Last news in Fakti

30 Април, 2021 11:30 3 064 6

Ще успее ли Apple да произведе новите iPad и iMac?

  • apple-
  • чипове-
  • imac-
  • ipad

Компанията също може да срещне затруднения с недостига на чипове

Ще успее ли Apple да произведе новите iPad и iMac? - 1
Снимка: Apple

Недостигът на чипове вече се отразява в доста индустрии и засяга огромни световни компании, както при автомобилите, така и при домакинските уреди и мобилните устройства. Последната компания, която негодува срещу липсата на полупроводници е Apple, като това също може да засегне част от производството ѝ.

Според Тим Кук недостигът на малките елементи може да се отрази на Apple в близко бъдеще, като ще засегне най-новите устройства с М1 чиповете на компанията. Както скоро ви информирахме, това са обновените iPad Pro и iMac.

От Apple казват, че са добре запасени с чипове, но не могат да знаят кога този световен проблем ще приключи. Всички заводи за производството на полупроводници работят с максимален капацитет, но според Кук нищо не може да бъде предвидено.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dfер

    9 8 Отговор
    Нямя и 1 стотинка да дам за гнилата ябълка !

    Коментиран от #2

  • 2 Стрелата

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "dfер":

    Гладна кокошка просо Сънува.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 6373

    3 0 Отговор
    Защо има световен глад за чипове, а до преди 1 година никога не е имашо такъв глад?

    Коментиран от #5

  • 5 Много просто е

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "6373":

    Много рязко всичко се цифровизира, а за изграждането на нови заводи за чипове трябват години.

    Пандемията също спомогна много. Вместо да ходят на работа, командировки, а дори и на училище и детска градина, хората започнаха вършат тези неща от къщи и закупиха нови или подновиха старите си електронни устройства. Това донякъде е добре, защото в момента чиповете са доста поскъпнаха и са дефицитни, което ще даде нов тласък за много нови производства и технологии, които като почнат работа ще създадат излишък и цените ще паднат много по надолу, отколкото бяха преди кризата.

    С батериите ще стане същото! Само след две-три години ще има глобален недостиг и вероятно поскъпване, които ще продължат няколко години, но след това ще има свръхпроизводство и рязко падане на цените. Само след десетина години с умиление ще си спомняме днешните дни и ще ни се струва, че сме живели в каменната ера, точно както сега си мислим за преди 20 години, когато мобилни телефони и интернет бяха екзотика и скъпо удоволствие, а повечето от днешните технологии дори не сме си ги и представяли в мечтите си.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.