28 Октомври, 2020 10:58 5 392 6

Летяща кола ускори до 140 км/ч

Създателите на колата успяха да достигнат необходимата скорост на излитане

Летяща кола ускори до 140 км/ч - 1

Samson Sky съобщи, че колата им, наречена Switchblade, е успяла да ускори до 140 км в час на пистата. Подобно на DeLorean DMC-12 от Back to the Future, тази кола трябва да набере правилната скорост, преди да влезе в режим на полет.

По време на излитането, крилата и опашката се разтварят от корпуса на автомобила, от където идва и името на иновацията Switchblade - "сгъваем нож". Иначе автомобилът е оборудван с V4 двигател с турбокомпресор, който позволява ускорение до 100 км/ч за 6.5 секунди.

Летяща кола ускори до 140 км/ч

Switchblade (който е класифициран като мотоциклет според Samson Sky) може да се кара и по нормални улици. Създателите на автомобила заявиха, че колата може да се движи без проблем и по цивилната пътна мрежа. Иначе крайцерската скорост е 260 км/ч, а максималната - 300 км /ч. Автономният пробег е 800 километра.

В момента Samson Sky Switchblade преминава поредица от тестове. На уебсайта на компанията пише, че „остават само няколко месеца преди първия полет“. Създателите на летящата кола, която се оценява на 150 хиляди долара, са получили над 1 300 поръчки от 38 страни.

За да управлява Switchblade, водачът ще се нуждае, както от пилотен лиценз, така и от книжка за мотоциклет. Ще припомним, че наскоро в Турция беше представен първият летящ автомобил, който успя да се издигне на 10 метра по време на тестове. А в Япония летяща кола направи първия си полет с човек.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й

    7 0 Отговор
    Ами то това е разрешена скорост за АМ !
  • 2 цьцж

    12 2 Отговор
    На тоя двигател ако му се строши турбото не знам как ще продължи полета ...
  • 3 Димов

    16 1 Отговор
    Бъдещето е на превозните средства, които не се нуждаят от пътища.

    Коментиран от #6

  • 4 Hoho Boho

    4 2 Отговор
    Бъдещето е...
    Колите в скоро време ще се управляват от компютър,
    което от една страна е хубаво:
    ...1/ Няма да има жертви в резултат на човешка грешка
    и поведение /пил и седнал зад волана/
    ...2/ Компютърът не може да наруши правилник
    - да превиши скоростта, да паркира неправилно и т.н.

    от друга страна не след много години
    ще бъде забранено човек да управлява кола, а и няма да му се налага, защото няма да има смисъл да можеш да управляваш автономна кола
    /освен на някакви спортни/атракционно полигони/
  • 5 a dano

    4 0 Отговор
    Тази кола трябва да се издигне над територията на птиците и когато потрябва, да издава звуци плашещи повечето летящи пернати. Иначе при 200 км/ч успешното избягване на някоя птица може да дестабилизира машината. Същото е и при челен удар с пернат екземпляр. Така че, до спокойното возене с летящи коли има поне още 20 г.
  • 6 Румен

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Димов":

    Ти ка ще се пазиш като знаеш че всеки момент на главата ти може да се изсипе някой минал на червено въздушен джигит