционното управление се осъществява чрез микроконтролер ATtiny1616.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    8 1 Отговор
    Гледах без да мигна!
  • 2 Кико

    12 0 Отговор
    Затова Япония е толкова напред, защото хората дори и в свободното си време се опитват да постигнат нещо, а не като у нас - никакво личностно развитие, само социални мрежи, безсмислени снимки и яко позиране!
  • 3 Именно

    5 0 Отговор
    Ей това е електричката която ... мога да си позволя :/