Last news in Fakti

23 Септември, 2021 14:06 2 210 1

Сгъваем дисплей на принципа на чадър (ВИДЕО)

  • сгъваем дисплей-
  • монитор-
  • проектор

Splay има HDMI и USB конектори, чрез които може да се свърже компютър или смартфон към устройството

Сгъваем дисплей на принципа на чадър (ВИДЕО) - 1

През 2016 г. стартиращата тогава компания Arivia пусна на платформата на Kickstarter компактен сгъваем Spud дисплей с диагонал от 24 инча и HD резолюция (1280x720). Още в първия ден на платформата за краудфандинг, бяха събрани шест пъти повече инвестиции, отколкото бяха необходими за стартиране на проекта.

Сега, като се има предвид успешното популяризиране на първия модел, разработчиците от Arivia планират да представят на Kickstarter следващата модификация на сгъваем монитор, която се нарича Splay и която е с по-висока Full HD резолюция (1920 × 1080). Подобно на първия модел, Splay ще работи и в режим на проектор, който също има по-разширени функции.

Новото устройство на Splay тежи само 1.1 кг и е оформено като сгъваем чадър с дисплей отпред. Когато се сгъне, мониторът се съхранява в твърд, компактен калъф, който може да се постави в чанта или в раница.

За да се инсталира Splay в работно положение, просто е необходимо да се натисне бутона в задната част на устройството. Когато е разгънат, дизайнът на монитора прилича на стандартен CRT дисплей. Диагоналът на екрана е същият като при първия модел - 24 инча.

Разположен в задната част на монитора, проекционният модул е ​​оборудван с ръчни контроли, които позволяват прецизно регулиране на яркостта, фокуса, увеличението и силата на звука. За да превключите монитора в режим на работа на проектора, просто се натиска специален бутон. Проекторът може да излъчва изображения до 80 инча на стена.

Splay има HDMI и USB конектори, чрез които може да се свърже компютър или смартфон към устройството, както и се презареди. Възможно е свързване на устройства като Chromecast или Apple TV.

Собствената му батерия е в състояние да осигури до 4 часа живот и може да се използва USB-C порта за свързване към мрежата. След стартирането на проекта Splay на Kickstarter устройството може да бъде закупено за $700, а в мрежата за търговия на дребно след завършване на проекта, цената ще се увеличи до 1300 долара.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 китайско

    1 1 Отговор
    Браво, дано скоро работи с Андроид.