Last news in Fakti

23 Март, 2021 17:35 2 545 4

Mercedes EQS с функция като при Ioniq 5

  • mercedes-benz-
  • eqs-
  • ioniq-
  • двупосочно зареждане

Електрическата S-Klasse ще позволява двупосочно зареждане

Mercedes EQS с функция като при Ioniq 5 - 1
Снимка: Mercedes

След като от Mercedes обявиха официално, кога ще видим първата електрическа S-Klasse, компанията обяви и някои от новостите, които моделът ще предлага. Една от тях е функцията за двупосочно зареждане, която съвсем скоро видяхме в новопредставения Ioniq 5.

За съжаление тази функция ще е достъпна само при колите произведени за японския пазар, поради разликите в портовете за зареждане и модулите. Двупосочното зареждане позволява използването на батерията на автомобила като източник на енергия.

В различни случаи това може да е доста ефективно, като например при проблеми с електрическата мрежа или различни ситуации, когато сте далеч от контакт, а се нуждаете от такъв. От Mercedes не споделят повече за функцията, но най-вероятно тя ще работи при определен минимален капацитет на батерията. При Ioniq той е 15%.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qwerty

    2 1 Отговор
    кой от кого е крал?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Хихи

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "qwerty":

    Кой от кого е крал? Та тя тази идея е от създаването не ел. автомобилите! Модел 3 също е с двупосочно зареждане, но не е отключено за сега! Така, ще са и следващите модели!

    Коментиран от #4

  • 3 От nissan са крали

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "qwerty":

    Nissan leaf имаше двупосочно зареждане още преди години.
  • 4 Луд

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хихи":

    А какъв е смисъла като не е отключена.То и аз държа в касата в къщи пари и жена ми е спокойна,че ги имаме ,ама ключа е в мен.