Last news in Fakti

15 Октомври, 2020 09:53 14 743 33

Русия ще строи нов самолет за Деня на страшния съд

  • ил-96-
  • 400м-
  • ил-80-
  • въздушен команден пункт-
  • ядрена война-
  • ядрен удар

Русия ще строи нов самолет за Деня на страшния съд - 1

Русия започва разработката на нов въздушен команден пункт на базата на Ил-96−400М, съобщава ТАСС, цитирайки източник от авиационния отрасъл на страната. Самолетът ще стане стратегическа летяща крепост в случай на загуба на наземното командване на войските в резултат на ядрен удар.

В момента Русия разполага с четири бройки Ил-80, построени на базата на Ил-86. Пълните спецификации на самолета, създаден с цел да осигури команден център за държавните служители, включително и президента, по време на ядрена война, са тайна. Фюзелажът на въздушната крепост няма прозорци с изключение на тези в кокпита, а вратата е само една.

"Планирана е замяна на Ил-80 с Ил-96−400М. Това ще повиши значително времето на бойно дежурство на въздушния команден пункт и ще разшири обхвата на управление на войските", коментира неназованият източник на ТАСС.

Военновъздушните сили на САЩ също разполагат с четири въздушни командни пункта. E-4B Nightwatch на базата на Boeing 747-200B често са наричани "самолети за Деня на страшния съд". През май 2019 г. телевизионният канал CNBC излъчи репортаж за машините, в който е показана вътрешността им.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РУСИЯ-СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК НА ЕВРОСЪЮЗА

    28 50 Отговор
    ТИЯ ПЪК КОГА СТАНАХА ВЯРВАЩИ

    Коментиран от #21

  • 2 Учен

    64 22 Отговор
    Абе ХОРА, нямате ли чувство, че ДИВО ПОБЪРКАНИ ИНФАНТИЛИ взеха власт над Обществото?!
    Погледнете позите на тия очиларковци само... като напикан комплексар...

    И да, за САЩ нека говорим, че в Русия, която все ни пробутвате, ще ви се смеят на идиотизма "Самолети са Ден на С. Съд". В Русия не вярват в измислен Бог-Изверг и НЕ оправдават Престъпленията си с Него, и държавата им не е съдебен конц-лагер като американската.

    Коментиран от #9, #10, #30

  • 3 Pavlin

    10 3 Отговор
    Това си е малко зловещо...
  • 4 Льотчик

    26 27 Отговор
    Не пропускайте новите филми на СОЮЗМУЛЬТФИЛЬМ.

    Коментиран от #7

  • 5 Мишел дьо

    20 8 Отговор
    Денят на страшния съд определено ще дойде.Щом сателитите на Мъск заработят в мрежа а Дебила отвори портите на Ада.
  • 6 РУСИЯ-СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК НА ЕВРОСЪЮЗА

    26 32 Отговор
    МИСЛЕХ СИ ЧЕ ЩЕ НАПРАВЯТ АВТОМОБИЛ КОНКУРЕНТ НА ЗАПАДНИТЕ.....

    Коментиран от #8

  • 7 Психиатър

    32 11 Отговор

    До коментар #4 от "Льотчик":

    Нямаш идея колко жалък си в очите на хора, които разбират, че всичко, което знаеш за Русия е ... популярното днес филмче за Маша и Мечокът.
    Впрочем на тая възраст и това да ти е любимото по телевизията... Ама то освен комплексар кой друг става за Трол?!

    Коментиран от #22

  • 8 Автомобили и перални правят васалите

    39 12 Отговор

    До коментар #6 от "РУСИЯ-СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК НА ЕВРОСЪЮЗА":

    Оръжие правят великите страни. Истинското за себе си, ментето за такива като нас...ф16

    Коментиран от #11, #12, #20

  • 9 Госあ

    15 26 Отговор

    До коментар #2 от "Учен":

    Държавата им е направо прекрасна 🤣 Те затова тия с глава на раменете се изнесоха. Държавата с най много ресурси с по малка икономика от Италия 🤭 А стандарта....швейцарците се пукат от яд 🤣
  • 10 Съдебен концлагер

    17 3 Отговор

    До коментар #2 от "Учен":

    Най - после прочетох точен израз . Всичко, дори във всекидневието е базирано на съдилищата а законите, които трябва да спазваме така са нагласени, че винаги излизаме виновни. Но кой е виновен? Виновни сме ние самите, защото мълчим и спазваме тези "закони ", които по начало нарушават човешките права. Самият факт че един закон може да налага норми, които обричат на мизерия един човек е нарушение на правото за нормален живот. Да се запитаме, законни ли са тези закони, които нарушават законите за човешките права, защото ако обикновените хора дори не подозират , съдилищата много добре знаят какво ни причиняват. Хубаво е че са се подготвили "за деня на страшния съд " но ще успеят ли да се спасят?
  • 11 РУСИЯ-СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК НА ЕВРОСЪЮЗА

    9 15 Отговор

    До коментар #8 от "Автомобили и перални правят васалите":

    А РУСИЯ Е ТЕХЕН СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК....

    Коментиран от #31

  • 12 Бесен Язовец

    10 16 Отговор

    До коментар #8 от "Автомобили и перални правят васалите":

    Ама САЩ правят и оръжие, и автомобили, и перални, и хладилници, и телевизори, и компютри, и телефони... По твоята извратена логика каква държава са те? Велика или нещо повече?

    Коментиран от #15, #26, #29

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ех, ако

    25 10 Отговор
    В Русия живеят едни от най изобретателните хора. Като потърсиш клип за решаване на някакъв технически проблем, обикновенно най-добрия резултат е на руски.

    Просто се чудя, ако бяха вложили всичката тази енергия и ресурси към новите технологии, а не към военните технологии, дали Русия нямаше да са най-високотехнологичната нация! За мен това е пропилят потенциал.

    Коментиран от #16, #17, #32

  • 15 НАТО ВЕЦ

    24 5 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен Язовец":

    С дълбоко прискърбие трябва да ти съобщя, че САЩ отдавна не правят повечето от изброените от теб неща.
  • 16 НАТО ВЕЦ

    23 5 Отговор

    До коментар #14 от "Ех, ако":

    Когато си сам,, срещу талкова много "гамени", влагаш основнити си ресурси да се защитиш от тях, иначе ставаш подмандатна територия, като Батковината.
  • 17 Гост

    10 24 Отговор

    До коментар #14 от "Ех, ако":

    E по-голяма простотия не бях чел.Русия откъм технологии е на нивото на филипините.И не е пропилян потенциал,защото тоя степен резерват населен с 140 милиона бушмени няма потенциал който да се пропилее.От такава маса племе все ще може да се намери някой който да става за нещо ,ама той ще мечтае за живот на запад.Руснаците просто не са технологична нация и не случайно живеят като аборигени и стандарта им е такъв.Една кола дори не могат да направят като хората...

    Коментиран от #27

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 681

    10 12 Отговор
    Путлер ли ще се вози на тях? Може да вземе нашия шофьор на самолет да го вози
  • 20 РУСИЯ-СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК НА ЕВРОСЪЮЗА

    1 8 Отговор

    До коментар #8 от "Автомобили и перални правят васалите":

    ЗНАЧИ КОМУНУСТИЧЕСКИЯ СССР Е БИЛ ВАСАЛ НА.....НРБ
  • 21 фффф

    12 5 Отговор

    До коментар #1 от "РУСИЯ-СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК НА ЕВРОСЪЮЗА":

    Скоро ще те влачим и ритаме урррод сорросоиден!
  • 22 Майтапчия

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Психиатър":

    И чувство за хумор нямате, верно сте психиатър. Ето ви нещо от вашия бизнес :
    Ефектът на Дънинг-Крюгер дефинира когнитивната склонност у некомпетентни индивиди да надценяват собствените си възможности и да омаловажават недостатъците си. Илюзия за превъзходство. Въпросните хора са неспособни да видят екстремността на своята некомпeтентност.

    Коментиран от #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Димов

    7 0 Отговор

    До коментар #22 от "Майтапчия":

    Всъщност, ефектът на Дънинг-Крюгер се състои в способността, крайно невеж човек да убеди в превъзходството си някой по-компетентен от него. Това е ефект, който невежият постига над по-умните от него опоненти, и те, по-умните, се чувстват по-глупави от него.
  • 26 Бб.б

    6 3 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен Язовец":

    САЩ,съвременен концлагер ,.Увяхващ ,и умиращ бавно.Това е САЩ.
  • 27 Калбо

    6 5 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Първо за да говориш такива неща за друга държава първо трябва да помислиш за нашата държава Каква технология и направила за света нищо Русия първата ракета в света първата космическа станция то няма и друга менделеевата таблица а калашника все още държи първото място на автоматичните оръжия в света няма по-добро от него реално погледнато всички значими неща са измислени от славянските народи от всички славянски държави знам накъде биеш искаш да изкараш американците за най технологична нация но не е така при тях е кражба на умове от целия свят Джобс арабски произход возняк славянски произход създателите на iPhone Джон Атанасов славянски произход Тесла славянски произход

    Коментиран от #28

  • 28 МРГ

    5 3 Отговор

    До коментар #27 от "Калбо":

    "Първо за да говориш такива неща за друга държава първо трябва да помислиш за нашата държава Каква технология и направила за света нищо" - Това е едно от най-мaлoyмнитe разсъждения които съм чел.Нещо по-плоско не можа ли да ти роди антибългарското мозъче ? За да се разбере дадена държава какво е направила за света и с какво подпомага се гледа цялостно на нещата ,а не на няколко неща които е създала Русия и то даже не Русия ,а СССР ! Държавата която е допринесла най-много в технологичен план за света и в момента продължава да допринася най-много е именно САЩ.И това няма как да се промени.Почти всичко на този свят е американско изобретение.И не ми обяснявай кое и какво било кражба на умове ,защото ,за да реши някой да отиде в САЩ ,то означава ,че САЩ вече е създала нужната среда за тези хора.Защо не бягат в Русия ами бягат в САЩ бе колхозник ? Един човек роден ли е в САЩ,живее ли в САЩ ,значи е американец ,пък корените нека да са му откъдето и да било,защото тръгнем да ти търсим и на тебе корените ,ще се окаже ,че не си българин ,а си Африканец ! Толкова са ви жалки опорките ,че дори не ми се коментира.
  • 29 печатница

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен Язовец":

    Правят ги къде в Китай ли ?И ако не то с китайски компоненти !Кви перални произвеждат като 50% от домакинствата нямат тоя уред в къщите си а ходят на обществени ....
  • 30 Autfilder

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "Учен":

    ГолЕм си смешник.10милиона руснаци напуснаха федерацията от 90г.насам, щото е очень хорошо.И още толкова ще го направят само съберат €та.Ама с тоя курс на рублата ще е трудно.
  • 31 1иван

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "РУСИЯ-СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК НА ЕВРОСЪЮЗА":

    Казва се РФ - Ресурсна Федерация. Само че напослъдък два от основните ресурси се купуват все по-малко, а пари за тенекии, които дори евтините байрактари утилизират по няколко на ден, трябват, за да се поддържа хаоса наоколо,а и в целия свят докъдето могат да се домогнат ...
  • 32 Pepcho

    0 3 Отговор

    До коментар #14 от "Ех, ако":

    Да прав си, но не забравяй , за да станеш номер едно в дадена област първо трябва да си независим и военно силен за да устояваш интересите си. Иначе те изяждат.
  • 33 Няма смисъл

    2 0 Отговор
    Когато гръмнат бомбите,няма да имат време да излетят дори.....ако все пак се вдигнат,ел.магнитният импулс ще ги довърши....тези филми сме ги гледали......на някои хлапета ги разказвайте тези шегички.