3 Декември, 2020 11:00 6 395 7

Канадци измислиха как да се кара колело през зимата (ВИДЕО)

  • envo-
  • електрически велосипед-
  • сняг

Канадската компания Envo, специализирана в конверсията на стандартни велосипеди в електрически, предлага интересно решение за зимата. С помощта на нейния комплект SnowBike практически всеки планински бегач може да бъде превърнат в моторна шейна на ток, съобщава New Atlas.

Вместо задно колело се монтира алуминиева подрама с полиуретанови ролки и каучукова гъсенична верига, задвижвана от електромотор с мощност 1 200 Вт. Йон-литиевата батерия с капацитет 17.5 ампер-часа се закрепя към долната част на рамката.

Канадци измислиха как да се кара колело през зимата (ВИДЕО)

Педалите и веригата са запазени - с тях ездачът може да подпомага електромотора. Мускулното и електрическото задвижване могат да работят съвместно. Специален датчик отчита това и променя алгоритъма. Двигателят може да се командва и отделно със "спусък" на кормилото.

Дисплей с течни кристали показва работния режим, скоростта и остатъка от енергия. Зарядът на акумулатора стига за изминаването на 15-50 км в зависимост от релефа и температурата или 2 часа непрекъсната работа. Максималната скорост е 20 км/ч, а зареждането отнема 8 часа.

Канадци измислиха как да се кара колело през зимата (ВИДЕО)

Ската, която се монтира на мястото на предната гума, не влиза в комплекта и се продава отделно. Цената на базовия модел SnowBike е $2 145 (€1 770). Още $688 (€568) към нея добавя батерията.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    3 0 Отговор
    Това си е за плътна снежна покривка.
  • 2 Алфа Вълкът

    9 3 Отговор
    Е много новаторско, и преди е имало такива модели само, че механични.
  • 3 еш па тоа

    14 3 Отговор
    Списание Зарулем 1981г.
  • 4 Ивайло

    9 1 Отговор
    Готино!!!
  • 5 к н йхк 9

    14 5 Отговор
    Това не е новаторско. Подобни неща, но с ДВГ са правени още от както съществува двигателят с вътрешно горене. А само "на педали" е правено откакто има велосипеди.
    Пък това, дето сега са го "измислили" е с педали и е ЗА педали.
  • 6 Пак крали от водкаджиите

    8 1 Отговор
    Нооооо ако бе писано че е сделано щяха да се плюмчат тука доста..... Но щом са го откраднали пак сичко е ОК....
  • 7 Наблюдател

    0 0 Отговор
    Това напомня "Ски Боб" каквито имаше преди доста време, които обаче бяха без педали.