Last news in Fakti

23 Ноември, 2020 10:55 3 037 7

Jaguar Land Rover обвинява Volkswagen в кражба на технологии

  • jrr terrain response-
  • jaguar-
  • land rover-
  • volkswagen-
  • технологии-
  • кражба

Става дума за патентованата система JRR Terrain Response

Jaguar Land Rover обвинява Volkswagen в кражба на технологии - 1

Jaguar Land Rover (JLR) поиска от Комисията за международна търговия на САЩ да забрани на Volkswagen Group да продава няколко свои коли с повишена проходимост в страната. Според представители на британската компания германците използват патентованата система JRR Terrain Response в своите коли без разрешение.

Според Bloomberg обвиненията в кражба на технологии могат да доведат до забрана за продажба в САЩ на редица популярни модели на концерна Volkswagen. Сред тях са Porsche Cayenne, Lamborghini Urus, Volkswagen Tiguan и няколко модела на Audi, включително Q5.

Британците смятат, че VW нарушава патенти, като използва аналози на системата Terrain Response, която JLR нарича "отличителен белег" на своите автомобили. Тази система за контрол на сцеплението има няколко специални програми, които регулират всички агрегати на превозното средство към избрания режим на шофиране: двигател, трансмисия, заден диференциал и окачване.

В този случай водачът трябва само да завърти селектора и да избере желаната икона. Terrain Response се използва не само на Land Rover, но и на модели Jaguar като F-Pace. Land Rover твърди, че възможността за промяна на множество параметри с едно натискане на бутон е изключителната черта на JLR автомобилите. Преди това компанията съди Bentley за използването на подобна система, наречена Driver Dynamics в Bentayga.

Досега американската комисия за международна търговия все още не е започнала разследване на делото Land Rover срещу цялата Volkswagen Group. Съобщава се, че процесът може да бъде забавен и съдът ще вземе решение едва през 2023 г. Самият германски концерн все още не е коментирал обвиненията.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалистъ

    13 24 Отговор
    Освен измамници, се оказаха и крадци. Типични немски свине.
  • 2 Емо

    20 7 Отговор
    Точно пък някой е тръгнал да краде технологиите им .Ако не са немците тия щяха още да карат на спирачен асистент и дистроник .
  • 3 Тошо

    16 7 Отговор
    Обикновенно крадат от немците , незнам има ли английска автомобилна марка да не е собственост на немска такава

    Коментиран от #4

  • 4 Алфа Вълкът

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Тошо":

    Tези вече са на индийците!
  • 5 Роки

    12 3 Отговор
    Мазните англичани... Жалват се на батьо оттатък океана... Щели да забранят продажбите на някои мидели на Фолксваген груп, иска им се ма англетата, ама няма да стане.
  • 6 патриота

    12 5 Отговор
    Нещо са се объркали от Ягуар и Ланд Ровър.Те са КИТАЙСКИ МАРКИ вече. Явно са забравили,китайците ги купиха и спасиха от фалит. Англичаните нямат автомобилостроене от много години.Всичките им марки вече са китайски.
  • 7 кочо

    0 1 Отговор
    ЗАЩО ПИШАТ ДО САЩ.И ОТ КАКВА КРАЖБА СЕ ОПЛАКВАТ .НИМА СА ПРАВИ ЧЕ СА АВТОСТРОИТЕЛИ.