17 Ноември, 2020 14:22 3 934 7

Samsung представи монитори, които могат да работят без компютър

  • samsung-
  • монитор-
  • smart

Функционалността на съвременните интелигентни монитори ще ви позволи да решавате някои задачи, без да използвате компютър

Samsung представи монитори, които могат да работят без компютър - 1

Такива монитори, наречени Smart Monitor, бяха представени от южнокорейската компания Samsung на пазарите в САЩ, Канада и Китай. Европейците ще могат да закупят модели Samsung Smart Monitor малко по-късно, за което производителят ще информира допълнително.

Използвайки интелигентния монитор Samsung, потребителите ще могат да се свържат с компютър, смартфон или таблет и да ги използват както за отдих, така и за работа. В мониторите има и развлекателен център Smart Hub, подобен на този, наличен в смарт телевизорите на компанията. Samsung Smart Monitor работи под операционната система Tizen 5.5.

Samsung представи монитори, които могат да работят без компютър

Вграденият Wi-Fi модул ще ви позволи да работите с приложения на Microsoft Office 365, без да се свързвате с компютър. Работата по редактиране, преглед и запазване на документи се извършва с помощта на облачно съхранение чрез виртуална машина. Можете също да гледате Netflix, HBO и YouTube, без да се свързвате със смартфон или компютър.

В момента на пазара се пускат модели Samsung Smart Monitor M5 с диагонали от 32 и 27 инча. Мониторите имат два порта HDMI 2.0 и два порта USB-A 2.0. В допълнение, модификацията M7 Smart Monitor 4K има USB конектор Type-C, който ви позволява да се свържете с лаптоп за излъчване на видео или прехвърляне на данни.

Samsung Smart Monitor M5 ще струва $230 за 27-инчовия модел и $280 за 32-инчовия модел. През декември ще започнат продажбите на версията M7 Smart Monitor 4K с 32-инчов екран на цена от $400.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Директора

    18 2 Отговор
    Много сте ограничени. Това, че няма кутия до монитора, не значи, в него няма вградено всичко, което по принцип има точно в тази кутия?!

    Коментиран от #2

  • 2 Гаргамел

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "Директора":

    Да не говорим, че епъл го предлагат това от 8-9 години

    Коментиран от #4

  • 3 Мдаааа

    8 3 Отговор
    Европа като цяло е в девета глуха вече относно технологиите!
  • 4 по скоро от

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гаргамел":

    18-19г.
  • 5 4928

    2 1 Отговор
    Общо взето идеята е, че е по-тъп от AIO компютър, но по-умен от обикновен монитор. Иначе Apple отдавна спряха възможността Маc-овете да се ползват само като монитори, така излизат от тази категория. Не мисля, че тази технология е особено перспективна. Хората, които си купуват монитори обикновено ги ползват за по-сериозни изчисления (игри и т.н.). Може би за банки със специализиран затворен софтуер ще свършат някаква работа, но иначе - не...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.