Last news in Fakti

11 Декември, 2020 18:00 4 506 13

Hyundai пуска нова марка

  • hyundai-
  • htwo

Водородните автомобили на Hyundai вече ще се продават под отделна марка, обявиха от корейския концерн. Новият бранд се казва HTWO - като обозначението на молекулата на водорода (H2).

Hyundai пуска нова марка

Hyundai има амбициозна програма за разработка на задвижващи системи с горивни клетки, които могат да се използват за автомобили, кораби, влакове и градски летателни апарати. Ключови пазари за бъдещите водородни модели на компанията ще бъдат Южна Корея, САЩ, Европа и Китай.

Hyundai пуска нова марка

През последните 20 години Hyundai натрупа богат опит в разработката на превозни средства с горивни клетки. През 2013 г. компанията представи водородния кросоувър Fuel Cell ix35, а пет години по-късно се появи и наследникът му Nexo.

Hyundai пуска нова марка

През 2019-а пък корейците представиха водороден влекач с името HDC-6 Neptune. В гамата на производителя има и автобус на горивни клетки.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 капитан

    28 5 Отговор
    Работя на ро-ро кораб и в момента Хюндай е най-популярната марка в Сащ.Всеки месец се внасят около 50хил автомобила.

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    9 19 Отговор

    До коментар #1 от "капитан":

    Като плещиш глупости минава ли ти поне през акъла , че има официални статистики , които всеки може да провери от дивана в хола си ?? Или си мислиш , че всички чакат ти в качеството на кака Сийка да ги осведомиш ? Хахах !! Даже не е в петицата най-продавани марки , не да е най !!! Айде ходи мечтай на друго място !! А за твое сведение на месец в САЩ се продават над милион автомобила , другия път лъжи по наедро , не че пак някой ще ти хване вяра !!

    Коментиран от #3, #5, #9

  • 3 моряка

    16 5 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Гостенчето , последните 18 години работих на каркериерите на "Зодиак" и трябва да ти кажа , че дори са повече от 50 хиляди. Или ти си привърженик на стъкмистики , защото ако слушаме Борисов , тънем в благоденствие а иначе сме до гушата във фекалии.
  • 4 Рено Фен

    3 4 Отговор
    Ще ви изядвм с парцалите бе! Риндето е електрическо!

    Коментиран от #6, #10, #13

  • 5 Домакин

    10 5 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Шшшш,алоууу гостенинааа...много ти знае балалайката нещо! Във всяка статия за автомобили все си сред първите 10 коментара. Първо изкарай книжка и тогава си давай "компетентното"мнение,"експерте"! Нищичко,ама нищичко не ти е ясно. Прав е "капитана"от пост #1. Лично съм проверил! Това не е като твоята умряла тесла,дето и за кютек не става! Даже и колело без гуми ти е много. Та тепърва хюндай ще стане масово в САЩ.
  • 6 Дрън-дрън

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Рено Фен":

    Мечтите са безплатни...
  • 7 сектант

    3 8 Отговор
    водорода няма бъдеще при леките автомобили но може би има при друг вид транспорт

    Коментиран от #8

  • 8 Киро

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "сектант":

    Напротив.В близко бъдеще ,всичко ще е на водород.Защото е екологично.Защо ,мислиш,вАмерика няколко ядрени централи ще работят само и единствено за добив на водород ?Ако не вярваш прочети малко.И не е само в Америка.Китай,Германия...Или те са прости
  • 9 Гост,допълвам:

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Нареклият се "капитан" е такъв колкото аз съм астронавт. Аман от разни некомпетентни лъжци по форумите.

    Коментиран от #11, #12

  • 10 Рено,корекция

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Рено Фен":

    Пише се ренде,а не ринде.
  • 11 моряка

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост,допълвам:":

    Всеки който иска може да си плати един курс към ДИК и след успешно полагане на изпит получава капитанско право до 20 бруто регистър тона. Парадокса е , че с това капитанско можеш да караш лодка над 4,20 м. дължина и под 20 бруто регистър тона , а капитан на кораб или щурман неограничен тонаж без тези курсове не може!
  • 12 Домакин

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост,допълвам:":

    И от такива като теб!!!!
  • 13 Pokoloko

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Рено Фен":

    хайде дано Рено направи добра електричка. Че ДВГ им са късай и хвърляй. Преди няколко години имах съученик от основното който стана автомеханик и работеше в сервиз на Рено, всеки ден беще дроб от бачкане, толкова основни ремонти на двигатели в гаранция не бил правил никога и то всеки ден, като му видя ръцете ме хващаше жал, добре че ме разубеди, мислех да взимам Каджар, после напусна Рено, каза спасил се.