Last news in Fakti

15 Април, 2021 16:35 3 922 13

Липсата на чипове се отрази и при домакинските уреди

  • чип-
  • чипове-
  • автомобилни производители-
  • subaru-
  • ford

Очаква се увеличение на цените при телевизори, климатици и други подобни

Липсата на чипове се отрази и при домакинските уреди - 1

Както вече няколко пъти ви информирахме, липсата на компютърни чипове предизвика забавяне на производството и дори затваряне на фабрики при някои от най-големите автомобилни производители, но изглежда че това вече се отразява и при други бизнеси.

Според един от най-големите доставчици на полупроводници, световната криза с липсата на чиповете ще се отрази негативно при повечето продукти за дома, като това ще се наблюдава най-вече в цената им.

Увеличеното търсене и намаленото производство няма как да не повишат цените на малките елементи, като това от своя страна ще повиши и крайната цена, която клиентът плаща. От Xiaomi например вече повишиха цената на част от продуктите си, като съвсем скоро се очаква това да направят и други производители от целия свят.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бяла техника

    33 5 Отговор
    Супер, пак ще пуснат механичните и с термолерета уреди.

    Много по надеждни от тези с чиповете.

    Коментиран от #3

  • 2 БилГейски

    25 2 Отговор
    Пренасочих ги към модерните ваксини ! Чипи чипи
  • 3 аналогови

    28 1 Отговор

    До коментар #1 от "бяла техника":

    И коли без телевизори-таблети с копчета и врътки...и само газ до ламарината;)
  • 4 човек от народа

    15 1 Отговор
    а не трябва ли да има алтернативен избор за клиентите !? уреди и автомобили без чипове - защо не !? дори и да са по-скъпи, в което се съмнявам.

    Коментиран от #5

  • 5 дарк фючър

    29 2 Отговор

    До коментар #4 от "човек от народа":

    Явно не може, иначе как пералнята, ще докладва на производителя, какви гащи си переш и с какво са оцапани. Е я виж тесла колите снимат, записват и докладват всичко, което прави шифьора в колата, къде ходи, защо и т.н Човечеството бива поставяно спешно под контрол и виртуално робство, какво има да се чудите!

    Коментиран от #10

  • 6 НАЙ НАКРАЯ НЯКОЙ ША НАПИШЕ ЛИ

    12 1 Отговор
    Що НЯМА ЧИПОВЕ. ИЛИ ПРАЯТ САМО ЧИПОВЕ ЗА ХОРА И ЗА ТВА СА ЗАЕТИ ФАБРИКИТЕ...
  • 7 Един

    5 2 Отговор
    "Недостига на DD6 памети в световен мащаб ще доведе до съществено забавяне на чаканите с нетърпение автономни мобилни автоматизирани перални с навигация и манипулатор, който могат да се придвижват до най-близкия свободен простир и да простират прането без намесата на домакинята! Проблем се оказва и събирането на персонални данни - колекторските служби ще останат без възможност за достъп до такива данни като количество ползвана вода , перилен препарат, замърсяване на отпадните води, както и вида на прането - мръсни ризи и оакани гащи! Последното е много тревожно , защото се губи възможността за манипулиране на потребителя!"
  • 8 кромид 19

    9 0 Отговор
    И сега как ще се отброява кога уреда е станал на две години и трябва да се развали вече
  • 9 Лошо

    8 0 Отговор
    Не е това проблема а, че трябва да влизат в тези фирми кинтастис. А хората да бачкат като луди за да си сменят неработещият уред с нов.Много по лесно е да накараш уреда да спре след време като има електроника и като отидеш за нова платка ти казват купи си нов уред че платката струва колкото почти цялата пералня.
  • 10 Серсем

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "дарк фючър":

    Значи НЕ може да подкараш Теслата и да идеш с любовницата някъде. Веднага си разкрит. Ужас! Да не говорим за секс в самата кола! Един познат вече се вкара в подобен филм с ново Рено. Спира пред блока в тъмното и гаси мотора, ама веднага светка вътрешното осветление. Отиват на закътан място и понеже е студено мотора работи, ама непрекъснато звънка - иска да си сложите коланите. :)))
  • 11 ДА ДА

    5 0 Отговор
    Според новините липсата на чипове е заради пожар в японски завод за чипове. Тези държели ... май беше около 17% от световния пазар. Ако е така, то останалите производители би трябвало да имат някакви резерви и да могат да покрият тези 17%. Те, останалите производители, имат интерес, ще спечелят повече, ще хванат по-голям пазарен дял. Освен това значителна част от техниката може да премине, да се върне на вариантите без чипове. Е, все пак в новините не се казва за какви точно чипове става въпрос, но не може да няма заместители. Подобен вид новина ми се струва малко "изкуствена" или пресилена. Сякаш се цели създаването на някаква криза, защото Ковид кризата явно не е достатъчна.
  • 12 Caмо дa попитaм

    2 1 Отговор
    Тaзи кризa c чиповете ще cе отрaзи ли нa производcтвото нa бългaрcкия чушкопек c две гнездa?

    Коментиран от #13

  • 13 ДА ДА

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Caмо дa попитaм":

    Да, ще направят чушкопек за три чушки, включително криви. :))