Last news in Fakti

24 Септември, 2020 11:21 2 723 4

Hyundai иска да излети с автомобил по-рано от другите

  • летящи коли-
  • hyundai-
  • хюндай

Корейската компания реши да ускори значително развитието на летящи коли и да започне да ги използва още през 2028 година

Hyundai иска да излети с автомобил по-рано от другите - 1

През юни правителството на Южна Корея обяви проект за градска летяща кола Urban Air Mobility (UAM), който разработва не само самото превозно средство, но и летища за автомобили. В проекта участват четири компании - Hyundai, Incheon International Airport Corp (IIAC), Hyundai Engineering & Construction Co и KT Corp.

Сега обаче, под въздействие на Hyundai, плановете им са се променили, а датата за започване на полети на първите летящи автомобили е насрочена за по-ранна дата - 2028 година. Ще припомним, че Hyundai представи първата си концептуална летяща кола с технология eVTOL (Electric Vertical Takeoff and Landing) на CES 2020.

Hyundai е отговорна за развитието на превозните средства UAM като част от проекта, докато IIAC ще изгради инфраструктура и ще проучи нови превозни средства като маршрутни таксита. Хелипортовете ще бъдат изградени от Hyundai Construction. Сред неговите задачи е създаването на транзитни центрове, където хората да могат да се прехвърлят към други видове обществен транспорт.

Що се отнася до KT Corp., специалистите на тази компания са отговорни за свързването на летящите автомобили помежду си и с инфраструктурата, както и разработването на бизнес модели за UAM. „Мащабът на това партньорство показва работата, която ще трябва да бъде свършена, за да се изгради UAM и да се разгърне в метрополиси като Сеул“, каза Джайвон Шин, ръководител на Hyundai Motor Urban Air Mobility.

Той допълва още: „Изграждането на инфраструктура и бизнес модел е също толкова важно, колкото и разработването на иновативни превозни средства UAM. Това партньорство демонстрира ангажимента на Hyundai да насърчава човешкия прогрес, като въведе нова ера на мобилност, която ще направи революция в транспорта."


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димов

    2 1 Отговор
    Какво става с летяща кола, която се повреди докато лети? А при катастрофа с летящи коли, къде ще се дянат пешеходците? Или всички ще живеем под земята?
  • 2 Димов

    2 0 Отговор
    ФВ имат хубав прототип за летяща кола, но тя е по-скоро левитираща. Така няма опасност за хората.
  • 3 незнайко

    0 1 Отговор
    Няма нужда от летящи коли. Който бърза ще се качва на новите малки електрически самолети . Устройство което не може да планира е много опасно както знаем. Тези коли ще са за БОГОИЗБРАНИТЕ !!!
  • 4 Hujhgjj

    0 1 Отговор
    Ако искаш да стигнеш бързо - градски транспорт. Вчера за пет минутки и левче билетче, коео ми е и застраховка си стигнах до спирката. Пет минути пеш и готово. С кола не.можеш място да си намериш да паркираш за толкова време. В големите градове масово надземни железници и метро. Вътре хора всякакви. Педтят време и пари. Вече не сме на икаруси.