Last news in Fakti

4 Декември, 2012 10:25 2 956 7

Без V12 за следващото BMW 7er?

  • bmw-
  • e32-
  • 7er

Дванайсетцилиндровият двигател на Е32 е първият с подобна архитектура в следвоенна Германия и запазена марка на баварската серия 7. Тази година BMW отпразнува 25-годишнината му с напълно оправдана гордост. Новото поколение на "седмицата" обаче може да се прости с класическата емблема "V12".

Според интервю за портала caradvice.com.au шефът по ценообразуването на BMW Australia Кристоф Приймъл 12-цилиндровата модификация на следващия баварски флагман, чийто дебют е насрочен за 2016 г., все още е под въпрос.

"Компанията се фокусира върху нови цели, при определянето на които вредните емисии и икономичността имат все по-голяма тежест", споделя Приймъл. "Все още не е взето окончателно решение дали новата "седмица" ще продължи да се оборудва с V12".

Ако 12-цилиндровият двигател отпадне от моторната гама на баварския флагман, мястото му в йерархията ще заеме V8 с принудително пълнене. В момента модификацията 750i се оборудва с 4.4-литров агрегат с два турбокомпресора и поне на хартия не отстъпва почти по нищо на 760i.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    1 0 Отговор
    айде турете и тука 3 цилиндъра и електромотор4е
  • 2 Еминем Фен

    0 0 Отговор
    Dano i 7 seriq da nqma ne mi haresva...
  • 3 статист

    1 0 Отговор
    Евала Бавария-вие сте май първите които го правите.Несъмнено и другите ще последват примера ви(колкото и недоволни да са капацитетите от форума тук).
  • 4 V8 без турбо

    0 0 Отговор
    Решението не е взето от екологични подбуди :)
    Просто V12 е доказано куц и с нищо не превъзхожда V8,освен с по-високия разход на гориво,т'ва е.Но за масовката,екологията звучи логично,чак очите ми се насълзиха.
  • 5 Ганьо Балкански

    0 0 Отговор
    12-ката си е класика. Ще ги търсим някой ден.
  • 6 триста итридесети

    0 0 Отговор
    щом от 3 литра дизел ще извадят 420 коня, от 6 ще са поне 800 !
    на кой са му нужни пове4е! и разхода ще е поне двойно по-мълък от V12
    благодарение на бмв дизела е с такива измерения
  • 7 Виктор

    0 0 Отговор
    Благодарение на Ауди дизела е така развит ! Коя е първата дизелова кола спечелила 24 часа на льо ман ?! Дизела на Ауди ! БМВ тепърва копират ! Фактите сами говорят колеги !