Last news in Fakti

5 Януари, 2013 12:34 3 081 0

Corning представя Gorilla Glass 3

  • corning-
  • gorilla glass-
  • ces 2013

На изложението CES 2013 следващата седмица ще бъде показано третото поколение на закаленото стъкло за сензорни екрани Gorilla Glass. От компанията производител Corning съобщават, че са постигнали съществени подобрения в структурата му на молекулярно равнище, които го правят още по-здраво и устойчиво на одраскване.

За разлика от Gorilla Glass 2, което е доста по-тънко от първото поколение на продукта, но не и много по-здраво, новото му издание е три пъти по-устойчиво на драскотини и запазва целостта си в случай на пукване с 50% по-добре.

Gorilla Glass 3 ще дебютира на пазара със следващата поредица устройства на Apple за моделната 2013-а, а на по-късен етап с него ще бъдат снабдени и множество други телефони и таблети, работещи под Android и Windows. От Corning признават, че все още са далеч от създаването на нечупливо стъкло за сензорни екрани, но твърдят, че работят усилено в тази посока.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА