Last news in Fakti

21 Декември, 2020 10:24 6 840 8

Jaguar спира производството на седани

  • jaguar-
  • land rover-
  • седани-
  • коронавирус

Сглобяването на моделите Jaguar XE и XF спря поради липса на части

Jaguar спира производството на седани - 1

Подизпълнителите на Jaguar са нарушили доставката на части за завода в Castle Bromwich поради пандемията от коронавирус. Инцидентът накара фабриката да спре да сглобява моделите Jaguar XE и XF. Тъй като премиерата на флагмана от следващо поколение XJ беше отложена, Jaguar Land Rover временно спря цялото производство на седани.

Според The ​​Guardian сглобяването на седани и комбита от моделите Jaguar XE и XF е спряло на 7-8 декември и конвейерите ще останат неподвижни най-рано до Бъдни вечер - 25 декември.

Пресслужбата на Jaguar Land Rover подчертава, че спирането на производството се дължи единствено на липсата на компоненти, а не на ниското търсене от страна на клиентите. Jaguar заяви, че "работи с доставчика, за да разреши проблема и да сведе до минимум въздействието му върху поръчките на клиентите". Вътрешни хора уточняват, че частта от фабриката на Jaguar в Castle Bromwich, която произвежда спортни автомобили F-Type, функционира нормално.

Спирането на производството на седаните Jaguar XE и XF дойде на фона на нарастващите слухове за пълния отказ от производство на такъв тип коли. Смята се, че новият главен изпълнителен директор на Jaguar, Тиери Болор, има съмнения относно търговския успех на електрическият XJ и смята семействата XE и XF за неперспективни.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И Тесла спря

    11 2 Отговор
    А няма ли да ни информирате, че Тесла спря строителството в Берлин, защото надрусаният пак е забравил да плати сметките. Кой знае дали въобще ще може да ги плати или отново е на червено и ще дои инвеститорите.
  • 2 Анонимен

    11 4 Отговор
    На живо Jaguar Xe d180 изглежда уникално, особено в черно.
  • 3 да де

    18 7 Отговор
    При факта, че са собственост на "Тата мотърс" за какъв "Ягуар" иде реч индийски ли???

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Капитан Америка

    19 1 Отговор

    До коментар #3 от "да де":

    Скоро всички големи производители ще са индийски и китайски.

    Коментиран от #7

  • 5 Японеца

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "да де":

    Тата е собственик, но са дали пълна свобода на англичаните ! 460млн загуба отчетена!
  • 6 Ретро

    3 2 Отговор
    Седаните така и така са за пенсионери, така че не е загуба.
  • 7 Пич

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Капитан Америка":

    И японски. Тойота е най-скъпата автомобилна компания в света.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.