Last news in Fakti

2 Ноември, 2020 15:39 3 079 11

Грандиозен провал за Kia Picanto в краш тест (ВИДЕО)

  • kia-
  • picanto-
  • latin ncap-
  • краш тест

Третото поколение на Kia Picanto не успя да завоюва нито една звезда в краш тест на Latin NCAP. Според независимата организация, която провежда изпитания на безопасността на нови автомобили, продавани в страните от Латинска Америка, корейският хечбек не осигурява никаква защита нито за водача, нито за пътниците.

Kia Picanto се справя относително успешно само в теста за безопасност на пешеходци - 51%. Защитата за деца в салона е оценена с 29%, а системите за активна и пасивна сигурност получават 7%.

Базовата версия на Kia Picanto за Латинска Америка и Карибския регион се продава само с една въздушна възглавница. Антиблокираща и стабилизираща система се предлагат само срещу допълнително заплащане, а странични еърбегове изобщо не са достъпни за модела.

От Latin NCAP отправят тежки критики към Kia, че предлага на европейските си клиенти същото Picanto, но с шест въздушни възглавници дори в най-евтината модификация за €8 700. Организацията призовава корейската компания да обнови веднага местната версия и препоръчва на потребителите да не купуват толкова опасен автомобил.

През 2017 г. европейското Picanto от третата генерация получи три звезди в тест на Euro NCAP. Моделът събра 79% за защита на възрастни, 64% за деца и 54% пешеходци, а оборудването за активна и пасивна безопасност бе оценено с 25%.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    12 21 Отговор
    Въшки-и-и!!! Само леваци карат такива коли! Тези ковчези трябва да бъдат забранени, а не да се рекламират като икономични автомобили за дами и педе....и!

    Коментиран от #4

  • 2 S74LK3R

    16 0 Отговор
    Дори и кукла, ме е жал за детето на задната седалка.
  • 3 Оня с рикията

    11 2 Отговор
    То се едно да прават такъв тест на Деу Тико. С извинение, ама май Трабанта на дедо ми е по здрав.
  • 4 сектант

    0 21 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    това са най-здравите автомобили в момента на пазара световния по-здрави от корееца няма а ти за да говориш за такива неща може-би имаш леко леви наклонности няма да се учудя ако караш ел. тротинетка или велосиПЕД

    Коментиран от #5

  • 5 Емил

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "сектант":

    Може, ама К7 или К9! Това е въшка!

    Коментиран от #9

  • 6 qwerty

    3 3 Отговор
    За тези пари - толкова

    Коментиран от #7

  • 7 Не е така

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "qwerty":

    за тези пари има много по-добри и сигурни автомобили.
  • 8 Корейците отдавна не са това

    5 1 Отговор
    което бяха. За няколко години бяха постигнали добро качество и надеждност на колите си. Продажбите и тръгнаха много добре. Започнаха обаче да стават мНюого лакоми и цените им литнаха нависоко, а качеството падна. Както се вижда и безопасността им страда вече. Та в тази връзка не виждам нито една причина човек да се спре на корейски автомобил. За същите пари, а често и за по-малко си вземаш нещо по-добро.
  • 9 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Емил":

    К7 и К9 са за Корея, тук К5 само на газ бивши корейски таксита карат кандидат-милионерите .
  • 10 Соренто 2012

    0 2 Отговор
    Аз понеже не съм толко хитър и умен тарикат, като вас, дето още не сте отупали сламата, курешките и дарадонките от гащите си, ако намеря, ще си купя рециклирани в Корея Соренто, Рекстън или Галопер 2....
  • 11 прррц

    0 0 Отговор
    най-ниската цена е 11 784евро къде е 8700 не знам